Przepis na : obiad
Składniki: 1 kg buraków 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki octu jabłkowego (przyprawić do smaku) sól, pieprz ewentualnie łyżeczka cukru Sposób wykonania: Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po wystudzeniu obieramy je i ścieramy na tarce (na najdrobniejszych oczkach). Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę. Cały czas podgrzewając mieszamy na jednolitą masę. Kiedy zasmażka lekko się zrumieni, dodajemy buraki. Doprawiamy octem, solą i pieprzem. Jeśli buraki nie są słodkie, można je do... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...