sałatki - 52922 przepisów (strona:1462/3529)

Polędwiczki ze szpinakiem i truskawkami 84

Sezon na truskawki niestety już się kończy, na pożegnanie przygotowałam więc sałatkę z polędwiczek, szpinaku i właśnie truskawek. Polędwiczki ze szpinakiem i truskawkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania polędwiczek będą Ci potrzebne: 400g polędwiczki wieprzowej (1 sztuka), 150g liści szpinaku, 200g truskawek, 10 rzodkiewek, 200g jogurtu naturalnego, łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. W miseczce jogurt

Z notatnika dietetyka
Najlepsze ogórki kanapkowe 1446

różnych wersjach, ale te najbardziej mojej rodzince przypadły do gustu. Proste w wykonaniu i niedrogie, a smak ogórków kanapkowych cieszy cały rok. Idealne do obiadów, kanapek i sałatek. Wyprobujcie mój przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki kanapkowe – składniki: 1,5 kg ogórków średniej wielkości 1 i 3/4 szklanki octu spirytusowego 2 szklanki wody 1 i 3/4 szklanki cukru 1 płaska

Olcia gotuje!
Lekka surówka z cukinii idealna na lato 82

rybki w sosie kokosowo-cytrynowym . SURÓWKA TO: około 208kcal Białko: 12,7g Węglowodany: 27,9g Tłuszcz: 7,7g Błonnik pokarmowy: 8,2g Ładunek glikemiczny: 4,0 Spróbuj także: sałatka z selerem naciowym i jabłkiem, eliksir młodości według receptury moich teściów. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
Sałatka z wędzonym serem i nutą czarnej porzeczki 89

Ponieważ wędzę samodzielnie serki typu włoskiego,  postanowiłam wykorzystać je w sałatce. Dobrałam wg. mnie smakowo pasujące składniki i wyszło pysznie 😋 Delikatną nutę wędzonki przełamałam dodatkiem owoców i papryki, a całego charakteru dopełnił sos z zielonym pieprzem oraz prażone orzechy. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z serem kozim twardym dojrzewającym, pomidorkami, papryką czerwoną, oliwkami, miksem sałat i oliwą 87

Latem każdy ma ochotę zjeść coś lekkiego! Tym "cosiem" jest sałatka z wykorzystaniem sera koziego twardego dojrzewającego od Specjały Regionu oraz warzyw!  Składniki: 100 g sera koziego twardego dojrzewającego 140 g miksu sałat 100 g pomidorków cherry 150 g papryki czerwonej 50 g czarnych oliwek 20 ml oliwy przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól Sposób przygotowania: Ser pokroić w drobną

Truskawkowa Fiesta
Ogóreczki krokodylki 2014

wyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia.     POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Ogórki w zalewie gyros Przepis tutaj (KLIK)     Artykuł Ogóreczki krokodylki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kiszona młoda kapusta na już 878

dociążona słoikiem z miodem *** *** Naczynie z kiszonymi warzywami odkładamy na kilka dni 3-5. Po tym czasie próbujemy czy kapusta jest już dobra *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Ogórki w zalewie gyros Przepis tutaj (KLIK) Artykuł Kiszona młoda kapusta na już pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka ziemniaczana z indykiem, szparagami i suszonymi pomidorami 94

smażenia dodajemy kawałki szparagów, mieszamy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę, dodajemy usmażonego indyka ze szparagami, poszatkowaną dymkę, koperek oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Sałatka z gruszką i szparagami 88

Letnia sałatka z grilla z gruszką, truskawkami,morelą, szparagami. Wersja wege. 1 doniczka sałaty strzępiastej 10 truskawek 4 morele 1 łyżeczka  KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona  1 opakowanie Knorr Sos sałatkowy włoski 1 łyżeczka KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona 100 g tofu wędzonego 2 gruszki 10 szparagów zielonych 50 ml oleju rzepakowego  3 łyżki octu winnego Sałatę

wesoła kuchnia
Sałatka z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną, mikroliśćmi rukwi wodnej i olejem lnianym 110

Sałatki pełne zieleni można jeść o każdej porze roku. Proponuję przygotowanie z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną, mikroliśćmi rukwi wodnej od Pokarm Życia oraz olejem lnianym.  Składniki: 125g mozzarelli light  100g pomidorków 100g papryki czerwonej 25g mikroliści rukwi wodnej 10ml oleju lnianego przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskich Sposób przygotowania: Pomidorki oraz paprykę czerwoną dokładnie umyć i oczyścić

Truskawkowa Fiesta
Letni dressing z kolendrą 105

majonez, bo wolę go zmiksować sama. W tym dressingu majonez sprawia, że dressing jest kremowy i wygląda prawie jak emulsja. Zielony dressing świetnie pasuje jako dodatek do grilla lub sałatki . Musicie go po prostu wypróbować! Dressing z kolendrą 10 porcji Składniki: 50 ml oliwy z oliwek 5 łyżek soku z limonki 120 g majonezu szczypta soli do smaku 2 ząbki

codojedzenia
Chrupiąca surówka wakacyjna 390

doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chrupiąca surówka wakacyjna pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka cezara z wędzonym kurczakiem 100

połówki, dymkę drobno szatkujemy. Do miski wrzucamy sałatę, kurczaka, pomidorki oraz dymkę. Wierzch posypujemy zrumienionymi grzankami oraz startym lub pokrojonym w cieniutkie plasterki serem. Składniki sosu miksujemy ręcznym blenderem. Sałatkę przed podaniem polewamy sosem

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania