kilka godzin, by się nie paliły na grillu z płomieniem) nadziewać na przemian: szparagi, królika, szalotki i paprykę. Tak przygotowane szaszłyki polać oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA
Weekendy w domu i ogrodziektórego nie możesz się obejść…Twoja popisowa sałatka.Deser z awokado? Co Ty na to? U mnie na blogu jest. Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności…Babka z bakaliami, czy bez?Czy lubisz owoce morza?Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to…Najlepszy sposób na wypoczynek…Twoja ulubiona zupa.Potrawy z grilla, czy z piekarnika?I po raz kolejny
mojewypiekiinietylkopietruszkowym pesto :) Składniki (dla 2 osób) 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz 1/4 szklanki jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny Sałatka z grillowanych warzyw 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1/2 opakowania mieszanki sałat pomidory koktajlowe czarne oliwki 1 mała czerwona cebula (opcjonalnie) Pietruszkowe pesto 1 szklanka posiekanej pietruszki (nawet można odrobinę(...)może dorzucić jeszcze jeden ząbek. Po dokładnym zmiksowaniu odkładamy do lodówki żeby smaki się przegryzły. Kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół (oczywiście jak ktoś woli grubszy kawałek piersi z grilla to tą czynność pomijamy). Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty, doprawiamy sola i pieprzem i wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś odstawiamy do lodówki
Piekielna Kuchnia Patigrilla i pozwalamy im odpocząć około 5 minut. Następnie tniemy je w cienkie paski w poprzek włókien. W międzyczasie przygotowujemy dressing łącząc wszystkie składniki w szklanym słoiku i energicznie nim potrząsając. W dużej salaterce mieszamy mix sałat, kiełki fasoli i pozostałe składniki. Podajemy na talerzu posypane paskami grillowanej wołowiny i przyozdobione plastrami cebuli dymki. Grillowany stek z sałatką z mango
naRuszcieStraciam ostatnio trochę na regularności w dodawaniu wpisów. Dzis zaglądam tylko na moment z pyszną, lekko kwasną surówką. Świetnie nadaje się do obiadu, jak i dań
Zielona Kuchniarogiem. Zazwyczaj w majówkę wyciągamy grille i rozpoczynamy sezon przysmaków z ruszta. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, ryby, warzywa i owoce... Sam ketchup i musztarda może nie wystarczyć;) Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą bardziej sycące i treściwe
Obiad gotowypostaci,no i oczywiście nie może być grilla bez kaszanki,tylko pogoda nie zawsze dopisuje,więc wymyśliłam ostatnio inny sposób na kaszankę-przepyszny.Nawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki
Swojskie jedzonkogrilla * plasterki żółtego sera Wykonanie: Kiełbasę naciąć, ułożyć na blaszce. Piekarnik nagrzać do 180'C, wstawić kiełbasę i piec około 20 minut. Po tym czasie na kiełbasę ułożyć plasterki sera i piec do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło z ketchupem, można podać również z ulubiona sałatką (propozycja
Zrób to smacznieMuszę przyznać, że ogarnęło mnie letnie lenistwo. Widzę w nim jednak same zalety, bo sałatka z arbuza i awokado jest jego smacznym wynikiem. Sałatka z arbuza
codojedzeniaTa zdrowa surówka z kalarepy i marchewki, idealnie pasuje do wielu dań tradycyjnych ale również, super się sprawdzi jako dodatek, do mięs z grilla. Jest lekka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSałatka mix sałat jest bardzo prosta, lekka i szybka w przygotowaniu. Pasuje w zasadzie do każdego obiadu czy to z mięsem, czy z rybą a także
Zrób to smacznieLubię nieoczekiwane połączenia smaków. Tym razem zestawiłam ogórki kiszone z pikantną, gruzińską adżiką. Efekt okazał się być zaskakujący. Dzisiejsza propozycja sprawdzi się świetnie w przypadku
Szybko Tanio SmacznieCzęsto się zdarza, że po weekendzie pozostaje nam kilka kawałeczków grillowanego mięska. Tym razem podaję nie banalny przepis jak można te mięsko użyć. W moim przypadku
Kuchnia Łukasza