Zupka obowiązkowa, bo teraz właśnie jest na nią najlepsza pora. Botwina to oczywiście nic innego jak młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Lubię wykorzystywać ją do sałatek, potraw duszonych czy zapiekanek, ale zupa to jest mój ulubiony przysmak z jej udziałem. Wersji, nawet w moim rodzinnym domu, jest wiele. Dzisiaj taka... można powiedzieć jarzynowa na bazie botwinki właśnie. Czytaj więcej
PichceniomaniaZastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej. Do jakich dań? Np. humus , surowa cebula, pizza, dania zsoczewicą , jaja po libańsku ( szakszuka ), sałatki, dania warzywne, falafel , szybki dip: jogurt naturalny + zioła + sumak, zatar (2 łyżki drobno posiekanego tymianku + 2 łyżki prażonego sezamu + 2 łyżeczki sumaku + ½ łyżeczki soli). To nowe
Qlinarnie i QlinarniePIĆ? 🍹Proszek z zielonego jęczmienia rozpuszczamy w zimnej /ciepłej wodzie, 🍹 sokach, 🍹dodajemy do koktajli 🍹dodajemy do owsianki 🍹dodajemy do jogurtu 🍹do zup 🍹do sałatek czy surówek 🍹 NIE DODAJEMY do gorącej wody , która może spowodować straty w wartościach odżywczych TERAZ NIE POZOSTAJE NAM NIC INNEGO JA GO PIĆ , JEŚĆ I CIESZYĆ SIĘ ZDROWIEM :) SKŁADNIKI
Gotowanie Patkimoim warzywniaku wysyp rzodkiewek więc trzeba je spożytkować. Królują kanapki i sałatki z rzodkiewką więc i surówkę zrobiłam z rzodkiewką. Połączyłam ją z porem. Dwa warzywa o intensywnym smaku bardzo dobrze razem smakują. Surówka idealna do obiadu ale sprawdzi się również jako dodatek do grillowanej karkówki czy kiełbaski. składniki: 400 g pora ( biała i jasnozielona część ) 400 g rzodkiewek
Monia miesza i gotujekaszy orkiszowej pełnoziarnistej nowość w Cenos . Kasz orkiszowa otrzymywana jest z pełnych ziaren orkiszu, pasternej odmiany pszenicy.Jak wiadomo orkisz to znakomite źródło błonnika i białka.Kasza nadaje się do sałatek i jako farsz np: do gołąbków. Zapraszam :) 1 woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej Cenos 250 g sera białego chudego 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego
Sama słodycz i szczypta chilistosuje się tylko na zimno. Koniecznie powinni spożywać go weganie, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, którego w diecie bez mięsa i nabiału jest mało. Może być dodatkiem do sałatek, makaronów, kasz czy nawet samego chleba. Olejem konopnym z powodzeniem można zastąpić masło. Jest smacznym składnikiem słynnego sosu pesto. Specyficznego smaku doda zupom, ale dopiero na sam koniec gotowania
My Chcemy Jeśćwizyty zapraszam poniżej na fotorelację wraz z garścią subiektywnych komentarzy. ___________________________ ~ ___________________________ PO DRODZE - fresh and healthy ~ ul.Grunwaldzka 55, Sopot Bistro serwujące świeże i zdrowe jedzenie - m.in. sałatki, kanapki, tortille, tarty wytrawne, zupy, koktajle, jogurty, smoothie, soki wyciskane na miejscu. Można zjeść tu zarówno śniadanie, lunch jak i obiad . Amatorzy słodkości uraczą się tu nie tylko pyszną kawą
Grunt to przepis!Ulubiona sałatka mojej mamy. Bez tego dania nie ma u nas świąt. Kilka składników a potrafią zdziałać cuda z kubeczkami smakowymi. SKŁADNIKI: Podwójna pierś kurczaka Puszka kukurydzy Puszka ananasa Mała dymka lub por Jogurt naturalny Majonej Sól Pieprz Liście laurowe Kilka kulek ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, usuwamy błonki. Gotujemy w niewielkiej ilości wody, wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim
Kopystką po garachowocowy koktajl. Treściwy a zarazem orzeźwiający. Do dzisiejszego smoothie użyłam arbuza, truskawek, winogron, zielonych jabłek, banana i sosu waniliowego. Z podanych składników można również zrobić pyszną sałatkę owocową polaną sosem waniliowym. Idealne śniadanie, deser, czy też podwieczorek, pełne witamin i dobrodziejstw dla naszego organizmu. :) Przepis: Składniki: 1/4 arbuza 12 truskawek 1 banan 2 zielone jabłka kiść
Mój pomysł naplastry, dodaję do garnka. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, dodaję do mięsa. Marchewkę obieram i kroję w plastry. Dodaję do mięsa. Gotuję ok 30 min. Odcedzam. Podaję z sałatką wazywną
Gotowanie PatkiKASZA GRYCZANA - idealny dodatek do mięs, ryb, warzyw , sałatek, jajek. Pyszna o charakterystycznym zapachu i smaku. Dziś przygotowałam ją gotowaną w cebuli i podałam z jajkiem sadzonym. Polecam. SKŁADNIKI: 🍳2 cebule 🍳2 woreczki kaszy gryczanej 🍳Sól i pieprz do smaku 🍳1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍳 Dodatkowo : 6 jajek i sól np. Czarna PRZYGOTOWANIE: 🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳 Cebulę obieram a następnie kroję w piórka
Gotowanie Patkiszczerze nienawidzi pomidorów skusiła się na guacamole i cud… stwierdziła, że pyszne Dodatkową zaletą jest to, że dip stanowi fantastyczną opcję wykorzystania awokado, które jest już za miękkie do sałatki, czy kanapki. Jeśli tak jak ja nie przepadacie za tym owocem , koniecznie spróbujcie. Jeśli go lubicie, to cóż wam zachwalać nie trzeba, wiecie że dobre:) Polecam do nachos. Guacamole
PatiGotujeSezon na grilla oficjalnie został otwarty. Majówkowe grillowanie rozpoczęłam tradycyjnie od kiełbasek, skrzydełek i karczku. A ponieważ nie miałam ochoty na zwykłą sałatkę postanowiłam jako dodatek do dań mięsnych przygotować szaszłyki z grilla. Jest to idealna propozycja lekkiego i zdrowego dania z rusztu. Szaszłyki z warzyw około 10 sztuk Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 3 papryki (najlepiej żółta
PatiGotujeokoło 3 minuty i wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej. Stanowią fajny i ciekawy pomysł na śniadanie, zwłaszcza w połączeniu z grzanką i przysmażonym boczkiem. Idealnie nadają się również do sałatek i stanowią przy okazji niebanalną ozdobę. Smacznego Artykuł Jajko pocher, czyli jajko w koszulce pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujełyżki oliwy, ale kiedy robiłam go po raz drugi użyłam 3. Więc wszystko zależy od awokado. Taki majonez jest idealny dla wegan. Świetnie komponuje się także w kanapkach czy sałatkach. Jeśli tak jak ja lubicie drób to grillowana pierś z kurczaka z takim majonezem to para idealna. Smacznego Artykuł Majonez z awokado pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje