podawane ze słodkimi owocami. Co bym ugotowała z tej ksiązki? Na pewno smakowicie wygląda słodka polenta z brzoskwinią i czekoladą, polenta na słono z boczniakami, paprykarz jaglany, sałatka ze szczawiu, jaglanka z cykorią, czerwona kapusta z mango, pęczak z ostrą truskawką. Poza klasycznymi lodami jaglanymi, większość przepisów to naprawdę nowe, ciekawe połączenie. Doskonała inspiracja na jesienne chłody! Qmam kasze, czyli
Ugotowane pozamiatanezisiaj podam Wam przepis na pyszną sałatkę warzywną. Jest łatwa do zrobienia i co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin. Składniki : 50 dkg marchewki 20 dkg pietruszki ( korzeń ) 20 dkg pora 20 dkg selera 20 dkg fasolki szparagowej 20 dkg kalafiora około 2 szklanek przecieru pomidorowego około 1/2 szklanki oleju ( do smażenia ) Sposób wykonania : M archewkę, pietruszkę
Przepisy i porady kulinarneKurczak curry z bananem Justyna Marynata do kurczaka Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora Marzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda Fasolka szparagowa
Magiczne Życie Martysmarowidło na kanapki. Pewnie to wszystko zasługa mleczka kokosowego Konsystencja gotowego sosu tahini w moim wykonaniu była dosyć gęsta… jak majonez dekoracyjny. Jeśli chcesz uzyskać sos do polania sałatki, to dolej więcej płynów. Pasta tahini , która będzie nam potrzebna do wykonania sosu, jest oczywiście na blogu pod linkiem „ Jak zrobić tahini? „, natomiast jeśli Ci się nie chce
Blendmanoraz topinambur..to warzywa, z których można wyczarować cuda.. Ja niektórych warzyw nie używałam i jestem ciekawa jak smakują w potrawach..a potrawy wyczarowane przez panów są różnorodne...sałatki, pierogi, gołąbki, jajecznica, zapiekanki, ciasta , i wiele wiele innych ciekawych pomysłów .Lody z buraków, sernik z topinamburem i kasztanami, miodownik z pasternakiem...mhm..świetne pomysły..kto by pomyślał
Moje domowe kucharzenieBardzo fajne jedzonko i do tego nisko kaloryczne , bez dodatku tłuszczu i smakuje super , pasuje na obiad , świetnie się sprawdza na zimno jako dodatek do sałatki bądź na kanapkę z chlebem razowym . Polecam wypróbować ten przepis , smakuje bardzo fajnie . Składniki 3 Udka z Kurczaka 2 Łyżeczki papryki czerwonej 2 Łyżeczki pieprzu ziołowego 2 Łyżeczki majeranku 2 Łyżeczki
Mój Smaksmaku . Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę i formujemy kuleczki i w jajku i w bułce obtaczamy i smażymy na głębokim oleju na rumiany kolor ,można podawać z sałatką . SMACZNEGO
Mój Smakpiekarnika na 160 stopni. Formę przykrywam folią aluminiowa na 15 do 20 minut a następne 15 minut pieczę bez foli aluminiowej i gotowe ,podaje z ryżem bądź z lekką sałatką
Mój SmakKażdy pewnie z nas robił taką sałatkę gyrosa ,każdy z nas robi ją na inny sposób ,a smakuje równie dobrze i pasuje dosłownie do wszystkiego ,imprezy, grille ,rodzinne spotkania i w tym wszystkim sprawdza się znakomicie. W moim domu często gości na stole i szybko znika z talerza . Składniki 1 kapusta pekińska
Mój SmakSzpinak ,super pyszny zdrowy ,doskonale smakuje do dań na gorąco i na zimno ,do koktajli i do sałatek ,a ja zapraszam spróbować na ciepło z makaronem ,a jak zostaje z obiadu wsuwam go na zimno .Choć się przyznam że szpinak posmakowałam dość niedawno ,ale bardzo się polubiliśmy i ta znajomość cały czas trwa i rozkwita coraz bardziej . Składniki
Mój SmakPomidor pomidor ach mniam mniam ,uwielbiam pomidory tym bardziej że mamy lato to pomidorków jej pod dostatek ,wiec proponuję bardzo prostą sałatkę do obiadu bądź spotkań przy grillu ,robi się ją dość szybko a smakuje bardzo fajnie i świeżo . Składniki 4 pomidory
Mój Smakzapraszam na fajną sałatkę ,fajnie smakuje do obiadów i nie tylko .Na spotkania rodzinne jak i na grilla pasuje bardzo dobrze ,można ją zrobić w wersji lekkiej z samym jogurtem jak i w wersji z majonezem ,wybór pozostawiam Państwu i zapraszam do zrobienia w domku . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
Mój Smakugotowanego makaronu al dente, jako sos , czy do świeżego pieczywa jako pasta do kanapek. Jedna łyżka dodana do zup jarzynowych dodatkowo może urozmaicić jej smak, a dodana do sałatek może nadać jej niepowtarzalny charakter. Pesto wykorzystuję do różnych dań, ma przeróżne zastosowania. Co prawda nieco odbiega od prawdziwego włoskiego pesto ucieranego w moździerzu, jednak mnie tak wykonane
Aromatyczne PodróżeSłoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 15-20 minut od zagotowania się wody.Studzić postawione do góry dnem. Tak przygotowaną paprykę możemy wykorzystywać w zimie do przeróżnych sałatek, jako dodatek do obiadu czy po prostu na kanapkę. Smacznego
Aromatyczne Podróżesię z tym wiąże, z produkowaniem wszelkiej maści przetworów z tych płodów natury, które pozwolą nam przetrwać zimę, racząc się mało przetworzonymi, naturalnymi i pozbawionymi chemii warzywami, sałatkami czy sosami w słoiczkach... Gdy już jednak wszystkie powyższe zbiory zostaną zebrane, sprzedane, i skonsumowane lub zawekowane, rozpoczyna się okres, który jeszcze kilka lat temu uważaliśmy za koniec obcowania ze świeżymi
Aromatyczne Podróże