Dzisiaj znów zapraszam na sałatkę. Szybko się ją przygotowuje i jest bardziej sycąca. Można przygotować ją nawet na obiad, tak było w moim przypadku, na przekąskę lub kolację. Do przyprawienia sałatki użyłam produktów, które otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam na sałatkę:) Składniki: Składniki na sałatkę: 2 garście makaronu kokardki 1 jajko pół pęczka rzodkiewek 1 łyżka świeżej posiekanej natki pietruszki
IzabelawkuchniSzybka, obiadowa sałatka rodem ze Szwecji. Taka nasza mizeria tylko bez śmietany, za to w kwaśnej zalewie. Jest to wersja ekspresowa, bo nie trzeba jej robić
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszna lekka sałatka składająca się z trzech składników; rukoli, pomidorów i fety. Domową pizze robię od zawsze, uwielbiam ją, jest tysiąc razy lepsza niź zamawiana z
Rusty ForkWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka doskonała! Miodowo – musztardowy kurczak podany na sałacie z dodatkiem awokado, pomidorków i chrupiącego boczku. Jednym słowem – pyyycha! Sałatkę możemy zjeść na obiad, kolację lub zabrać ze sobą do pracy. To świetna propozycja na pyszny i pożywny posiłek. Polecam!! Post Sałatka z kurczakiem i awokado
Marta GotujeKolorowa, lekka, a zarazem treściwa tajska sałatka z wołowiną i obłędnym, pełnym smaków sosem. Idealna propozycja na zdrowy obiad lub kolację. Sałatka z wołowiną nie jest zbyt wymagającym daniem jeśli będziesz pamiętać o kilku prostych zasadach przy smażeniu steka: Nie smaż mięsa świeżo wyjętego z lodówki Smaż steka na mocno rozgrzanej patelni Nie smaż steka na maśle Stek dopraw solą
ale Pyszniepleśniowego,orzechów, gruszki, kiełek rzodkiewki i dressingiem z oleju lnianego z dodatkiem musztardy. Całość ze sobą idealnie współgra tworząc pyszną lekką sałatkę.Świetna propozycja na kolację czy obiad do pracy ;) Do sałatki wykorzystałam olej lniany od firmy SemCo - za co bardzo dziękuję. Olej ten podbił moje kubki smakowe pod względem delikatnego smaku. SemCo jest firmą, która
Garnkowe fanaberieDzisiaj publikuję kolejny przepis z cyklu szpinakowy zawrót głowy ;) Tym razem przedstawiam przepis na sałatkę ze szpinakiem i boczkiem. Przepis otrzymałam od mojej teściowej, wypróbowałam i polecam! Sałatka idealnie pasuje na obiad lub kolację- jest bardzo syta. Sałatka ze szpinakiem i boczkiem Składniki: 300 g świeżego szpinaku, 0,5 kg boczku, garść pestek słonecznika, garść pestek dyni, 200 g makaronu
paapilotkaakońcu po takich emocjach trzeba było odpocząć (Hania z koleżankami wytańczyła mistrzostwo Polski w jazzie do lat 7). Pospałyśmy, poleżałyśmy, poczytałyśmy książki, a do pieczonego kurczaka na obiad, przygotowałam tę prostą sałatkę. składniki: 1/2 główki świeżego kalafiora 5-6 różyczek brokuła (świeżego lub mrożonego) 2-3 rzodkiewki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego sól, pieprz
bistro mamakoniec ścieramy na sałatkę skórkę otartą z połowy cytryny. Gotowe! Gdy bataty są gotowe wykładamy je na talerz i polewamy ketchupem lub ulubionym sosem np. czosnkowym. Do tego sałatka i idealny obiad gotowy! Bataty są ostre i pełne różnorodnych smaków. Oczywiście do farszu możecie dodać swoje ulubione składniki i przyprawy. Sałatka zaś jest niesamowicie orzeźwiająca, lekka, łączy smak
