Pyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, jajkiem. Sprawdzi się też jako pasta na kanapki. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 3 jajka, mała cebula, mała puszka kukurydzy, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Do miski dodajemy tuńczyka, jajka, cebulę, kukurydzę, majonez
Lena GotujeSałatka, która powstała spontanicznie z produktów dostępnych w lodówce 😊 Nic więcej nie powiem, mogę tylko polecić 😉 Składniki: -4 ziemniaki średniej wielkości -1 mała marchewka -biała część pora -3 łyżki zielonego groszku z puszki - 1/3 główki cebuli sałatkowej -2 ogórki kiszone -sól, pieprz -pół łyżeczki cukru -garść posiekanej natki pietruszki -łyżeczka sosu koperkowo - ziołowego ( u mnie Knorr
Kulinarne przemysleniaSałatka z paluszkami surimi i kapustą pekińską doskonale nadaje się zarówno na imprezę lub spotkanie ze znajomymi, jak także na szybki lunch oraz lekką kolację. Możecie ją przygotować tak jak ja z majonezem, albo jeżeli wolicie mniej kaloryczną wersję - z jogurtem naturalnym. Tylko kilka minut, Czytaj więcej
Di gotujeArtykuł Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plSzybka, kolorowa, smaczna sałatka z jajkiem, wędzonym łososiem, czarnymi oliwkami. Chętnie zabieram ją do lunchboxa do pracy. Składniki: (na 2 porcje) opakowanie mix sałat 180g, 2 średniej wielkości pomidory, 2 jajka, 100g wędzonego łososia w plastrach, ogórek zielony, kilka/kilkanaście oliwek czarnych oliwa sól Przygotowanie: Pomidory kroimy w ósemki. Ogórka obieramy kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy
Lena Gotujewszelkie inne domówki. Słodko kwaśne śledzie to prawdziwa kwintesencja smaku nie tylko dla śledziowych koneserów. Moim zdaniem śledzie w pomidorach z suszoną śliwką to jedna z najsmaczniejszych śledziowych sałatek. A muszę przyznać, że jaką wielką fanką śledzi nie jestem, po kaszubsku jak i po hawajsku wyjątkowo mi smakuję. Więcej przepisów na śledzie znajdziesz na mojej stronie Dieta Moja Pasja. Prawdziwe
Dieta moja pasjaSezon na dynię warto wykorzystać do cna! I tę dynię piec, blendować, smażyć, ale też marynować, żeby powstała nam pyszna dynia marynowana w occie, którą będziecie mogli wykorzystać do sałatek, kanapek czy jajecznicy (a co!). Przygotowuje się ją bardzo prosto, dlatego nie ma co się … Artykuł Dynia marynowana w occie pochodzi z serwisu
Flymetothespoonmałe trójkąty. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Orzechy można połamać na mniejsze kawałki i ułożyć pomiędzy pokrojonymi składnikami. Przygotować sos. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i miodem. Polać sałatkę i można podawać
Monia miesza i gotujeFasolkę odcedzamy na sitku i przelewamy wodą. Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę i mieszamy z fasolką oraz komosą ryżową. Ząbek czosnku miażdżymy. Wszystkie składniki sosy łączymy ze sobą. Sałatkę polewamy sosem, całość dokładnie mieszamy
Qchnia po prostupieprzem *** *** Całość odstawiamy na około pół godziny, aby smaki się przegryzły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiąca surówka z kapusty pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemDziś propozycja na sałatkę makaronową z kurczakiem. Prosta, smaczna, pożywna i bardzo kolorowa. Użyłam makaronu pełnoziarnistego ale żeby było bardziej kolorowo można użyć kolorowego. składniki: 300 g makaronu, u mnie świderki pełne ziarno 500 g piersi z kurczaka 1 duża czerwona papryka 5-6 większych ogórków gruntowych 1 puszka kukurydzy przyprawa gyros olej do smażenia 2 garście posiekanej natki pietruszki
Monia miesza i gotujeLekka i letnia 😍😍 Sałatka z serem feta i mozzarellą jest jedną z moich ulubionych. Latem serwuję ją bardzo często. Pasuje do zarówno jako dodatek do grillowanego mięsa, ale i jako lekka kolacja. Jest zdrowa, lekkostrawna, i nie potrzeba do niej żadnych wymyślnych składników. Bo przecież w sezonie letnim ogórków i pomidorów nie brakuje u nikogo. Wystarczy więc tylko
Walijskie PichcenieWegańska witaminowa sałatka skomponowana ze składników w 100% zielonych: brokuła, zielonego groszku, awokado, bazylii i kolendry. Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 5 min. Porcja dla 4 osób : ● 2 brokuły ● 300 g zielonego groszku ● 5 łyżek oliwy z pestek dyni ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 3 łyżki cytryny ● 1 łyżeczka musztardy (Dijon) ● 1 łyżeczka miodu ● 5 gałązek bazylii ● 3 gałązki mięty ● sól
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska