sałatki - 52922 przepisów (strona:1860/3529)

UDKA Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWEJ 116

ciągle mi towarzyszy. Kurczak wychodzi pyszny,soczysty i bardzo bardzo smaczny. Niewielkim kosztem można wyczarować naprawdę świetny obiad. U Nas kurczak podany był ze szparagami w bułce tartej i sałatką z pomidorami,rzodkiewką. Smacznie,zdrowo i kolorowo. SKŁADNIKI : 6-7 ćwiartek z kurczaka duży jogurt naturalny tj ok 350 5-6 ząbków czosnku płaska łyżka soli płaska łyżka pieprzu

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi 91

Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym Artykuł Pierogi z gruszkami, rukolą, serem pleśniowym i orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Kotlety z buraka 209

Kotlety z buraka Bardzo często kotlety z buraka służyły mi jako wsad do burgera. Tym razem jednak miałem ochotę na typowo obiadowe danie. Upiekłem ziemniaki z rozmarynem, ukręciłem sałatkę z rukolą, pomidorami, truskawkami, sosem balsamicznym i otrzymałem pełnoprawny, pyszny obiad. Czy kotlety z buraka można mrozić? Oczywiście, że tak! Możesz je zjeść zaraz po upieczeniu, przechowywać w lodówce, lub nawet

Blendman
Owocowa rewolucja. Niezwykłe właściwości zwykłych owoców - recenzja 104

daniami wytrawnymi, a zapewniam, że takie nietuzinkowe połączenie jest fantastyczne. Kotlety wieprzowe są wyśmienite z czarną porzeczką, a indyk z konfiturą z borówki Nie będę już wspominać pysznych sałatkach z truskawkami, które często goszczą na moim stole. W książce znajduje się mnóstwo przepisów na sałatkowe przystawki, zupy, dania obiadowe, ciasta, desery oraz przetwory. Zaprezentowane receptury są proste w przygotowaniu

Di gotuje
Sałatka śródziemnomorska 141

Sałatka w kilka minut. Pyszna, sycąca na kilka godzin. 2 garście rukoli jajko ugotowane na twardo tuńczyk w oliwie pieczona papryka czarne oliwki zielona fasolka szparagowa kilka cząstek cytryny Fasolkę obgotować 5 minut. Paprykę pokroić w paski (miałam ze słoika), jajko obrać ze skorupek przepołowić. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z pod tuńczyka

AZgotuj!
Szczupak smażony 108

Sezon wędkarki i na stół wędruje piękny okaz szczupaka. Białe mięsko naszego słodkowodnego drapieżnika smakuje doskonale. Można do smażonego szczupaka podać warzywne frytki, sałatkę z kapusty kiszonej lub chrzanowy sos. Smażony szczupak jest idealny na danie główne, jak i na ciepłą przekąskę.  Składniki: 1 sztuka szczupaka  4 łyżki masła lub oliwy  2 łyżki mąki sól

Z notatnika
Skarby natury. Łosoś. Którego wybrać? 96

Polacy kupują łososia wędzonego na ciepło i na zimno, a także surowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się

ProstePesto.pl
Domowy makaron z truskawkami 154

wiele słodsze bo dojrzewają na słońcu. Sprawdź również: Słodki koktajl z truskawek Składniki dowolny makaron 250 g truskawek 4 łyżki gęstego jogurtu 1-2 łyżki miodu Przeczytaj także: Sałatka ze szpinakiem i truskawkami Makaron z truskawkami – przepis Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą, aby się nie posklejał. Do blendera wkładamy umyte

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ugotuj sobie szczęście. Jak Duńczycy. Caroline Fleming 107

Caroline łączy w swoich przepisach nowoczesność z duńskimi tradycjami. Książka podzielona jest na kilka tematycznych rozdziałów.  Zaczynamy od lekkich posiłków na każdą porę dnia, potem zupy, kanapki i sałatki. Następnie mamy dania główne z ryb i warzyw, desery, a na koniec chleby, wypieki, słodkości i napoje. Kiedy biorę do ręki książkę kucharską, zawsze przeglądam ją od końca. Myślę

Tajemnice Smaku
Zapiekanka z ryżem i brokułami 167

klasyczna i prosta surówka z pomidora i cebuli . Niby nic trudnego i wyszukanego, ale zrobiona z dobrych pomidorów, to prawdziwa petarda. Możesz również ukręcić mizerię lub inną ulubioną sałatkę. Jeśli lubisz zapiekane dania obiadowe, to polecam Ci również naleśniki zapiekane z warzywami , zapiekankę ziemniaczaną , w której królują boczniaki oraz makaron z serem z ziemniaka . Tymczasem koniec pisania, czas do działania

Blendman
Opiekane bakłażany w oliwie z ziołami i chili 93

posta będzie właśnie ta fioletowa piękność! Delikatne, opiekane plastry bakłażana marynowane w oleju z mnóstwem ziół, czosnkiem i chili, skropione odrobiną octu to przepis na wspaniały dodatek do kanapek, sałatek, czy nawet kaszy. Moim zdaniem najlepiej smakują na chrupiącej grzance z pokruszoną fetą na wierzchu :) Słony smak sera harmonijnie przeplata się z delikatnością bakłażana i charakterną marynatą, tworząc spójną całość

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wygraj zestaw produktów od Moryń 184

celu późniejszego kontaktu).  Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi . Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu. Nagroda: Zestaw produktów Moryń w skład, którego wchodzą: maliny w syropie, sałatka firmowa, sok z buraka kiszonego, koncentrat pomidorowy, buraczki plastry i chrzan. Wygrywa 1 osoba. Sponsorem nagród jest Moryń. Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpage sponsora Moryń. Tradycja smaku polskiej kuchni

Słodkie okruszki
Skarby natury. Bób i jego wartość odżywcza 102

się w wielu książkach kucharskich, włączenie go do diety nikomu z nas nie powinno sprawić większych problemów. Można przygotować pyszną zupę z bobu, można go też dodać do pożywnych sałatek lub zmienić w farsz do pierogów. Bób może się też pojawić jako dodatek do tradycyjnych zestawów obiadowych, można też przygotować z niego smaczne i wyjątkowo zdrowe kiszonki. Możliwości jest wiele

ProstePesto.pl
Menu na dzień 1638 kcal 86

miękka. Pokrój arbuza i fetę w kostkę, pomidorki przekrój na połówki, a prosciutto w paski. Przełóż do dużej misy, dodaj rukolę i przestudzoną kaszę. Skrop dresingiem i wymieszaj. Podawaj sałatkę posypaną nasionami lub pokruszonymi orzechami. Jeśli zamiast komosy wybierzesz kaszę jaglaną – podpowiadamy jak ją ugotować. Smacznego! Artykuł Menu na dzień 1638 kcal pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania