Jeśli lubicie tuńczyka, mam dla Was propozycję na sałatkę z sałaty, tuńczyka, pomidorów i cebuli. Wygląda prosto i niepozornie, ale zaskakuje bogactwem smaków. Poznałam ją w Grecji i zawsze kojarzy mi się ze słonecznym latem. Składniki (jedna porcja): kilka liści sałaty 80 g tuńczyka w zalewie własnej 1 cebula szalotka 10 pomidorków koktajlowych pieprz do smaku 2 łyżki octu
Smak mojego domuPewne dania czasem są „wymuszone”, bo akurat zostaje coś z obiadu, jakiś składnik sałatki lub zwyczajnie niektórych produktów w spiżarni jest za dużo. Tak było właśnie z kurczakiem curry z ananasem – został ananas i śmietanka z gotowania kilku dań, więc nie chciałam by się zmarnowały. Danie jest dość słodkie, ale Mąż ucieszył się, bo jest
Pasja SmakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuprzez 30 min. na sicie Ugotowany makaron ( dobrze zahartowany w zimnej wodzie i osączony )wymieszać z ogórkiem i kurczakiem Całość posypać mielonym pieprzem, dodać majonez i wymieszać, posypać natką. Sałatka składa się tylko z 3 składników. Warta polecenia, bo smaczna jest :) Przepis dostałam od Doroty, dzięki
Proste Potrawyprzekładamy do wyparzonego, suchego słoiczka. Pestka z awokado ma bardzo wiele zastosowań. Można ją wykorzystać w postaci wiórków… i nie tylko. Powstały proszek to świetny dodatek do musli, sałatek czy koktajli na bazie owoców, warzyw i jogurtów. Można nim posypać kanapki, zupę albo twarożek. Wzbogaci każdy posiłek o witaminy, minerały, przeciwutleniacze oraz zdrowe tłuszcze. Z dodatkiem pestki z awokado można
mojewypiekiinietylkoosobiste notatki. Poszczególne dni informują o imieninach, czy niektórych świętach. Jednakże fajnym dodatkiem są ciekawe przepisy na dania dla całej rodziny. Można się zainspirować szerokim wyborem pyszności - od sałatek, po dania główne i desery! Dla mnie ten kalendarz, jak wspomniałam - od razu się spodobał i myślę, że Wam również przypadnie do gustu. To będą 365 dni pełne smaku! Dane
Di gotujeCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuGroch i groszek 3. Ciecierzyca 4. Fasola i fasolka 5. Bób 6. Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie
Zrób to smaczniepesto. Jest to proste w przygotowaniu, oryginalne i przepyszne danie. W życiu bym nie uwierzyła, że będę kiedyś jeść pietruszkę z pieca. Może w końcu się przekonam do warzywnej sałatki z pietruszki? Pieczona pietruszka Składniki: ½ kg pietruszki 2 łyżki oliwy sól morska do posypania Do podania domowe pesto, tutaj przepis Nastaw piekarnik na 200ºC. Obierz pietruszkę i przekrój wzdłuż korzenia
codojedzeniamasło i starty ser koryciński. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy pod przykryciem na około 5 minut (nie gotujemy), a następnie podajemy np. z łopatką wieprzową i pyszną sałatką
Kuchnia Bon Appetituniwersalne warzywo, a wczorajszy koktajl bananowy z awokado bardzo mi smakował. Na blogu znajdziesz także inne przepisy na pasty nie tylko do kanapek: Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Hummus Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej
Moja smaczna kuchniauprawiane, podobnie jak we Francji, Włoszech, Indiach, Chinach, Kanadzie oraz Meksyku. Kalafior ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można go jeść na surowo, lub po ugotowaniu, jako dodatek do zup, sałatek, tart czy zapiekanek. Najpopularniejszy podawany jest po ugotowaniu z zezłoconą na maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa
mojewypiekiinietylkopokroić ją w małą kostkę aby skrócić czas gotowania. 5. Pure z tykwy to znakomita baza do zup, sosów, mięs czy też ryb. Wspaniale nadaje się jako dodatek do sałatek, farszy, marynat a nawet ciast. 6. Nasiona możemy zetrzeć i ususzyć by później wykorzystać je jako przyprawę do zup. 7. S kórka również jest jadalna. Wystarczy pokroić ją w cienkie
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysmaczne. Najlepiej zarezerwować, szczególnie w weekend. Restauracja oferuje również catering i jedzenie na dowóz. W winotece wiele win, również z naszego regionu, np. z sandomierskich winnic. medaliony z cukinii, sałatka z octem balsamicznym, ryż z groszkiem i szpinakiem pizza hawajska w wersji wegetariańskiej Cream of carrot with cumin Carrot soup, just like here but add the following: cumin, ginger
Qlinarnie i QlinarnieNaturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie
Kulinarne przygody Gatity