chyba najszybsza w przygotowaniu sałatka. Można ją zrobić gdy goście pukają już do drzwi. Kolorowa i smaczna i naprawdę ekspresowa. Kilka składników i gotowe. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnismakosza. Jest szybka w wykonaniu więc można ją przygotować kiedy goście jeszcze w drodze ;) Świetnie sprawdzi się również jako drugie śniadanie do pracy. Sałatkę podałam w miseczce Agawa Platin od Porcelany Bogucice. op. kolorowego tortellini czerwona papryka słoiczek selera puszka kukurydzy ogórek szklarniowy sól pieprz 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu (jeśli
Smakołyki AsiKolejna środa, w związku z czym pora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego
Codzienne GotowanieDzisiejsza pogoda niestety nie nastraja optymistycznie. Szaro, deszczowo, zimno ... gdzie ta wiosna ? No nic, za to u mnie na blogu kolorowo. Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybką wiosenną sałatkę. składniki na 1 dużą porcję: mieszanka sałat: apollo, red batavia, roszponka, rukola 2 łyżki kukurydzy konserwowej 4 pomidorki koktajlowe 3 rzodkiewki składniki na sos: 2 łyżki soku z cytryny
noteskulinarnyfigazawsze się udają i za każdym razem są niepowtarzalne. Tak, jak proponowana sałatka z tortelloni. Składniki: - 2 opakowania tortelloni z dowolnym nadzieniem- mała czerwona papryka- 1 pomidor (obrany)- 3 ząbki czosnku- pęczek szczypiorku- 1 puszka kukurydzy- czerwona cebula- olej sezamowy- 1,5 łyżki soku z cytryny- pieprz kolorowy- sól Tortelloni gotujemy we wrzącej, posolonej wodzie ok. 6 minut. Odcedzamy(...)siekamy szczypiorek, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz cienko pokrojoną w talarki czerwoną cebulę (użyłam szatkownicy). Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny oraz olejem sezamowym – delikatnie mieszamy.Kolejną zaletą sałatki z tortelloni jest to, że można ją jeść na zimno i na ciepło. Podana tak, czy tak – smakuje wyśmienicie. Smacznego. Wydrukuj przepisThe
mojewypiekiinietylkojesień, to musi być kolorowo na talerzu! Dietetyczny obiad! Polecam! Kasza jęczmienna z suszoną żurawiną, podana z salsą warzywną z gruszka pera rocha, i masłową sałatą. Nasyci kolorami, wzbogaci witaminami, zaspokoi głód ;-) SKŁADNIKI: - 1 szklanka ugotowanej według instrukcji na opakowaniu kaszy jęczmiennej - 1-2 łyżki suszonej żurawiny - 1/2 łyżki masła w/w wymieszaj w misce, nałóż na talerz (wykorzystaj obręcze(...)kuchenne, aby ładnie zaprezentować kaszę) Sałatka z gruszką: - pomidorek żółty - 1/4 papryki czerwonej - gruszka pera rocha - 1/4 papryki zielonej - świeża bazylia, melisa - 3 oliwki zielone - sok z cytryny - 1/2 łyżeczki miodu - 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek - łyżka wody - sól morska - pieprz świeżo zmielony - kilka ziaren suszonej żurawiny - 1/4 awokado w/w wymieszaj w miseczce, podawaj z gorącą kaszą Sałatę masłową dopraw
SMYKWKUCHNIJesieni za oknem nie widać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do przygotowania w miarę szybkiej sałatki na kolacje. Lekkiej, smacznej z nutą egzotyki. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjeszcze przetworów warzywnych nie robiłyśmy, więc póki co przedstawiamy przepis archiwalny (bo chyba sprzed 3 lat), ale wciąż aktualny ;-) Takie kolorowe pikle robimy co roku, właśnie z tego przepisu. Warzywa ze słoików świetnie sprawdzają się w zimie do sałatek, lub jako zakąska. Warto już dziś pomyśleć o długich zimowych wieczorach i przemycić w słoiczkach trochę słońca i kolorów