Cooking MonsterFestiwal buraka i przez tydzień codziennie w menu pojawiała się jakaś propozycja dań z buraków. Naszym gościom bardzo się to spodobało. Podczas tego tygodnia podawaliśmy Sałatkę z buraków, na którą macie przepis poniżej, była przepyszna Zupa krem z buraków z musem ziemniaczanym , był Krem z buraków i soczewicy(...)buraków i teraz mogę powiedzieć, że na razie buraków mam dosyć, chociaż moja córka coś rano wspomniała o barszczu ukraińskim na obiad… ja jednak zostanę przy planowanym rosole. Sałatka z buraków. Składniki: 700 g ugotowanych buraków 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 starty
kuron.com.plbulgur to jak zawsze spontaniczny przepis! Uwielbiam wszelkie kasze, dlatego tak często przygotowuje przepisy z ich wykorzystaniem, a już w kolejce do sfotografowania czeka dzisiejszy obiad z czerwoną soczewicą w roli głównej! Sałatkę z kaszy bulgur przygotujecie w kilka chwil, świetnie pasuje do obiadu, można ją podać np. do rybki, pyszności! Sałatka z kaszy bulgur z brokułami
Moja smaczna kuchniadopiero co zebrana i ugotowana. Wykorzystuje ją najczęściej jako dodatek do obiadu np. polaną bułką tarta z masełkiem przepis tu http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/09/fasolka-szparagowa-polana-zrumieniona.html , także do zup i sałatek. Kiedy podaje do obiadu to fasolkę podgrzewam w rondelku wraz z zalewą, do sałatek jest gotowa po wyjęciu ze słoika i odcedzeniu. Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa Zalewa na 1 litr wody - pół
Kuchnia z widokiem na ogródazjatyckim, to jedna z moich ulubionych sałatek, ponieważ ma bardzo dużo świeżych warzyw nie przetworzonych, a źródłem białka nie jest mięso a rośliny strączkowe- tj. cieciorka. Sałatka idealnie sprawdzi się w roli obiadu, tak jak dzisiaj u mnie, bądź też obiado-kolacji, możecie zabrać ją śmiało ze sobą do pracy. Powinna zadowolić niejednego miłośnika sałatek! To co? Sprawdźcie listę składników
SMYKWKUCHNImielone albo pierogi to ja im to zrobię, nie ma problemu, ale dla siebie wtedy to już nie chce mi się specjalnie nic przygotowywać. A tak... Hania je czasami obiad u dziadków, Franio jak zwykle w przedszkolu, mąż mówi, że w pracy coś zamówili, to wtedy nic mnie nie powstrzyma. Myślę co mam w lodówce i czy jestem(...)śliwki, miałam trzy figi, które kiedyś wrzuciłam do koszyka. Miałam resztkę sałaty, czerstwy chleb i otwarty krem balsamiczny. Przydałyby się jeszcze orzechy, ale w domu nie było ;) Ta sałatka to taki obiad pomiędzy latem a jesienią. Ciepłe śliwki duszone z figami to już bardzo jesienne smaki, na które nie ukrywam, trochę czekałam. Składniki: na dwie porcje mix sałat (albo sałata
bistro mamaDziś mam dla Was kolejną pyszną sałatkę, jadłam ją ostatnio zamiast obiadu ;) Zachwycił mnie ten kolorowy buraczek, który udało mi się kupić na Wrocławskim Bazarze Smakoszy, skomponowałam go z chrupiącą kalarepą, czerwoną quinoą i tzw. polskimi kaparami, czyli marynowaną nasturcją. Do tego kilka liści czerwonego szczawiu i wędzony łosoś (najlepiej dziki pacyficzny, lub z hodowli ekologicznych), bazę stanowi sałata masłowa(...)posypujemy quinoą, dodajemy szczaw, plasterki buraka, kalarepę pokrojoną w trójkąty, kawałki łososia i owoce nasturcji. Oliwę z oliwek mieszamy z octem jabłkowym, pieprzem, solą i musztardą. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Quinoa Raz!