sałatki - 53422 przepisów (strona:2167/3562)

ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 275

szpinaku i pokruszoną fetą.  Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad.  Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę parmeńską układamy w sosie pomidorowym, kruszymy fetę i zapiekamy. SKŁADNIKI /3-4

cool and minty
NALEŚNIKI Z SEREM 207

malakserze). Zimne naleśniki smarujemy nadzieniem i zwijamy w rulony. Podgrzewamy z obu stron na suchej patelni lub na maśle (najlepiej klarowanym). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z sałatką owocową

cool and minty
SMAŻONY "RYŻ" Z KALAFIORA ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM 227

Rozdrobniony kalafior w formie sałatki na ciepło jest fantastyczną alternatywą dla białego ryżu.  Przygotowany w ten sposób może stanowić samodzielne danie lub być świetnym dodatkiem do mięs i ryb.  Dzięki rozdrobnieniu uzyskuje ciekawą ziarnista strukturę przypominającą ryż właśnie. Usmażyłam go na patelni z dodatkiem startego czosnku i posiekanej cebulki. W wersji sezonowej także z pokrojonymi na kawałki szparagami

cool and minty
pyszne kotlety z kalafiora i ... 3592

miski i gorący tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść, wystudzić rzodkiewki, ogórek zielony bez skórki zetrzeć na tarce duże oczka do miski, dodać posiekany koperek, wsypać cukier, sos grecki do sałatek, wlać jogurt i wymieszać, schować do lodówki na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę, dodać pokrojone w kostki: papryki, cukinię, podsmażać z 5 minut, wystudzić - użyłam po pół papryki żółtej, czerwonej, pół niedużej

W Mojej Kuchni Lubię
Rzymska sałata smażona 198

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubię szukać nowych możliwości i smaków. Gdzieś usłyszałam rzymska sałata nadaje się do smażenia. Wypróbowałam ją – nadaje się, jest … Przeczytaj

My Blueberry Corner
TATAR ZE ŚLEDZIA 146

odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem. Tatar podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 172

kolorze i wyglądzie- podobny do kaktusa. Trochę mało znany mimo że wiele osób uważa go za smaczniejszego od zwykłego kalafiora. Można go przyrządzić na wiele sposobów, zapiec lub przygotować sałatkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Krem pomidorowy z frytkami z cukini i szynki złocistej, podawany z kaszą gryczaną ,selerem naciowym i olejem z ostropestu 192

oczyszczająca. Kochają go gwiazdy Hollywood. Korzeń selera dodaje smaku zupie i może zastąpić sól, jeśli soli jeść nie możemy. Seler naciowy świetnie sprawdza się jako składnik różnego rodzaju sałatek. Wszystkie warzywa mają mało kalorii, lecz seler wiedzie tu prym. Amerykanie i Japończycy, którzy mają wręcz obsesję na punkcie żywienia i leczenia selerem, doszukali się w nim aż 86 cennych składników

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni nadziewane szparagami. 208

Nadziewane szparagami Cannelloni to świetna przekąska, która pasuje niemal do wszystkiego. Czy postawimy je do dań z grilla, czy do stołu zastawionego sałatkami, czy przy talerzu pełnym szynek i serów to zawsze będzie się świetnie komponować. Ja swoje przekąski przygotowałam na czwartkowy mecz Polski ze Szwajcarią i podałam je miedzy innymi z kiełbaskami z grilla. Więc jeżeli zamierzacie robić strefę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36 206

doprawiamy przecierem i musztardą. Do naczynia do zapiekania wkładamy mięso, polewamy je sosem, wykładamy puree. Wyrównujemy. Smarujemy pozostała łyżką masła. Zapiekamy 20 minut w 220 st.C. Podajemy z ulubioną sałatką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kaszomaniak i KONKURS 222

jesteście kaszomaniakami??? Ja doszłam do wniosku, że jestem. Bez kaszy nie wyobrażam sobie przygotowywania sałatek i dań głównych a od niedawna także deserów. Na temat kasz powstało wiele książek, w które się zresztą zaopatrzyłam. Nie raz wspominałam tu o "Kipi Kasza" czy ostatnio o "Ziarnie" Dominiki Wójciak. Książka, o której Wam dzisiaj napiszę jest od nich troszkę inna ale równie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka owocowa 120

domu: jagody, porzeczki, borówki… arbuz, melon, borówki amerykańskie, mięta Owoce można pokroić w kostkę lub wyciąć kulki, Ułożyć owoce, dodać listki mięty, melisy… skropić sokiem z limonki… I sałatka gotowa. zastawa

królestwo garów
Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami 190

Podczas upałów nie mam ochoty na mięso i smażone potrawy. Za to pochłaniam mnóstwo owoców i warzyw. Miedzy innymi w formie pieczonej, w postaci zapiekanek i sałatek. Kilka dni temu przygotowałam pyszną niby tartę na bazie cukinii. Inspiracją był przepis z gazetki Lubie Gotować. Cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami ok 500 g cukinii masło 100 g bryndzy 2 duże

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muscadet na gorące dni 127

schłodzone idealne na taki gorący dzień jak dziś. Można je pić samo jako aperitif, ale równie dobrze sprawdzi się rybami , owocami morza, można spróbować do sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla – ugrillowany na balkonie. Podsumowując dobre

królestwo garów
Koreczki Caprese 323

Proste i szybkie w przygotowaniu koreczki, na wzór znanej wszystkim, włoskiej sałatki Caprese. Idealne jako przekąska na imprezę, ale dzięki swojej pięknej prezentacji sprawdzą się również na eleganckich przyjęciach. Składniki na koreczki: 10 pomidorków koktajlowych 10 małych kulek mozzarelli 20 mniejszych listków bazylii oliwa do skropienia koreczków sól, pieprz Przygotowanie koreczków: Pomidorki myjemy, przekrawamy na połówki, mozzarellę odsączamy z zalewy

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania