minut. Zależy to jaki stopień usmażenie lubicie. powinna być lekko czerwona w środku. Ja takiej nie lubię więc piekę dłużej. Roladę podawać pokrojoną w grube plastry w towarzystwie ulubionej sałaty. Z sosem czosnkowym jest super. Sos czosnkowy patrz tu Błyskawiczny sos czosnkowy Smacznego
Kuchnia Pokoleńdodatkach. Takie bułeczki z serem można podawać bardziej na wytrawnie - może z musem z makreli? z twarożkiem i grubo posiekanym szczypiorem? z gorącą prosto z patelni jajecznicą? z sałatą i plastrem wędliny z ulubionym dipem? a może z czymś pieczonym "na szaro", np. karkówką, boczkiem z dodatkiem chrzanu i ogórkiem kiszonym? (brzmi jak dobry wiejski stół;) Zatem do dzieła
Zasmakuj Kuchnisoki rozeszły się po mięsie. Jemy z czym lubimy. Mój ulubiony, musowy zestaw dodatków do burgera to plaster topionego sera, czerwona karmelizowana cebulka, wysmażony na chrupko bekon i zielona sałata. Do tego odrobina musztardy Dijon i majonezu. Frytki z piekarnika i szklanka piwa albo cola – nie odmówię Do dzieła! SKŁADNIKI na 6 małych burgerów (po 120g) 500g antrykotu (sezonowane steki
Karo in the Kitchenspożywczej i lekko rozbiłam. Dzięki temu przyprawy dobrze przykleiły się do mięska i podczas smażenia panierka nie odeszła. Kotleciki podałam z wyśmienitym dipem z suszonych pomidorów oraz sałatą z sosem winegret. Świetnym dodatkiem będą też pieczone ziemniaczki lub kasza bulgur smażona z warzywami . SKŁADNIKI / 2-3 porcje 2 małe piersi kurczaka sól morska, pieprz, słodka papryka w proszku
cool and mintyJeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich częściej? Składniki: 4 jajka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego szczypta soli łyżeczka musztardy ziarnistej lub mały ząbek czosnku świeżo mielony pieprz
Ugotowane pozamiatanebagietki. Pomidory kroimy w kostkę, odsączamy z nadmiaru soku. Wkładamy do miseczki, mozzarellę również kroimy w kostkę a bazylię siekamy na grubsze kawałki listków. Mieszamy wszystko razem i wykładamy sałatę na bagietki. Zapiekamy w piekarniku ok. 5 minut aż grzanki się podpieką a ser roztopi. Posypujemy jeszcze świeżymi listkami bazylii, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem
Życie zaczyna się w kuchnikarkówki podawaj z warzywami. Kotleciki wyszły naprawdę pyszne. Mięciutkie kawałki karkówki otacza chrupiące ciasto. Będą idelane z młodymi ziemiakami z wody z koperkiem oraz z mizerią lub dowolną sałatą
blog.moje-pasje.infojajko, cebula czerwona, ogórek zielony, rzodkiewka, posiekany szczypiorek, ORIENTACYJNA CENA: 10 ZŁ. bagietka, masło, ser feta, posiekana botwinka, rzodkiewka, natka pietruszki. ORIENTACYJNA CENA: 11 ZŁ. chleb, masło, wędlina, sałata strzępiasta, pomidor malinowy, posiekany szczypiorek, kwiatki z rzodkiewek. ORIENTACYJNA CENA: 12 ZŁ. bagietka, masło, ser z niebieską pleśnią, oliwki zielone i czarne, pomidor koktajlowy, koperek. (kanapki górne) ORIENTACYJNA CENA
JejKuchniaróżyczki z szynki, - kwiatki z pomidorów koktajlowych, - sałata masłowa spięta wykałaczkami, - koperek do dekoracji. - ruloniki z wędlin na wykałaczkach, - kwiatek z ogórka i pomidorka koktajlowego, - kiełki do dekoracji. - kwiatki z cebuli czerwonej, rzodkiewki i pomidorków koktajlowych, - warzywa: pomidor malinowy, ogórek, szczypiorek, papryka zielona, oliwki zielone, oliwki czarne
JejKuchniaWyszło super, jestem pewna, że zrobię to danie ponownie. Można zrobić takie grzybki w wersji na imprezy . Wtedy nie podawać ziemniaków, tylko rozłożyć grzyby na sałacie i tak serwować. Małe ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Muszą być ugotowane do miękkości. Przykryć, żeby nie ostygły. Grzyby umyć i osuszyć, wyciąć nóżki, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Przygotowanie nadzienia
Kuchnia Pokoleńteż przepis na kwaśnicę z wędzonym żeberkiem, pieczonego pstrąga podanego jak zawsze oraz bardziej nowoczesne przepisy - krewetki z czosnkiem i chilli, podpalane brandy, na grzance, z czerwonym pesto i sałatą, łosoś marynowany w imbirze i chilli z orientalną sałatką z fenkułu i sosem mango. Nie zabrakło też deserów i tu mamy - pączki zbójnickie, diabelski mus czekoladowy i inne :-) Podsumowując - świetna
kruche babeczkichrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Składniki: 1 nieduża sałata pekińska posiekana w paseczki 3 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w talarki 3 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę 1 marchewka starta na tarce na większych oczkach
Zasmakuj Kuchnisię oczami. I to prawda jest! No, bo popatrzcie na te kolorowe kanapki. Nie macie ochoty ich zjeść 😊 Kanapka nr 1: Plastry pieczonej polędwiczki w ziołach, ułożone na sałacie, z dodatkiem cząstek pomidorów i kiełków z rzodkiewki. Kanapka nr 2: Plastry awokado na przemian z plastrami białej rzodkiewki z dodatkiem papryczki chili. A wszystko to ułożone na połówkach bułki
Kulinarne przemysleniaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejna śniadaniowa propozycja: dwa plastry szynki długo dojrzewającej, plaster twarogu. mix sałat, pomidorki koktajlowe z makaronikiem z awokado, plasterki białej rzodkiewki z kiełkami a do tego dwie grzanki z masłem czosnkowym. Czy może być coś pyszniejszego? Pewnie tak, ale spróbujcie tego śniadania 😊 Szybko, pysznie, z bogactwem witamin. Do tego proponuję szklankę soku pomarańczowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniazastanawia się co jem… Jak można jeść różnorodnie, kiedy na talerzu brakuje mięsa. Myślę, że niektóre osoby w mojej rodzinie mają wrażenie, że pożywiam się codziennie trzema główkami sałaty… na śniadanie, obiad i kolację. A przecież wystarczy zajrzeć tutaj do mnie i przekonać się, że na jedzeniową nudę nie narzekam i moje dania są baaardzo urozmaicone. Uwielbiam jeść
rabarbarowo