sałata - 10652 przepisów (strona:420/711)

Klopsiki warzywne 148

czym podawać? Ja zaserwowałem klopsiki w towarzystwie makaronu spaghetti i sosu pomidorowego ( przepis na sos do pizzy ), ale świetnie będą również pasowały na ugotowanym ryżu lub przekrojonej bułce, wyściełanej sałatą i skąpane w sosie BBQ. Klopsiki warzywne Artykuł Klopsiki warzywne pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Kotleciki z tofu i pieczarek 190

mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek   Drukuj Czas przygotowania 1 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity 11 min   Ilość porcji: Kotleciki z tofu i pieczarek

Apetyt na Zielone
Pyszne placuszki z kurczakiem i warzywami 151

smażyć około 2 minut. Raz w podczas smażenia przewrócić. Po zdjęciu z patelni położyć placuszki na papierowym ręczniku, przykryć drugim. Lekko przycisnąć, żeby pozbyć się niepotrzebnego tłuszczu. Podawać z sałatą i ziemniakami. Zabieram sobie jutro do pracy. Zjem je z sałatką roszponką i polane sosem czosnkowym. Sposób podania tych placuszków czy klopsików może być różny. Te placuszki są pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Koktajl odchudzający 121

mięty z cytryną Posti jaki przygotowałam na śniadanie. Koktajl jest pyszny, lekki przygotowuje się go szybko. składniki 1 torebeczka mięty z cytryną Posti 1 mały świeży ogórek kilka liści sałaty łyżka koperku kilka listków świeżej mięty kilka listków świeżej bazylii sok z cytryny sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Sałatka jesienna. 120

wędzony i polędwiczka przypominają nam o smakach z lasu. Pyszny winegret pomarańczowy podkreślił charakter sałatki. składniki kilka plastrów polędwiczki wieprzowej wędzonej ze znakiem QAFP ser wędzony pomidorki koktajlowe mix sałat 1 szt figa kawałki dyni Karmelizowana gruszka

Kulinarne pyszności Molki
Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem 234

Wędzony olej rzepakowy z tymiankiem doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami, idealny do smażenia, pieczenia i duszenia. Wzbogaca smak potraw. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki: 400 ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek Przygotowanie Lód przesypujemy

Kulinarne pyszności Molki
Sałatka w ogórku z wędzonym olejem rzepakowym 192

tymiankiem.Sałatka smakuje obłędnie, jest oryginalna, Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo zdrowy dla organizmu. Składniki 2 szt ogórki mix sałat pomidory koktajlowe ser mozzarella w kulkach mięsiwo 400ml oleju rzepakowego 500g lodu świeży tymianek sok z cytryny rzodkiewki bazylia

Kulinarne pyszności Molki
Wędzona śmietana 1002

Wędzona śmietana doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami. Jej intensywny dymny aromat zaskakująco kontrastuje z jej naturalną świeżą kwasowością. Podobnie możemy przygotować wędzony jogurt Wędzona śmietana Składniki: - 400 ml śmietany 18% - 500g lodu Przygotowanie : Lód przesypujemy do pojemnika. Śmietanę wykładamy na płaską blaszkę. Wkładamy do wędzarni

Kulinarne pyszności Molki
Farmerska sałatka z kurczaka – sos ranch 252

przynajmniej 4-5 godzin w lodówce, żeby smaki zdążyły się połączyć i rozwinąć. Sama w sobie jest bardzo sycąca – ja uwielbiam ją zapakowaną pomiędzy kromkami świeżego chleba, z liściem sałaty. Z tej ilości składników dostaniecie dwie solidne porcje na lunch lub obiad, dla dwóch dorosłych osób – warto zrobić więcej. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka z wolnego wybiegu: usmażone, ugotowane

Karo in the Kitchen
Wege-burgery 176

bułki, z tego przepisu (domowe bułki do burgerów) , ale świetnie komponują się też świeże grahamki lub bułki z nasionami dyni DODATKI: Wszystko warzywa, które lubimy, czyli np. sałata, pomidor, ogórek, cebula, można dorzucić plastry żółtego sera, prażoną cebulkę, ogórki konserwowe czy ostre papryczki, również marynowane. SOSY:  możemy dodać każdy ulubiony sos, kotlety z ciecierzycy, chociaż z dodatkiem aromatycznych

Kuchnia od dwojga
Szprotka w chlebowym pulpecie 143

Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy.  Składniki 600 g czerstwego żytniego chleba na mleku szklanka warzywnego bulionu olej 1 cebula 1 ząbek czosnku puszka wędzonych szprotek w oleju puszka szprotek w pomidorach 2 jajka 3 suszone pomidory w oliwie kilka czarnych oliwek bez pestek suszony tymianek

R'n'G Kitchen
Salsa słodko - kwaśna 151

przystawek, zakąsek:) Niezastąpiona do różnych przekąsek mięsnych, serowych, przystawek z ciasta francuskiego. Pasuje na kanapkę do plasterka wędliny lub inaczej, np. bułeczka z salsą na to pomidorek, liść sałaty... Ostatnio przygotowałam ją do domowych nuggetsów - spisała się:) Składniki: 0,5 szklanki passaty łyżka ketchupu pikantnego 2 łyżki majonezu 120 g serka o smaku biszkoptowym (użyłam Danone) świeżo zmielony pieprz

Zasmakuj Kuchni
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 168

Układać kotlety i smażyć aż do przyrumienienia. Reszta, czyli z jakimi dodatkami podamy nasze hamburgery, to już inwencja własna. Ja zrobiłam sos z majonezu, musztardy dijon oraz ketchupu, dodałam sałaty, rukolę, pomidory, rzodkiewkę, pieczarki. Naprawdę dobre i zdecydowanie lżejsze od tradycyjnych, mięsnych hamburgerów. No i skoro dzieci zjadły, to wiecie… Naprawdę muszą być smaczne

gutfut
Cztery sposoby na: zielony koktajl 170

warzyw, koktajl z dodatkiem napoju roślinnego, jogurtu czy mleka, a nawet jako milkshake z lodami. A co dodać, żeby było zielono ? Wykorzystujemy zwykle zielone liście, czyli: szpinak, jarmuż, liście sałat ( ja często dodaję roszponkę ), nać pietruszki, bazylię. A także zielone owoce, jak kiwi, melon, jabłko oraz warzywa - ogórek czy seler naciowy. Przygotowanie każdego z koktajlu polega jedynie na oczyszczeniu owoców

kolorowotorcikowo
KROKIETY Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI 151

smaku i wszystko razem dokładnie mieszamy na zwartą masę. Z masy formujemy krokiety, obtaczamy w odrobienie bułki tartej smażymy na rumiano na oleju kokosowym. Podajemy posypane parmezanem ze świeżą sałatą i kiełkami lucerny. Smacznego

Ostra na Słodko