Odświeżamy racuchy! i zrobimy je w zupełnie nowej odsłonie :). Zamiast mąki pszennej kukurydziana, zamiast jabłek pieczony bakłażan na górę kleks ze śmietanki i posypka z podsmażonego
Kuchnia PROzdrowotnaCzas na konkrety czyli pyszną pastę, w której skład wejdą: makaron z pszenicy durum, marchew, newella, cukinia, czerwona cebula, olej z orzecha włoskiego, prażony słonecznik, olej
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Dziś mega szybki ale ciekawy pomysł na twaróg. Na śniadanie w sam raz! a zajmie Ci to 5 minut!. Migdały to naturalny anty stresor i
Kuchnia PROzdrowotnaDziś typowo PROzdrowotnie czyli: wzmacniamy się!. Świetna propozycja dla dużych i małych. Nasz kisiel będzie z czarnego bzu który szczyci się konkretną zawartością witaminy C i
Kuchnia PROzdrowotnaMąki, mąki, mąki a z nich mnóstwo pomysłów na ciasto, w czasach gdy na wyciągnięcie ręki mamy tyle zdrowotnych mąk nie wypada zadowalać się mocno zmieloną
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, majestatyczna szarość za oknem, okrągłe zero za oknem podkręcane podmuchami wiatru a w domu... cieplutko!. Przynajmniej mam taką nadzieję ale żeby było już naprawdę ciepło
Kuchnia PROzdrowotnadziś coś na miarę wegetariańskiego Top Chef :] Podpieczona cukinia z serem DZIUGAS i listkiem bazylii z puree z batata z nerkowcem. Do tego kontrastowa sałatka z jarmużem, korzeniem pietruszki i orzechem włoskim w vinegrecie. Dobra alternatywa na obiad czy większą kolację. Multi odżywczy obiad da wam ogromną dawkę beta karotenu.żelaza, magnezu oraz wszystkiego co wasz umysł potrzebuje(...)bazyli i chwilę czekamy aż ser się rozpuści. 4/ Ugotowanego batata ugniatamy z łyżką masła i pokruszonymi orzechami nerkowca na puree. 5/ Układamy plastry cukini, nakładamy puure i sałatkę na talerz. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, gdy zima skrada się wielkimi krokami rozpoczyna się sezon na zupy i choć to nie sezon jeśli chodzi o warzywa to nie ma nic lepszego
Kuchnia PROzdrowotnaOk, krótko i na temat!. Zimowy ciepły koktajl pobudzający ciało i umysł do zrobienia w kilka chwil!. Herbata rooibos, miód, aronia, jabłko, gruszka, zielony banan, żurawina
Kuchnia PROzdrowotnaWitam Was gorąco, w tym przepisie zareklamuje mało znane ziarno płaskurki by pokazać Wam dobrodziejstwa naszej polskiej ziemi. Płaskurka to stara odmiana pszenicy, ciągle uprawiana przez
Kuchnia PROzdrowotnaWitam ponownie!, mam to czego chcecie i pragniecie :), rozgrzewający kufel... herbaty z roślin i owoców dla których przeziębienie to wróg nr. 1. Co najlepsze, będzie to
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, pustki w lodówce? jest na to sposób :) Krążki cebulowe! kojarzone są głównie z fast foodem lecz tu zostaną wzbogacone o razową mąkę żytnią. Do tej
Kuchnia PROzdrowotnaKusi to słodkie kusi... ale czasem przychodzi taki dzień że zjadło by się coś bez ograniczeń :). Oczywiście ten deser nie będzie zaprzeczeniem filozofii tego bloga a
Kuchnia PROzdrowotnaWitam Was gorąco!, dziś zaczynam cykl musów i koktajli PROzdrowotnych po których gwarantuje efekt w spożyciu. Brzmi niczym namowa dilera, lecz rośliny użyte w koktajlach mówią
Kuchnia PROzdrowotnaUdany dzień nie zależy od tego którą nogą wstaliśmy ale bardzo często od tego jakie śniadanie zjedliśmy. Tu zapewne zaczynają się schody bo często apetytu
Kuchnia PROzdrowotna