boczku wędzonego 200 g sera mozzarella jedna cebula pieprz i sól Przepis – zapiekanka ziemniaczana Obieramy ziemniaki i cebulę, które następnie kroimy w kostkę – tak jak na sałatkę. W kostkę kroimy także boczek wędzony. Ser mozzarella przecieramy na tarce. Warto go wrzucić przed tym do zamrażarki na 5-10 minut, łatwiej będzie wam trzeć. Boczek z cebulką smażymy
Kuchennyviral.plmoim dzieciom! Nie trzeba chyba przekonywać, że dzieci lubią pomidory, zupę pomidorową, itp. Moje lubią też suszone pomidory, dlatego często je dodaję do różnych dań, głównie obiadowych, ale i sałatek. I ku mojemu zaskoczeniu, zajada się nią też mój mąż. Sklepowa pasta była dobra, więc, uwaga, wygrzebałam z kosza opakowanie :D i na podstawie składu przygotowałam własną pastę ze słonecznika
Kolorowy PrzepisownikPomysł na urozmaicenie niedzielnego obiadu - kotlety sojowe zapiekane z żółtym serem i plasterkiem pomidora, podane z ryżem i błyskawiczną sałatką (z pomidora, kukurydzy, ogórka i czerwonej cebuli). Poniższe kotlety są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Dodatkowo możecie je podać osobom będącym na diecie wegetariańskiej. Składniki na 3-4 porcje: 6-8 sztuk kotletów sojowych 0,5 l wody
Ugotowaćblaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 20 minut w ok. 170 stopniach w piekarniku, odwracamy i pieczemy kolejne 20 minut. Podajemy pieczone kotlety z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z rzodkiewki, ogórków i kwaśnej śmietany. The post Kotlety z serem i bazylią pieczone w piekarniku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: 1 melon 2 ogórki sok z 1/2 cytryny 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki cukru listki mięty wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy w grubszą
Domowy Smak Jedzeniaszynkę. Przy takim warstwowym ułożeniu wszystkie smaki się ładnie połączą. -- -- -- -- Jak naczynie się zapełni ozdabiamy wierzchnią warstwę pieczarkami, zieleniną... Jeżeli pozostały nam produkty, to możemy z nich zrobić sałatkę... ... a zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika 250 st. C 15-20 min. Potem czekamy 5 min. i dzielimy ostrym nożem na porcje i serwujemy na gorąco. Smacznego
chleba naszegosię da, to co lubimy przechować przez zimę. Mrożenie, suszenie, a także przetwory. Fasolka szparagowa ze słoika, będzie zimą idealnym dodatkiem do obiadu, może być tez dodatkiem do ulubionej sałatki.. Robicie taką fasolkę? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej na każdy słoik: 1 kawałek marchewki 1 ząbek czosnku 2 zielone pióra kopru 1 liśc laurowy
Z Majeczką w kuchniładnie to polecam Wam wyjść na świeże powietrze i pogrillować. Na moim blogu znajdziecie już kilka inspiracji na grilla w zakładce GRILL . A ponieważ były już przepisy na mięsa, sałatki i warzywa z grilla to chyba czas najwyższy na jakąś rybkę Szaszłyki z łososiem i brokułem z grilla Składniki: 400 g filetu z łososia 1 brokuł 5-6 łyżek sosu
PatiGotujeOczywiście majonez z fasoli nie jest identyczny jak te znane ze sklepowych półek. W związku z tym, że PRZYPOMINA W SMAKU majonez, jest tak nazwany. Świetnie sprawdza się w sałatkach, jak i na kanapkach. Artykuł Majonez z fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanLato w tym roku nas nie rozpieszcza i gdy patrzę przez okno to chętnie ugotowałabym zupę. Postanowiłam jednak nie poddać się jesiennej aurze i zamiast zupy poczyniłam placuszki. Lekkie sałatki, faszerowane warzywa i placuszki to dla mnie typowo letnie potrawy. Ale... tradycyjne placki są jak dla mnie opite olejem przez co stają się ciężkostrawne i niezdrowe. Ponieważ wyznaję zasadę
Przysmaki KarolkiUwielbiam małosolne ogórki. Nie tylko na kanapki. Można z nich zrobić prostą sałatkę do mięsa na obiad. Swoją podałam do gulaszu z kurkami i suszonymi pomidorami. Polecam! Składniki: 5-6 ogórków kiszonych (użyłam małosolnych) 1 mała dymka ze szczypiorem łyżka oleju, np. z awokado 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z kiszenia ogórków pieprz i ew. sól ogórki odcedzić, pokroić
Czerwień i błękitgrupy dołącza jakiś szanowany i znany autorytet. Niedawno dowiedziałem się, że w ramach PROTESTU przeciwko temu co się dzieje dołączył Arnold Schwarzenegger. Dziś proponujemy jajka gotowane na twardo oraz sałatkę warzywną ze śmietaną
Dieta Rozdzielna i ZdrowieOd jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu
slodkokwasnaplNajpierw przygotuję kalafior i spód pizzy: Umyty, osuszony i podzielony na różyczki kalafior, ścieram na tarce o grubych oczkach. Ścieram sam kwiatostan, łodyżki nie ścieram, łodyżkę możemy dodać do sałatki, zupy lub wyrzucić. Starty kalafior prażę na patelni przez około 15 minut, na mały ogniu aby odparował. Podczas podgrzewania kalafior, należy od czasu do czasu przemieszać, aby się nie przypalił
Uwaga Babcia Piecze ChlebBardzo lubię kalafiora kiszonego, używam go do różnych sałatek i surówek, a nawet jem solo. Moim zdaniem smakuje dużo lepiej niż surowy, ma lekko słodki smak. Polecam. Składniki: 2 małe kalafiory 4 baldachimy kopru 2 liście chrzanu 4 ząbki czosnku 2,5 litra zimnej wody 2,5 łyżki soli kamiennej o'Sole Sposób przygotowania: Kalafiora dzielimy na małe różyczki
Bajeczna Kuchnia