sałatka kolorowa - 1759 przepisów (strona:48/118)

Sałatka makaronowa z wędzonym serem 193

razem do makaronu dodałam wędzony ser, który bardzo lubię i jak się okazało całkiem dobrze komponuje się z makaronem. Oprócz majonezu do sałatki dodałam też nieco musztardy. składniki: 250 g makaronu, u mnie kolorowe rurki 300 g żółtego wędzonego sera, ja dałam roladę ustrzycką 250 g pomidorków koktajlowych 1 mała puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu 1-2 łyżki

Monia miesza i gotuje
Jedzonko do pracy #31 187

wiem jak u Was, ale u mnie wiosny nadal ani śladu, więc rozweselam się choć troszkę kolorami potraw. Dziś jest lekko, kolorowo i bardzo smacznie. Gorąco polecam ten zestaw, a w szczególności sałatkę ;)  Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Sałatka z ciecierzycy z tuńczykiem i marynowaną papryką, pietruszką i cebulką. Przekąska : Kiwi Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sałatka chilli z grillowanymi warzywami i halloumi 219

zapomnijmy, że sezon grillowy nadal trwa. Dlatego dzisiaj prezentujemy bardzo energetyzującą sałatkę w sam raz na piknik. Sałatka bez mięsa, a daje 100% energii. Do tego jest bardzo kolorowa i cieszy oczy.  Składniki:  3 garście świeżego szpinaku 1 papryczka chilli 1 bakłażan 1 duża czerwona cebula 300 g cieciorki na parze ( może być z puszki

Niezły Młynek
Drobiowe szaszłyki 164

Szaszłyki są świetnym daniem kiedy na kolacje przychodzą znajomi. Smaczne, kolorowe i świetnie się prezentują. Pasują do nich różne surówki i sałatki, można do nich podać sosy lub chutney. Kiedy chcemy zrobić coś innego na obiad niż kotlet, to proponuję szaszłyki z ryżem lub pieczywem czosnkowym. Robi się je szybko, nie potrzebne są skomplikowane dodatki. Czas marynowania

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka ze szpinaku 174

pomidorki koktajlowe  przekrawamy na pół, ser camembert kroimy  na mniejsze kawałki, robimy dresing z oliwy z oliwek i soku z cytryny. Sałatkę polewamy dresingiem tuz przed podaniem aby szpinak nam nie zwiądł. kolorowo i smacznie polecam

W kuchennej krainie
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Ruote Tricolore 348

Jesień za oknem. Dziś mokro i ponuro. W takie dni warto przygotować jakieś kolorowe i apetyczne danie. Zdecydowałem się zaprezentować Wam moją kipiącą kolorami sałatkę z tuńczykiem. Jest zdrowa, treściwa i poprawia nastrój w pochmurne jesienne dni. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam :)Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 14,50 złSKŁADNIKI:200 g makaronu Ruote

kulinarnyJa
Zupa. Krem z fioletowego kalafiora 251

Fioletowy kalafior wciąż zachwyca mnie swoim kolorem. Smakuje jak ten zwykły, biały, ale dania z takim kolorowym warzywem wyglądają intrygująco. Po Surówce z pomidorami i mozarellą oraz Sałatce z filetowym kalafiorem dzisiaj czas na fioletową zupę. Kremowa, z nutą jabłka, lekką ostrością - bardzo dobra ! Wiem, że niektórzy nie lubią takich kolorów na talerzu, ale to już kwestia gustu

Smaczna Pyza
Roladki naleśnikowe i łosoś 256

bałtyckiego, wędzonego łososia. Mąż, który przepada za łososiem, w przeciwieństwie do mnie, poprosił o zrobienie z niego czegoś innego niż tylko kanapki i sałatki. Dlatego po chwili namysłu na stole pojawiła się taka oto kolorowa kolacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledzie w oleju 214

wigilię za to na stole królował śledź i ryby słodkowodne. Dziś pokażę przepis na najprostszego śledzia, który może potem być bazą do sałatek lub innych przepisów czyli śledzia w oleju. Ja dodaję jeszcze łyżkę octu, liście laurowe, kolorowy pieprz i oczywiście cebulę. Nie będę ukrywać, że to mój ulubiony przepis. Kiedy jeszcze mogłam jeść chleb kładłam sobie takie kawałki śledzia

