odcedzamy. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy komosę, ugotowany brokuł, pokrojone w paski pomidory, pestki dyni oraz roszponkę. Składniki sosu mieszamy ze sobą i dodajemy do sałatki. Dodajemy pokruszony ser i delikatnie wszystko razem mieszamy
Qchnia po prostugarść solonych pistacji 1 łyżka oleju rzepakowego Tuńczyka odcedzamy, mieszamy z olejem. Brzoskwinię kroimy w mniejszą kostkę, ogórka w plastry, a następnie na ćwiartki. Łączymy składniki. Pistacje siekamy, posypujemy sałatkę
KucharzycaMizeria to jedna z najpopularniejszych sałatek na polskich stołach. Chyba nie ma osoby, która by w życiu jej nie skosztowała. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się do dań mięsnych lub ryb, a nawet do pochrupania na kolację. Będzie także doskonałym dodatkiem do grila. Mizeria jest bardzo prosta w wykonaniu i nie potrzeba do niej zbyt wielu składników. Mizeria
Alle Dobre!pieprzem. Przed podaniem surówkę wkładamy na co najmniej 1 godzinę lodówki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z ApetytemWspaniała przekąska. Alternatywa dla sałatki wielowarzywnej. W połączeniu z wytrawnymi babeczkami – mistrzostwo świata. Spróbujcie koniecznie. Składniki: kruche babeczki – słone – ja użyłam gotowych 3 jajka ugotowane na twardo 1 ogórek konserwowy szczypiorek szynka – około 200 g pokrojonych w kostkę majonez jogurt naturalny musztarda koperek sól i piperz Do miski dodaję jajka pokrojone w kostkę, pokrojone w kostkę
MojaQchnia.plMagda Trochę z jajem lub trochę na serio, co powiecie na taką sałatkę na wielkanocny stół? Kto powiedział, że musi być tradycyjnie? A może dla odmiany coś innego, nawet bardzo innego, ciekawego, inspirującego i aromatycznego? Aby stworzyć to danie sięgnęłam do dania znanego w Wielkiej Brytanii, a czerpiącego swoje inspiracje z kuchni indyjskiej – chodzi o kedgeree, danie z ryżu
Smaczna StronaSałatka która świetnie się sprawdzi na wielkanocnym stole, ale nie tylko świetna na różne uroczystości lub po prostu na kolację czy w pudełeczko do pracy. Proporcje na 1 miskę/salaterkę/paterkę 1 mały brokuł/różyczki pół puszki kukurydzy pół małego ogórka zielonego "węża" mały pęczek rzodkiewek 3 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki posiekanego koperku sos czosnkowy
Andzia Pichciniż 250ml!) i idealnie nadaje się do zaszczepienia kolejnych kiszonek. Już wkrótce kolejne przepisy na kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam
Be Fit Be Strongwarzywniakach, więc nie ma co zwlekać, a należy korzystać z dobrodziejstw jakie daje nam natura. Ich przygotowanie jest bajecznie proste, natomiast w smaku są niesamowite. Idealnie komponują się w sałatkach, tartach, czy jako porcja warzyw do obiadu. Spróbujcie! Składniki: – 2 pęczki młodych marchewek – 1 łyżeczka oliwy – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka masła – rozmaryn świeży
Be Fit Be StrongBardzo lekka i bardzo smaczna sałatka, którą możecie podać na każdą imprezę Co potrzeba: 8 jajek ugotowanych na twardo, 1 duży por (ok 400 g), 1 puszka kukurydzy, 2-3 łyżki majonezu, Sól, Pieprz Wykonanie: Pora oczyszczamy z pierwszych białych liści, odcinamy twarde zielone liście, wykorzystując środkowe zielone i delikatne, kroimy w cienkie plasterki, przekładamy na sitko, przelewamy
Bułka z Chlebemwarto będzie przygotować taki post – proste przepisy na Wielkanoc. W tym wpisie znajdziesz moje propozycje na ciasta, babki, faszerowane jajka oraz mój ulubiony wegetariański pasztet. I tak sałatka też się znajdzie :) Proste przepisy na Wielkanoc – CIASTA Proste ciasto – miodownik z masą budyniową Miodownik ... Czytaj dalej Artykuł Proste przepisy na Wielkanoc pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeSałatka z selera konserwowego Składniki: Słoiczek selera konserwowego Słoiczek marynowanych pieczarek Pół puszki groszku Około 150g szynki konserwowej Łyżka majonezu Łyżeczka musztardy Sól, natka pietruszki. Seler, pieczarki i groszek odsączyć z zalewy. Pieczarki i szynkę posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić. Najlepiej smakuje po kilku godzinach leżakowania
Kulinarne blogowanieKolorowa surówka z białej i czerwonej kapusty z kukurydzą i pomidorkami Lubicie kolorowe sałatki i surówki? Ja uwielbiam Idealny dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. Dziś mam dla Was przepis na pyszną kolorową surówkę z dwoma rodzajami kapusty kukurydzą i pomidorkami. Pyszna i prosta w przygotowaniu. Kto się skusi? Składniki: 300 g kapusty – 150 g białek kapusty
Słodkie okruszki