Dzisiaj proponujemy szybką i wspaniale wyglądającą sałatkę na świąteczny stół. Robi się ją w kilka chwil, a podaje w wafelkowych jajkach. Wygląda zjawiskowo, a i nie gorzej smakuje J Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych życzymy wszystkim odwiedzającym Spokojnych i Radosnych Świąt, Bogatego zająca i Mokrego dyngusa J Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 7 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: ½ opakowania jajek z wafelka 3 jajka (fajna cenę na jajka znajdziecie ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...