Wiem co jem
Sałatka z bobem, kukurydzą, truskawkami i kozim serkiem 173

pora roku ma dla mnie ogromne plusy, jakich nie posiada żadna inna. Owocowe koktajle na śniadanie, chłodniki na obiad i sałatki na kolacje…półki i skrzynki na straganach przepełnione tym, co kocham najbardziej czyli ogromem kolorowych owoców i warzyw. Moja lodówka pęka w szwach, wypełniona truskawkami, malinami, jagodami, botwinką i bobem. Można je jeść i jeść i wcale(...)się nie znudzą, bo wiemy, że lada chwila sezon dobiegnie końca. Dziś mam dla Was pyszną lekką ale sycącą sałatkę. Przyznam szczerze, że nigdy nie przepadałam za sałatkami z samym „zielskiem” ;) W zimie zawsze przyrządzam je z dodatkiem kasz, a w lecie wzbogacam je warzywami strączkowymi. Bób i kukurydza świetnie komponują się ze słodkimi dodatkami takimi jak pomidory

Mienta blog
Idealna sałatka na grilla 168

jednego osobnika, który na widok warzyw nie będzie dostawał drgawek. Próbujmy! Idealną sałatką na grilla, a jednocześnie pyszną i pięknie wyglądającą, jest sałatka z botwiny. Bardzo prosta do zrobienia, a efekt fajny. Potrzebujemy: kilka liści kolorowej lub zwykłej botwiny 6 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych garść dowolnych orzechów 100 g sera feta lub dobrego twarogu. 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki(...)którym będziemy serwować, układamy botwinę, cząstki rzodkiewki, pomidorki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładamy orzechy. Kruszymy ser. Dla fanów grillowanych warzyw mamy świetną sałatę, którą znajdziecie TUTAJ Post Idealna sałatka na grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
USMIECH LATA I BURRITO (SLODKO-KWASNY LOSOS Z GRILLA W SOSIE Z PRAZONYM MAKIEM w tortilli)) 150

limonka i odrobina miodu tworzą doskonałą marynatę dla łososia norweskiego. Słodko-kwaśny smak odpowiada i dorosłym i dzieciom. Owocowo-serowa sałatka niebywale 'podnosi' smak burrito. Potrawę z powodzeniem możemy przygotować podczas przyjęcia na świeżym powietrzu, a to kolorowe danie, z całą pewnością, zachwyci wszystkich gości. Polecam przepis ! ------------------------------------ Liczba porcji: 4 ------------------------------------ SKŁADNIKI: 500g filetów z łososia norweskiego bez skóry(...)zmielony, czarny pieprz  sos: 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki suchego maku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól morska oraz świeżo zmielony, czarny pieprz  SAŁATKA "UŚMIECH LATA" : 1 główka sałaty masłowej 300g białego sera twarogowego po 200g świeżych malin oraz wiśni lub czereśni (wydrylowanych) 30g grubo-posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka suszonego tymianku cukier, sól

Moja Książka Kucharska
Marynowana papryka 154

spiżarni chociaż kilka słoiczków marynowanej papryki,bo to wspaniały dodatek do kanapek,sałatek i niektórych potraw.   2 kg mieszanej papryki (czerwona,żółta i zielona) 2 ząbki czosnku pokrojonego na plasterki 1 duża cebula pokrojona w plasterki liście laurowe ( po 1 szt na każdy słoik)  kolorowy pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca zalewa: 6 szkl.  wody 1 szkl. octu

Kolorowa kuchnia Elki
Kolorowa sałatka z selerem konserwowym i ananasem 225

Lubię robić różne sałatki bo można bawić się składnikami,mieszać je w dowolny sposób i dobierać pod swoje kubki smakowe. Seler konserwowy idealnie współgra z ananasem

Kolorowa kuchnia Elki
MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 192

oliwek zielonych nadziewanych papryczką - garść świeżej bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek - łyżeczka soku z cytryny - sól morska, pieprz kolorowy Składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy ze sobą. 100g płatków migdałowych podprażamy na patelni i posypujemy nimi sałatkę na talerzu. Tartaletki możecie spożywać na gorąco lub zimno. Polecam serdecznie to danie, je się "oczami". ;-)))  Zapraszam na FB na Smykwkuchni

SMYKWKUCHNI