Szybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy. Polecam! Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej
SMYKWKUCHNIJedna z moich ulubionych sałatek, którą często robię w domu i zawsze szybko znika z lodówki. Jest prosta w wykonaniu i nie należy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek
talerz przyjemnościSałatka z tuńczyka jest dobrym pomysłem jak szybko i smacznie zaspokoić głód domowników po powrocie np. z pracy. Zdjęcie sałatki może zbytnio nie zachęcać do jej zrobienia, robiąc ją tak na szybko nie przywiązywałam zbyt dużej uwagi do równiutkiego smarowania i układania warstw (głód poganiał). Zapewniam jednak, że z jej smaku powinien być zadowolony każdy. Składniki: 1 puszka(...)tuńczyka w oleju lub sosie własnym (może być więcej) 1 torebka ryżu 150 g żółtego sera (może być Gouda) 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 1 słoik gęstego majonezu (300 ml) pieprz sól Wykonanie: Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (według przepisu na opakowaniu), odcisnąć wodę i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć
Kuchcik gotujeSałatka z tuńczyka gości już w moim domu ponad pięć lat i zawsze jest tak samo pyszna. Robię ją często, bo jemy ją nie tylko na kolację, ale głównie zabieramy w szczelnym pojemniczku na śniadanie do pracy. Mimo zawartości tuńczyka nie jest zbyt kosztowna, ponieważ zawiera również ryż i dodatki, które sprawiają, że jest jej dużo. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka(...)sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 torebka ryżu (100 g) 1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoik ogórków konserwowych przyprawy: sól, pieprz, mieszanka ziołowa* 3-4 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki musztardy * Ja mam mieszankę ziołową przywiezioną z Krety. W jej skład wchodzi: mięta, oregano, bazylia, melisa, tymianek (więcej nie pamiętam, bo opakowanie już wyrzuciłam, a zioła trzymam
Passions hobbies lifeNa tzw Jarmarku Staropolskim zobaczyłam czerwoną , kiszoną kapustę. Niewiele myśląc kupiłam 0.5 kg. Mojej, domowo ukiszonej , były w tym roku tylko symboliczne 2 słoiki i już
Stare GaryCzy można wyobrazić sobie zimę bez kwaszonych i konserwowych ogórków? Raczej nie. W takim razie podaję przepis na ogórki konserwowe. By ogórki były kruche i twarde
Salonik smakówczerwoną fasolą Jamar. Sałatka wyszła pyszna, zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3 szklanki ugotowanego makaronu w kształcie ryżu 370 g pokrojonej w kostkę polędwicy nad ogniem wędzonejHańderek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Jamar 1 duży pęczek posiekanego szczypiorku 1i 1/2 szklanki startego żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 słoik majonezu Roleski Wykonanie
Sama słodycz i szczypta chilicebula czerwona kostka twardej fety mały słoik oliwek (użyłam nadziewanych migdałami) garść kiełków Sos: 1/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego pół łyżeczki miodu pieprz 2 łyżeczki posiekanego koperku 1/3 łyżeczki oregano 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku Składniki sosu wymieszać, polewać sałatkę po każdej warstwie. W salaterce
Czerwień i błękitroku. Wyszła bardzo smaczna, doskonały dodatek sałatek i nie tylko. Składniki: Kolorowa papryka Zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka listków laurowych 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Paprykę przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy
Bajeczna Kuchniazabrać ze sobą w świat :) Sałatka : 400 g fasoli białej z puszki, odsączonej 200 g tuńczyka z wody 2 jajka mała cebula 2 pomidory 10 czarnych oliwek posiekany szczypiorek sałata np. roszponka lub lodowa Sos : 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego 1 ząbek czosnku sól pieprz Przygotować sos. W słoiku wymieszać podane składniki i dokładnie wymieszać
Chocolate Muffin Blogcytryny były dokładnie zakryte Słoik zakręcić i postawić w ciepłym, zacienionym miejscu na 4-5 tygodni, aż skórka zrobi się bardzo miękka. Po otwarciu, kiszone cytryny można przechowywać w lodówce przez około 6 miesięcy. Przed użyciem opłukać z nadmiaru soli i usunąć pestki. Zastosowanie: D robno pokrojoną skórkę możemy używać do sałatek . Do tajine , gulaszy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTwoja ulubiona sałatka/ surówka ? 4. Jaki jest Twój ulubiony program kulinarny i książka? 5. Czym dla Ciebie jest gotowanie? 6. Twoje najbardziej ulubione danie to...? 7. Czy popierasz GMO? Tak czy nie? jeśli możesz to proszę uzasadnij. 8. Zdarza Ci się używać tzw. gotowców w torebkach, kostkach czy też słoikach w kuchni
ClauditteMissCookingdomowymi, suszonymi pomidorami. Proste i szybkie w przygotowaniu, nie licząc czasu kiedy się moczą i marynują :) SKŁADNIKI: 4-5 płaty śledziowe a’la Matjas 2 cebule 1 słoik suszonych pomidorów 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka suszonej bazylii pieprz kolorowy Filety odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnej, czystej wody na około 3 godziny. W trakcie moczenia(...)oznacza, że śledzie nie będą smaczne :) Ze względu na oliwę z oliwek śledzi nie należy przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania z rybą , sałatki i surówki Tagged: cebula , suszone pomidory , śledzie
https:KKuchniaMniamoleju SEKO Filety z olejem wiejskim SEKO Oprócz produktów gotowych do spożycia Seko proponuje także filety na tackach, z których możemy wyczarować pyszne dania główne, przystawki czy sałatki. Zobaczcie co ja przygotowałam swojej rodzinie. * ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ: 1 opakowanie filetów z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO 1 duży ugotowany burak 1 cebula 4 ogórki kiszone majonez sól, pieprz 5 jajek(...)układami warstwami : śledź, ogórek kiszony, cebula, białko, majonez, buraki, śledź, żółtka. Każdą warstwę doprawiamy wg uznania. *ŚLEDŹ Z SUSZONYMI POMIDORAMI: 1 tacka filetów z papryczką pepperoni SEKO 1 słoik suszonych pomidorów z ziołami 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 ząbek czosnku Filety kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w dużym słoju. Olejem z pomidorów zalewamy śledzie, dodajemy
Z Majeczką w kuchnigłówki małej kapusty pekińskiej 1/2 słoika selera w zalewie 1/2 puszki kukurydzy 1/2 słodkiej papryki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju lnianego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła
Czerwień i błękit