sałata - 10652 przepisów (strona:417/711)

Najprostsza sałatka do obiadu, przepis 176

oliwą, doprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą ziół prowansalskich, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.  Smacznego !    ps. możesz dodać inne ulubione przyprawy, dodać jeszcze np. porwane liście sałaty, możesz dorzucić pokrojone kawałki suszonych daktyli przez co sałatka zyska całkiem nowy smak.     Smacznego !    Najprostsza sałatka do obiadu, przepis

Kuchnia na wzgórzu
SZPINAK Z KOZIM SEREM ZAPIEKANY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 164

lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie danie wegetariańskie, na przykład z sałatą przyprawioną winegretem. Do jego przygotowania użyłam mrożonego rozdrobnionego szpinaku Hortex, który wystarczy tylko rozmrozić przed użyciem, i w ciągu pół godziny wasza chrupiąca przystawka z udziałem szpinaku i koziego twarożku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bułki z kurczakiem i surówką 208

coś niebanalnego, najczęściej na ciepło. Dziś chciałabym zaprezentować bułki, które mogłyby uchodzić za skromniejszą (choć bardzo dobrą) wersję hamburgerów. Zamiast mięsa mielonego, mamy pokrojone kawałki kurczaka, zamiast skromnego liścia sałaty, świetna surówka z kapusty, zamiast pustej hamburgerowej bułki ze sklepu – własnoręcznie przygotowane pieczywo z mąki razowej. Oczywiście, kiedy nie mamy czasu, możemy posłużyć się bułkami z piekarni, będzie równie

Smaki Na Talerzu
Tosty z awokado, łososiem i jajkiem 209

posiekanego szczypiorku świeżo mielony pieprz  PRZYGOTOWANIE Chleb opiekamy w tosterze/opiekaczu. Smarujemy awokado, dodajemy plastry łososia i pokrojone jajko, Oprószamy pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy podać na liściach sałaty. Smacznego :)  1 tost - 160 kcal: - białko - 7,5 g - tłuszcze - 8 g - węglowodany - 14 g - błonnik - 3 g    Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku

Moje Kuchenne Rewelacje
SAŁATKA Z PATISONEM I KUSKUSEM ORAZ KARKÓWKĄ 143

8szt  PATISONY ORZECH    1/2 szklanki kaszy kuskus 10 dag pieczonej karkówki  6 oliwek np. czarnych 10 dag sera żółtego  1 garść  mix sałat   2 łyżki ketchupu np.pikantnego  3 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE: Kaszę kuskus przygotowujemy jak w instrukcji na opakowaniu.  Karkówkę kroimy w cienkie

Gotowanie Patki
Surówka ze szpinaku i mango oraz "Słonie mają dobrą pamięć" 173

chili mała czerwona cebula sól olej lniany odrobina soku z cytryny Da salaterki włożyć szpinak. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Rozrzucić na szpinaku. Chili rozdrobnić i rozłożyć na wierzchu sałaty. Mango obrać, odciąć od pestki i pokroić w kostkę. Rozrzucić na wierzchu surówki. Tuż przed podaniem całość oprószyć szczyptą soli, polać dwiema łyżkami oleju lnianego i skropić kilkoma kroplami soku

Weekendy w domu i ogrodzie
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 193

mielone  (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam z ryżem i surówką pt. ,,wszystko co znajdziesz w lodówce" - sałata lodowa, kapusta kiszona, marchewka, ogórek kiszony i pomidor. Posypałam rukolą. KOLACJA Na kolację również za wiele nie kombinuję. Przeważnie przygotowuję sobie omlet lub jajecznicę. Jak widzicie na zdjęciu, mój wybór

Kuchnia Ellie
Jakie warzywa można hodować w domu. 115

Ustawić pionowo w naczyniu i wlać ok. 1,5 cm wody. Po paru dniach, gdy liście w środku zaczną się zielenić przesadzić do ziemi. W podobny sposób można wyhodować sałatę, jednakże nie próbowałam. Zioła Większość popularnych ziół można ukorzenić w wodzie i posadzić znów do doniczki. Dzięki temu nie będziemy musieli ciągle kupować świeżych ziół. Wystarczy uciąć małe gałązki, włożyć

Pani domowa
Kurczak w porach i sosie curry 126

niczym.dodaj pora. Śmietanę wymieszaj z curry i polej kurczaka, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim całość około 45 minut. Podałam z ryżem czarnym oraz z sałata ozdobną. Danie nad wyraz aromatyczne i proste. Pusty talerz jest tego znakomitym dowodem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z truskawkami i szpinakiem 173

Składniki (2 porcje): 300 g truskawek 200 g młodego szpinaku 1 czerwona cebula kilka listków sałaty 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sok z cytryny sól pieprz Sposób przygotowania : Ocet balsamiczny odparuj na suchej patelni, zlej do słoika, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz. Zakręć słoiczek i mocno nim potrząsaj, aż składniki sosu się połączą. Cebulę obrać, pokroić

Menu Zdrowia
Wegański chleb na bazie ziaren i bakalii 172

minut. Studzimy najlepiej całą noc i dopiero następnego dnia kroimy. Chleb taki z racji wielu ziaren troszkę się kruszy, ale jest to rzeczą normalną. Doskonale smakuje z sałatą, plastrem sera lub szynki, ale to już oczywiście wersja dla mnie, nie dla wegan ;) Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
SCHAB NA OSTRO Z KAWĄ I KASZĄ BULGUR 176

cudownego,różowego mięs,z lekkim przerostem tłuszczu,co nadaje jej walory smakowe ,ale co dla nielicznych ,niestety jest kaloryczna.Najlepsza jest pieczona,duszona lub smażona.Powinno się ją podawać z sałatą lub surówką z marchewki,z ziemniaczkami lub tak jak ja z kaszą bulgur.Jest to bardzo oryginalne danie i pikantne. 1.5 kg.schabu bez kości 2-3 cebule mała główka czosnku 10dag.mas

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 143

Wymieszaj. Podpieczone połówki cukinii  napełnij nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki i z dowolną sałatką np. z kapusty pekińskiej lub zieloną sałatą z sosem vinegret. Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Barszcz polsko-ukraiński 125

tylko niezdobytą warownią, ale także jednym z lepiej strzeżonych i różnorodnych spichlerzy w Europie. Magazynowanie, przygotowywanie i dbanie o produkty spożywcze poddane były tu największym restrykcjom i opiece. Buraki, sałaty, rozmaite mięsa, marchew, a także wspomniane ogony bobrów były najczęściej spożywanymi posiłkami. Dzisiaj specjalny przepis na potrawę, która od razu skojarzyła mi się z połączenia replik składników zauważonych w malborskich

Moja Mama Gotuje
Fusilli z kiełbasą i szpinakiem 146

garnka. Dodaj do kiełbasy pomidory i śmietankę, dopraw solą, pieprzem i zagotuj sos. Opłukaj szpinak i dodaj do sosu. Szpinak powinien jedynie lekko zwiędnąć. Podaja fusilli gorące z kolorową sałatą.     The post Fusilli z kiełbasą i szpinakiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia