Sałatka ziemniaczana na buraczano, czyli inna niż zwykle. Kolor buraczkowy bardzo ożywia ziemniaki, a smak buraka dodaje lekkiej słodkości. Dla dbających o linię polecam zastapienie majonezu śmietaną. Składniki: ? 4 ziemniaki ? 2 buraki ? pęczek zielonej piertuszki ? sól, pieprz ? 2 łyżki soku z cytryny ? 2 łyżki majonezu Wykonanie: ? Ugotowane w łupinach buraki i ziemniaki, każde w osobnym garnku, obrać i pokroić
To co kochamsmaku ? 3 łyżki miodu Wykonanie: ? Marchewki zetrzeć na średniej tarce, jabłka na grubej. ? Dynię również zetrzeć tak jak marchewkę i zużyć jej dokładnie tyle samo co marchewki. ? Wymieszać składniki sałatki, przyprawić, dodać miód i śmietankę
To co kochamSałatka, która zawsze budzi kontrowersje ze względu na dodatek majonezu i kukurydzy do owoców. Ale smakuje tak wybornie, że nie sposób się od niej oderwać. W mojej rodzinie to pewniak na świąteczno-imieninowych imprezach. I nigdy nie zostaje na następny dzień. Składniki: ? 5 bananów ? 4 sztuki kiwi ? 3 pomarańcze ? 1 puszka ananasów ? 1 puszka kukurydzy ? 1/2 granatu ? 1 cytryna
To co kochamSałatka, która smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na zimno może być kolacją jako dodatek do wędliny a na ciepło jako samodzielne danie obiadowe. Praktycznie 3-składnikowa pomijając przyprawy. Zawiera ryż, pieczarki i białą fasolę. Składniki: – 500 g pieczarek – 1 cebula – 1 szklanka ryżu – 1 puszka białej fasoli – pęczek zielonej pietruszki
To co kochamSałatka bardzo szybka w wykonaniu i zaskakująca smakiem. Trochę rybna, trochę warzywna, trochę imprezowa, trochę zwyczajna. Jemy ją jak chcemy i kiedy chcemy. Składniki: – 1 brokuł – 1/2 małego granatu – 200 g sera ricotta – 150 g paluszków krabowych – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku Wykonanie: – Brokuł
To co kochamJest to bardzo smaczna sałatka imprezowo-świąteczna. Czosnkowy kurczak, ananas i makaron z porem to cała jej tajemnica. Kolorystycznie jest dość monotonna, doskonałym jej uzupełnieniem są więc czerwone pestki granatu. Składniki: – 300 g dowolnego makaronu, u mnie łazanki – 2 filety z kurczaka – 2 pory – 1 puszka ananasa – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki majonezu
To co kochamryżu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wszystko delikatnie wymieszać, odstawić na 20 minut i można jeść, dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli - sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna, na szybko przygotowana z ulubionymi składnikami, smakuje do podjadania lub z ciemnym pieczywem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszna, szybka i kolorowa sałatka z filetem z kurczaka, słodkim granatem, delikatnym serem. Idealnie sprawdzi się na wynos do lunchboxa. Składniki: duże opakowanie mixu sałat (w mnie z kapustą czerwoną), 600 g filetu z piersi kurczaka, 1 owoc granatu, ser camembert naturalny, średniej wielkości cebula czerwona, 3 łyżki oliwy z oliwek, czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka (w mnie złocista), łyżeczka
Lena GotujeSurówkę odkładamy na około pół godziny i ponownie mieszamy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka chińska z pekinki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemKolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa, idealna na każdą okazję. Ilość każdego składnika zależy od tego na jak szerokiej salaterce i na ile osób chcecie ją przygotować. Składniki na 4 porcje: -puszka tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu 120 g ) - jedna czerwona marynowana papryka -jeden duży ogórek kiszony -3 jajka ugotowane na twardo -garść posiekanego
Kulinarne przemysleniazwitki, ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami granatu i a potem pokruszonym serem. Olej wymieszać z miodem, musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą. Gotowym sosem polać sałatkę i od razu podawać
Monia miesza i gotujewarzywach, jest na wagę złota! O tym, w jaki sposób jeszcze można zwiększyć spożycie warzyw i owoców pisałam tutaj . Spróbuj także: pasztet z selera, kaszy jaglanej i marchewki, sałatka z selerem naciowym i jabłkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Chrupiąca surówka zimowa
Natka PietruszkiPyszna sałatka z gotowanym kurczakiem, fasolą, koperkiem, serem żółtym oraz ogórkiem konserwowym. Składniki: 3 gotowane udka z kurczaka (ja wykorzystałam po rosole), fasola czerwona w puszce, duży pęczek koperku, 8 ogórków konserwowych średniej wielkości, 250 g sera żółtego, 3-4 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie: Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka, posiekany koperek, pokrojony
Lena Gotujesosie własnym -3 łyżki kukurydzy -4 plastry ananasa z syropu -1 łyżka majonezu Tuńczyka odsączyć, ananasa pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem. Sałatka najlepiej smakuje podana z grzankami. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Kulinarne przemysleniaSzybka, łatwa w przygotowaniu i smaczna sałatka z makaronem ryżowym, ananasem, fasolą, kukurydzą, papryką i serem żółtym. Gotowa w kilka chwil! Składniki: 150 g makaronu ryżowego (waga przed ugotowaniem), kukurydza konserwowa w puszce, fasola czerwona w puszce, ananas w syropie w puszce - pół puszki. pół czerwonej papryki, 125 g sera żółtego, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy
Lena Gotuje