Tym razem wzięło mnie na kwaśno. Więc zapraszam na jajka w sałatce z marynowanych warzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu i majonezu. Takie jajka możemy też sobie zrobić w okresie wielkanocnym. Składniki: 8 jajek 100 g pieczarek marynowanych 100 g papryki konserwowej 100 g ogórków konserwowych 1 malutka biała cebula 2 łyżeczki chrzanu 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z skorupki i przekroić na pół. Pap... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...zainspirowałaś mnie do wykorzystania marynowanych warzyw, które właśnie zalegały mi od tygodnia w lodówce!
Czy Wielkanoc czy dzień powszedni - jajo w takiej sałatce pyszne jest:)
Do Wielkanocy trochę zostało, ale jajka to można cały rok jeść. :)