wody i oleju do miękkości. Pod koniec dodałem pomidora, doprawiłem do smaku solą , pieprzem, majerankiem, zieloną natką pietruszki, oraz niewielką ilością mielonej kurkumy. Jeśli masz patisony zrób taką warzywną sałatkę dla siebie i Twojej rodziny. Polecam jest naprawdę smaczna
Przepisy i porady kulinarnemiąższu oczywiście nie wyrzucamy, a zjadamy Dodajemy pastę miso, sos sojowy i sok z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki do całkowitego rozpuszczenia miso i dressing gotowy Praktyczna rada: Jeśli zabieracie sałatkę z tym dressingiem na lunch do pracy, to polecam oddzielnie zapakować sos np. w małym słoiku i polać nim warzywa tuż przed zjedzeniem. Smacznego! Artykuł Pomarańczowy dressing do sałaty pochodzi
Lamarida.plniezbyt mi smakowały. Kiszone papryki zrobiłam moim sprawdzonym sposobem na kiszenie og ó rk ó w i cukinii. Papryki udały się doskonale. B ę d ą dodatkiem do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa. Jeśli nie lubicie pikantnych przetworów mo ż na pominac dodatek chilli. Składniki: 2 kg papryki (ż ó łta, czerwona) 10 ząbków czosnku 2 papryczki chilli kilka
Codziennik KuchennyKiszone jabłka to wyjątkowy specjał, kiedyś bardzo popularny, dzisiaj nieco już zapomniany. Jabłka kiszone są znakomitym dodatkiem do pieczonych czy duszonych mięs, do sałatek lub innych potraw jakie sobie wymyślicie. Wybierajcie do kiszenia jabłuszka nieduże bo takie łatwiej układać w słojach. Można też owoce kroić na połówki czy ćwiartki, ale nie wyglądają już tak ładnie jak w całości. Papierówki
Smaczna Pyzauniknąć grudek). Gotować jeszcze chwilę, żeby sos zgęstniał. PROPOZYCJA PODANIA: młode ziemniaki z koperkiem, sałata masłowa z dodatkiem jogurtu naturalnego bądź śmietany, fasolka szparagowa, mizeria, świeża sałatka wiosenna itd. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz na moim fanpejdżu , dasz
Calzonella.comkurczaka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok. 40-45 minut. Szczypiorek siekamy. Tuż przed podaniem upieczonego kurczaka posypujemy szczypiorkiem. Podajemy na obiad z ulubioną sałatką. Warto wiedzieć, że marchewka jest bogata w beta-karoten, który wzmacnia opaleniznę, wspomaga leczenie trądziku. wpływa korzystnie na wzrok, poprawia odporność i działa antynowotworowo. Marchew jest skuteczna w chorobach związanych
My Chcemy JeśćJeśli lubicie kalafiora, to polecam takie jego gotowanie. W domu nie ma nieprzyjemnego zapachu, a samo warzywo jest delikatne i świetnie się nadaje jako ciepła samodzielna potrawa, czy składnik sałatki . Składniki: 1 kalafior około 1,2 kg 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 3 łyżki bułki tartej szczypta soli papryczka chili Przygotowanie: Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i wrzucić
Gosia gotujeprzyprawy kupić i co przywieźć na bloga (jakie przepisy). W tym rogu wybieramy się z naszymi przyjaciółmi na Kretę – czyli temat kulinarny „kuchnia grecka”. No tak sałatka grecka (choriatiki), która ponoć w cale nie jest taka jak nasza „polska” (hmmm ciekawe dlaczego ; ) ), moussaka, ser feta to chyba znają wszysycy. W trakcie moich poszukiwań trafiłam
Szybko Tanio Smacznieczasu do czasu, aby się nie przypalił. Gotowy sos doprawić świeżo mielonym pieprzem. Łososia ugotować na parze (około 12 minut), podzielić na porcje i przełożyć na talerze. Nałożyć ziemniaki, sałatkę i polać sosem kurkowo-koperkowym rybę i ziemniaki. #Łowicz
Passions hobbies lifenaczynie żaroodporne lekko posmarować olejem. Położyć klopsy i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C i piec 35 minut. Klopsiki muszą się zarumienić. Podawać z ziemniakami lub sałatką warzywną. Smacznego
Kuchnia PokoleńSZYNCE PARMEŃSKIEJ Składniki na 4 porcje : 400g łososia bez skóry 125g mozzarelli 8 listków szałwii 8 plastrów szynki parmeńskiej Ulubione dodatki – u mnie ryż pełnoziarnisty parboiled (100g) i sałatka caprese (pomidor, mozzarella, bazylia i kilka kropel oliwy) Łososia opłukać, osuszyć i sprawdzić czy nie pozostały w nim ości (wyjąć pęsetą jeśli potrzeba). Pokroić w paski o szerokości około
Dietologkapuście rybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać brzegów kapusty. Brzegi mogą się trochę przypiec, co nada im dodatkowo mocno orzechowego posmaku. Podawać gorące z ulubioną sałatką czy surówką. U mnie mizeria z ogórków gruntowych, sałaty lodowej i jogurtu naturalnego. 1 porcja to ok. 325 kcal , węglowodany: 20g, białko: 27g, tłuszcz: 15g Informacja dla diabetyków: w porcji
DietologUwielbiam szparagi pod niemal każdą postacią – przyznam, że tylko raz jadłam sałatkę ze szparagami i octem winnym, która mi zupełnie nie podeszła. Zapiekanka, którą dziś Wam prezentuję, zajmuje szczególne miejsce w naszym domu. Najlepszą przygotowuje mój mąż i najczęściej jest to wstęp do romantycznego wieczoru we dwoje (chyba wiecie, że szparagi są znanym i cenionym afrodyzjakiem?). Można ją przyrządzić
Dietologpulpety w sosie chrzanowym. Przepis jak zawsze banalnie prosty i szybki do wykonania. Moje małe kulki mięsne podałam z białą kaszą gryczaną i sałatką z kapusty . Składniki: 700 g mięsa mielonego wołowego 3 szklanki bulionu warzywnego 1 duża cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 3 łyżki śmietany 12% 5 łyżek chrzanu 1 łyżka
magiczna kuchnia Kasiłyżki masła 200 g mozzarella w kulkach ½ łyżeczki suszonego oregano do posypania Zacznij od przygotowania cukinii według przepisu w linku. Możesz przyrządzić dużą porcję cukinii i resztę wykorzystać do salatki lub dodatkowej pizzy. Rozpuść drożdże w mleku podgrzanym do temperatury pokojowej. Dodaj mąkę, sól i zagnieć ciasto. Ciasto powinno być lekko lepkie ale swobodnie odchodzić od ścianek naczynia. Zacznij
codojedzenia