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZielona sałatka z kiełkami - szybka i zdrowa 2. Marchewkowo-porowa surówka obiadowa - smak i prostota 3. Sałatka z musztardowo-jogurtowym dresingiem i chrupiącymi ziarenkami 4. Surówka z kalarepy 5. Kolorowa surówka obiadowa z kukurydzą 6. Prosta i zdrowa surówka obiadowa - idealna do młodych ziemniaczków 7. Prosta i zdrowa surówka obiadowa z sałaty rzymskiej(...)przyprawiona cytrynowym pieprzem 8. Surówka obiadowa z kapusty włoskiej i nowalijek 9. Lekka sałatka w jogurtowym sosie musztardowo-czosnkowym 10. Surówka z kapusty pekińskiej
Słodkie okruszkigreckie suchary paximadi oraz ciekawe warzywa - fasolnik chiński, karczochy, okra, a ostatnio kalafior romanesco . A co do tego wszystkiego ma dzisiejsza sałatka? :) Gdy zamawiałam przez Internet owego kalafiora romanesco , dorzuciłam do koszyka jeszcze kolorowe buraki, bo zawsze chciałam ich spróbować. Są to buraki żółte oraz buraki Chioggia, posiadające w stanie surowym piękne różowo-białe pasy. Niestety po upieczeniu(...)który z powodzeniem będziecie mogli powtórzyć ze zwykłymi burakami. O tej porze roku szczególnie polecam młode buraki kupowane razem z botwinką. ➤ Spróbuj także: pesto bazyliowe według metody włoskich babć sałatka z bobu z pesto z orzechów włoskich makaron z pesto szpinakowym i chrupiącą cukinią makaron z pesto pistacjowym i łososiem Pieczone buraki w połączeniu z pistacjowym pesto i serem smakują
Chilli Czosnek i OliwaPyszna i lekka sałatka z dodatkiem łososia z puszki. Szybko się ją robi. Wygląda pięknie kolorowo i wspaniale prezentuje się na stole pomimo, że składniki są wymieszane. składniki: 1 mała sałata lodowa 2 puszki łososia w oleju, użyłam Graal 250 g pomidorków daktylowych 1 kiszony ogórek 2 małe czerwone cebulki garść posiekanej natki Sałatę lodową porwać na małe kawałki(...)przełożyć do dużej miski. Dodać kawałki łososia z puszki, nie trzeba dokładnie osączać z oleju. Pomidorki daktylowe przekroić na pół. Dodać do sałatki. Cebulki obrać i razem z ogórkiem pokroić na cienkie plasteki. Ja pokroiłam je tak cieniutko za pomocą szatkownicy do kapusty. Dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać garść posiekanej natki pietruszki. Wszystko delikatnie wymieszać i sałatka gotowa
Monia miesza i gotujenaturalnym oksydantom gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Znakomicie nadaje się do kasz,pieczywa, ziemniaków, serów, sałatek i surówek. Idealny jako winegret. Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym Do przygotowania potrzebujemy: -200g kaszy kuskus - 3 kolorowe papryki: zielona, żółta, czerwona - 2 dojrzałe pomidory - mała cukinia zielona - ulubione zioła, pieprz, sól
Sajkofanka smakubył w swoim żywiole. :) Nazbierał troszkę na zapas, zatem musiałam zrobić z nich coś pysznego i tak właśnie powstał pomysł na sałatkę, którą Wam dziś prezentuję. Składniki na sałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone(...)mięsa: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku świeżo zmielony kolorowy pieprz sól do smaku oliwa z oliwek Składniki na sos do sałatki: 1/2 cytryny 1 limonka oliwa z oliwek Wykonanie: W pierwszej kolejności zamarynuj mięso w oliwie oraz podanej mieszance przypraw, czosnku, cebuli i tymianku. Przykryj folią
Garniec MagalieZdrowo i kolorowo!, to jest to co lubię na talerzu :). Fantastyczna mieszanka, w dressingu bazyliowym. Składniki: 7 dużych rzodkiewek 7 ogórków kiszonych 3 jaja kilka liści zielonej sałaty saszetka oleju kujawskiego z bazylią kilka gałązek koperku 3-4 plastry mango sól pieprz 1. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i pokroić część na połówki, a część w drobną kostkę. Ogórki pokroić(...)płaskim talerzu ułożyć liście sałaty, wypełnić rzodkiewkowo - ogórkowym nadzieniem, na każdym liściu położyć pół lub ćwierć jajka oraz plaster mango. Koper drobno posiekać i posypać po wierzchu. 3. Sałatkę wykańczamy dressingiem z oleju kujawskiego o smaku bazylii. Podajemy z pieczywem. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczka