Młoda kapusta w słoikach 117Młoda kapusta w słoikach Bardzo prosty przepis na rewelacyjną surówkę warzywną. Świetny pomysł na przechowanie chrupiących, młodych warzyw na dłużej. Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do obiadu, do grilla albo na przykład do hot-dogów czy burgerów. Polecam! Składniki: 2 młode kapusty 1 czerwona papryka 3 marchewki 4 ogórki gruntowe 2 czerwone cebule pęczek koperku Zalewa
Blog z Apetytem
Sałatka z brokułem, pomidorem i jajkami 105Sałatka z brokułem, jajkiem, soczystym, dojrzałym pomidorem, serem mozzarella oraz delikatnym sosem czosnkowym. Sprawdzi się na imprezach i na co dzień do lunchboxa. więcej przepisów z BROKUŁEM znajdziecie TUTAJ . Składniki: brokuł, 2 jajka, 2-3 pomidory (w mnie podłużne), 125 g sera mozzarella mini, 2 łyżki śmietany, 2 ząbki czosnku, łyżeczka oregano, sól, pieprz Przygotowanie: Do wrzącej, osolonej wody
Lena Gotuje
Sałatka z pieczarkami, jajkiem, ogórkiem zielonym 108Szybka i smaczna sałatka z pieczarkami, jajkiem oraz świeżym ogórkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem, które nadają jej świeżości. Składniki: 250g pieczarek, 2 jajka, 2 małe ogórki gruntowe, łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, łyżka majonezu Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie przez około 30 minut. Następnie odcedzamy, kroimy w kostkę wraz z jajkiem oraz obranym
Lena Gotuje
Jajka na wiosennej pierzynce 120przemian młode zielone listki, pokrojoną drobno rzodkiewkę, na to ćwiartki lub połówki jajek, posypcie szczypiorkiem. Jogurt wymieszajcie z solą i pieprzem do smaku. Polejcie przygotowane jajka na sałatce. Zajadajcie na zdrowie, smacznego :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemyslenia
Twarożek z roszponką i melonem 94oliwę, ocet balsamiczny, syrop klonowy i sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dobrze zakręć i mocno wstrząśnij, aż składniki połączą się i utworzą sos. 6. Przygotowanym sosem polej sałatkę
Z notatnika dietetyka
Marynowana cebula czerwona 123Marynowana cebula jest fantastycznym dodatkiem do hot dogów, kebaba, kanapek, mięs oraz sałatek. Robi się ją w bardzo prosty sposób , poprzez pokrojenie cebuli na cienkie kawałki i połączenie jej z przyprawami oraz marynatą. Tę marynowaną cebulę czerwoną przyprawiam ziarnami pieprzu oraz musztardy, dodaję także liść laurowy. Są to zatem w miarę podstawowe przyprawy. Fajnym urozmaiceniem jest dodanie to marynującej się
MeCooks
Surówka obiadowa z młodej kapustki 98pieprzem *** *** Przed podaniem surówkę odkładamy do lodówki, aby wszystkie smaki przegryzły się ze sobą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka obiadowa z młodej kapustki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Wegańska sałatka brokułowa z papryką i serem roślinnym 105Wegańska sałatka brokułowa z papryką i serem roślinnym to pyszna propozycja na szybki posiłek, który można zabrać również na uczelnię lub do pracy. Mimo, że jadam mięso oraz produkty odzwierzęce to lubię wege jedzenie i właśnie ostatnio skusiłam się na wegański ser, który posmakował nawet mojej Czytaj więcej
Di gotuje
Burrata z rzodkiewką i grejpfrutem 120Rześka, wiosenna, chrupiąca sałatka albo po prostu talerz pełen dobroci – burrata z rzodkiewką i grejpfrutem, z dodatkiem ogórka i kalarepki to jest co co można pokochać. Spróbujcie koniecznie tej wiosny! Burrata z rzodkiewką i grejpfrutem Rodzaj: wegetariańskie, bez glutenu Czas przygotowania: 10 minut Ilość … Artykuł <strong>Burrata z rzodkiewką i grejpfrutem</strong> pochodzi
Flymetothespoon
Prosta surówka obiadowa – łatwa, szybka i niedroga! 162oliwę lub olej oraz zmielony pieprz i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł
Blog z Apetytem
Serowa przekąska z pikantną nutą 133Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twarde gatunki. Można je serwować w kawałku, pokrojone w plastry, kostkę czy w sałatce. Znakomitym dodatkiem do takich serów jest pieczywo, masło i owoce: zielone i czerwone winogrono, gruszka, figi czy melon. Do swojej przekąski użyłam: sera Bursztyn długodojrzewajacego z pikantną nutą, półtwardego holenderskiego sera Mimolette, Old Amsterdam
Kulinarne przemyslenia
Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty 294odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :) Dla miłośników czerwonej kapusty polecam jeszcze kilka przepisów (wystarczy kliknąć w tytuł a ukaże się przepis) zapraszam : Czerwona kapusta.Smaczna, szybka sałatka obiadowa klik Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami klik
Kuchnia z widokiem na ogród