sałata - 10652 przepisów (strona:423/711)

Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 248

wykorzystywany jest od pokoleń. Różnica polega na tym, że tam orzechy dodaje się do sałatek majonezowych, przygotowanych z gotowanych warzyw, a na naszych stołach coraz częściej goszczą lekkie zielone sałaty z oliwą, orzechami i surowymi warzywami. Orzechy włoskie często podawane są również w towarzystwie twardych i pleśniowych serów. Jeśli macie ochotę przygotować coś na słodko z zastosowaniem orzechów , przypominam kilka

Trzeci talerz
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 159

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków .   W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata  Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone   Małgorzata  Kukułkówka - nalewka Agnieszka  Pieczone pestki dyni   Magdalena  Orzechowe placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim

Magiczne Życie Marty
Co mnie inspiruje -ciekawe linki #5 142

samo jego serce, a mimo to wycieczka metrem, bieg po schodach ruchomych i wysyp ludzi wywołałby u mnie niejeden atak paniki. Wielki powrót Bułgarii, a konkretnie Marysi. Autorka Szopskiej Sałaty nadaje z Płowdiwu i jeszcze tak ciepło pisze o tym miejscu, że zdecydowanie bardziej niż Londyn, wolałabym odwiedzić spokojną i piękną Bułgarię. Skoro jesteśmy z dala od wielkomiejskiej dżungli, koniecznie

Pink Envelope
Babeczki z łososia z różą ziemniaczaną 127

ziemniaków • 150 g sera żółtego • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa do smaku • sok z 1 cytryny • olej do smarowania foremek • sałata, koper do dekoracji Wykonanie: • Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Utłuc na puree i przyprawić gałką muszkatołową. • 1/3 sera żółtego zetrzeć bardzo drobno i wymieszać

To co kocham
Papryka faszerowana kuskusem 110

wierzchu położyć po pomidorku koktajlowym i polać odrobiną oliwy. • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st.C przez 30 minut. • Podawać z mixem sałat

To co kocham
Zapiekanka makaronowa z szynką 193

wymieszać. • Dodać śmietanę, natkę pietruszki i przyprawić. • Przełożyć do żaroodpornego naczynia. • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut. • Podawać z zieloną sałatą

To co kocham
Mielone kotleciki indycze z fetą 154

rondlu, podlać odrobiną wody i chwilę poddusić. Kotleciki są dość grube i mięso w środku mogło być surowe. • Podawać z puree ziemniaczanym i zieloną sałatą

To co kocham
Panierowany żółty ser 106

naszych południowych sąsiadów. Podawany jest tam z frytkami, ale wtedy wychodzi bardzo tuczące danie. My jedliśmy z lekkim sosem czosnkowym na jogurcie i zieloną sałatą. Idealnie pasują tutaj również tzatziki. Składniki: • 4 plastry sera żółtego salami, ok. 1 cm grubości • 1 jajko • bułka tarta do panierowania • sól, pieprz do smaku • olej

To co kocham
Podudzia kurczaka w sosie sojowym 152

możliwe! Szybkie mięsko z kurczaka, najlepiej podudzia bez kości duszone z sosem sojowym, o smaku ziół prowansalskich. Do tego ulubiona kasza i sałata zielona. Szybko i zdrowo, a to duże atuty w dzisiejszych czasach. Składniki: • 8 sztuk podudzi z kurczaka bez kości • 4 łyżki sosu sojowego • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

To co kocham
Kotleciki z kaszy gryczanej i brokuła 131

stron. Uważać podczas przewracania na drugą stronę, bo mają tendencję do rozpadania się. • Wymieszać składniki sosu dodając czosnek przeciśniety przez praskę. • Podawać z zieloną sałatą i sosem czoskowym.{jcomments

To co kocham
Sałatka z kurczaka i cieciorki 129

pomidorki. • Majonez wymieszać z musztardą i dodać do sałatki. • Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem. • Podawać z zielona sałatą

To co kocham