Pomysł na sałatkę do obiadu. Odrobina słoneczka w zimowe południe. Porcja na 4 takie miseczki jak na zdjęciu. Składniki: 1/2 sałaty lodowej 1/2 długiego zielonego ogórka 1/2 żółtej papryki łyżeczka octu jabłkowego łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Warzywka umyć. Sałatę pokroić na drobno. Ogórka obrać i pokroić w plasterki (ja ogórka nie obieram osobiście, ale mam w domu marudę
Moje pyszne gotowaniejego ilość jest odpowiednio dostosowana, dzięki czemu nie jest on tak intensywny, a wręcz delikatnie wyczuwalny :) To duży plus! Mieszanka Piekło-Niebo to świetny dodatek do potraw wytrawnych, sałatek, kanapek, obiadów, dań z grilla, zup, panierek. Idąc w tą myśl, przygotowałam aromatyczną pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce. I wiecie co jest w tym genialnego? Z przypraw użyłam wyłącznie soli
Zdrowie na języku :PSmaczny pomysł na sycącą kolację lub niebanalny obiad?Idealna sałatka z gyrosem i mieszanką sałat ;)Jedzą ją nawet ci, którzy na co dzień zieloną sałatą pogardzają...Wariacja z sałatą zamiast kapusty pekińskiej jest bardzo smaczna! Sałatka z gyrosemSkładniki:opakowanie miks sałatpodwójna pierś z kurczakakukurydza5 ogórków korniszonówczerwona cebulamajonezketchupser żółtyprzyprawa kebab-gyrospieprzsólPrzygotowanie:Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy
Lawendowe Niebonaprawdę błyskawiczny obiad. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie makaronu ;)Najpierw miałam ochotę na sałatkę z tuńczykiem, też z makaronem, ale później pomyślałam, ze skoro nie mam pomysłu na obiad to może sałatkę zamienię w ciepłe danie? Czytaj więcej
bistro mamaSkładniki:6 buraczków3-4 ogórki kiszone (mogą być małosolne)1 jabłko1 cebulamały pęczek szczypiorkusól, pieprzcukierocet lub kwasek cytrynowy2-3 łyżki olejuSposób przygotowania:1. Ugotować buraczki, obrać
Kuchnia domowa AniA to druga propozycja na wykorzystanie większych ogórków. Ogórki, trochę papryki, cebuli i sałatka nabiera całkiem nowego smaku. Zbliża się jesień a potem zima i wtedy
Ewa w kuchniMizeria to nieodłączny element polskiego obiadu. Wraz z kotletem schabowym z dodatkiem pure z ziemniaków to obowiązkowy zestaw niedzielnego obiadu w
Kulinarne przygody Gatitymasełku, to po prostu niebo w gębie. Rzodkiewka podczas gotowania traci swoją ostrość i robi się delikatnie słodka. Można ją zjeść jako przekąskę albo jako dodatek do obiadu lub sałatki ;)~ Gotowane rzodkiewki ~Składniki:dowolna ilość rzodkieweksólRzodkiewki myjemy i odcinamy im ogonki. Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut
Kuchenny Skrawek Niebaczasie gotowania słoiki nie popękały wyjąc z garnka i zostawić je postawione na zakrętkach do wystudzenia wystudzone słoiki przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu na zimowe dni smaczna sałatka do obiadu........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrze zakręcić słoiki i pasteryzować je w gotującej wodzie postawione na zakrętkach z 15 minut zostawić w garnku do wystygnięcia słoiki przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu smaczna sałatka do obiadu i nie tylko......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrze zakręcić słoiki i pasteryzować je w gotującej wodzie postawione na zakrętkach z 15 minut zostawić w garnku do wystygnięcia słoiki przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu smaczna sałatka do obiadu i nie tylko......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyjeść ziarenek prosto z torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega
Z Kuchni Do Kuchnidziś dzień chyba tuńczykowy ;) najpierw sałatka teraz obiad ale wyszło super.... 200 gram makaronu penne pól puszki tuńczyka w oleju garść pistacji pół szklanki przecieru z pomidorów 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego sera Makaron gotujemy według przepisu....ja użyłam woku ale zwykły garnek również sie sprawdzi....a więc przecier i czosnek podgrzewamy, następnie dodajemy makaron, tuńczyka i ser doprawiamy
NaKońcuJęzykaZima za pasem, nastał czas przetworów i marynat. Dzisiaj proponuję pikle z cukinii w kolorze żółtym, jako smaczny lekko kwaśno-słodki dodatek do mięsa czy jako sałatkę do obiadu lub kanapki. Zimą ważna jest każda namiastka lata zamknięta w słoiku. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik