Dla mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu. Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego
Zasmakuj KuchniDzisiaj przedstawiam kolejną surówkę w której główną rolę odgrywają rzodkiewki. Nadal są pyszne. Dodatkowo zielona papryka, kilka drobiazgów i surówka gotowa. Może być ona dodatkiem do
Smaki EwyWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na smaczną sałatkę ziemniaczaną z ogórkiem i papryką. Tak przygotowaną sałatkę możemy podać samą jako samodzielne danie lub podać z różnego
Uwaga Babcia GotujePrzepis pochodzi z bloga Kultura kulinarna, u mnie w wersji uproszczonej, bo w warunkach grillowo-działkowych Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 puszka groszku 2 cebule sól
czarrna od kuchnichrzanu żurawinowego, jak i pyszną i prostą sałatkę z truskawek, całość podałam z grillowanym ananasem! Chcesz zaskoczyć gości czymś nietuzinkowym, pysznym i zaskakującym w smaku? To danie jest dla Ciebie! Smacznego! Składniki : - 4 tuszki z łososia NORWESKIEGO każda po 150 g - 1/2 świeżego ananasa - olej rzepakowy do smarowania płyty grilla na marynatę: - 3 łyżki miodu eukaliptusowego - 6 łyżek(...)masła - sól, pieprz WYKONANIE: - Młode buraczki obierz, pokrój w kosteczkę, podpraż na maśle z rondelku, dodaj chrzan z żurawiną. Dopraw do smaku. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Sałatka truskawkowa: - łyżka soku z cytryny - łyżka soku z ananasa - łyżka miodu - 250 g truskawek Truskawki kroimy w drobną kosteczkę, doprawiamy sosem z w/w składników. Podajemy od razu. Smacznego! ;-) przepis zgłaszam
SMYKWKUCHNIpodawać na sałatce ze świeżych warzyw. Inspirowana naturą kompozycja przypraw, ziół i wyselekcjonowanych warzyw sprawi,że mięso będzie pyszne i soczyste. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Vegeta Natur do mięs nie zawiera glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów. Zawiera ponad 50% suszonych warzyw i aromatycznych przypraw. Jest idealna do mięsa smażonego, duszonego, gulaszów dań mięsno-warzywnych i potraw z grilla. Idealna
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżeczka), sosie chili (1 łyżeczka), po 1 łyżce siekanej pietruszki i świeżej mięty) + lekka sałatka warzywna z miętą (sałata lodowa, warzywa gotowane, pomidory, ogórki, mięta i sos chrzanowy). Często grilluję plastry schabu, wystarczy schab zamarynować, a potem wrzucić na patelnię grillową lub grill elektryczny. Więcej przepisów na grillowany schab znajdziecie tutaj. Grillowany schab z pietruszką i miętą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięEkspresowa sałatka z moją ulubiona wersją sosu winegret. Chrupiące liście sałaty rzymskiej, pomidory, ogórek i sos może zamienić się w bardzo lekką, pyszną kolację albo być super dodatkiem do grilla. Pieknie i kolorowo. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgrillu i została podana właśnie taka przekąska. Banał. Prosta. Kilka składników, ale … jakie to doooobreeee! Od tamtej pory pomidory w takim wydaniu serwowałam już 3 razy. To bardzo fajna, bardzo estetyczna i wygodna w podaniu przekąska. W przygotowaniu – ultra szybka. Same zalety. Być może gdybym zobaczyła taką propozycję w internecie, byłabym powściągliwa myśląc, że pomidory puszczą sok, sałatka
Mojewlasne.plJeśli nie wiemy co zrobić z mięsem z rosołu, przychodzę z kolejną propozycją. Sama nie wiedziałam co zrobić z piersią, na której ugotowałam zupę. Zazwyczaj dodaję
Gotowanie z pasjąSałatka z bulgur i serem mozzarella. Bulgur salad & Mozzarella Pyszna kolorowa sałatka, która zachwyciła wszystkich nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Kasza bulgur, mozzarella, czarne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUwielbiam pieczoną i grillowaną cukinię. Mogę jeść ją samą, najlepiej prosto z pieca, doprawioną tylko szczyptą soli. Zawsze przygotowuję ją tak, by skórka była twardsza, natomiast
Poezja Smaków - blog kulinarnygrilla. Rewelacyjny smak podkręca salsa z pomidora i papryki z nutą mięty i ulubionych ziaren. Polenta: 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki zimnej wody 0,5 łyżeczki soli 1,5 szklanki wrzątku 1 szklanka startego żółtego sera Salsa: 1 pomidor 1 czerwona papryka 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka mięty 0,5 łyżeczki przyprawy do sałatek Sól
VioletoweKucharzeniegrilla Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 4 kotlety Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski i smażymy na margarynie. W trakcie smażenia kroimy. Fasolkę odcedzamy, przyprawiamy i bledujemy. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy ją do fasoli. Wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Propozycja podania: z ziemniakami i sałatką
Weganka gotujeSałatka caprese jest jedną z moich ulubionych. To proste połączenie pomidora, bazylii i sera ujęło za serca ludzi na całym świecie. Danie jest idealne na upały i spotkania przy grillu :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ
Przepisy AleksandryBędąc teraz w Krakowie odwiedziliśmy restaurację Grande Grill , tzw. dom stekowy. Byliśmy bardzo ciekawi tego co oferuje restauracja w swoim grillowym menu i jak może wyglądać taki steak house! Miejsce znajduje się w bardzo dobrym położeniu, na samym starym rynku - zaraz koło Wierzynka ! Wchodząc do środka przechodzimy przez pierwszą część restauracji, na końcu której znajduje się duży przyciągający wzrok(...)poważnie, że wrócilibyśmy spróbować inne pozycje z nowego menu - wiele pozycji brzmi bardzo zachęcająco - np. grillowane krewetki z młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach chyba nawet nie powinniśmy wspominać - sernik amerykański z jagodami
Plate of JoyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejsze danie będzie się składać z kilku części. Na początek zaprezentujemy Wam jak przygotować surowy
Związek na patelnipstrąga łososiowego 50 g masła 50 ml miodu 1 czosnek solo 2 łyżki soku z cytryny + 1 cytryna sól i pieprz do smaku 2 łyżki natki pietruszki, pokrojonej Sałatka z kapusty i ogórka 350 g kapusty pekińskiej, u mnie fioletowa 20 cm ogórka 200 g greckiego jogurtu, 10 % 50 g majonezu 2 ząbki czosnku sól do smaku kiełki rzodkiewki(...)miód całkowicie się rozpuści. Ułóż rybę na folii, oprósz solą i pieprzem. Polej rozpuszczonym masłem z miodem, obłóż plasterkami cytryny i wstaw do nagrzanego na 275ºC piekarnika na grilla jeśli masz tak obcję. W innym przypadku nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Piecz rybę przez 8- 10 minut w zależności od grubości filetów. Wyjmij rybę, odwiń z folii i posmaruj glazurą
codojedzenia