sałata - 10652 przepisów (strona:413/711)

kopytka po litewsku 163

świstaki się pieką ,lub smażą ,przygotować dodatki. Boczek pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulkę i razem wszystko zarumienić .Zdjąć z ognia . Na talerzu położyć sałatę ,obok świstaki i śmietanę, ze skwarkami i cebulka .Smacznego

w mojej kuchni
Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, suszonych pomidorów i koperku 134

drogą rybą i kupuję go od czasu do czasu, bo moje dziecko za nim przepada. Resztę zje, ale musi przy tym trochę po marudzić :-). Jako dodatek kasza quinoa, mix sałat i czerwona papryka :-). Miłego dzionka :-) Składniki na 3 porcje: około 300 g fileta z łososia około 100 g sera korycińskiego z czarnuszką 4 suszone pomidory pęczek koperku sól pieprz

kruche babeczki
MIĘSO Z WARZYWAMI I PRZYPRAWĄ GYROS 137

Frytki. Sałata z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i sosem czosnkowym oraz natką. Mięso z szynki z przyprawą kebab-gyros i warzywami (pieczarki, cebula, papryka

JejKuchnia
Quiche z dynią i kozim serem 225

piekarnika na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, odczekaj 10 minut i pokrój na kawałki. Podawaj quiche na ciepło z zieloną sałatą, np. rukolą.     The post Quiche z dynią i kozim serem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 193

jest tylko, żeby gotować składniki al dente, bo będą kilka godzin kisić się w słoiku i żeby ewentualne sosy były na dnie słoika, tak żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jakie obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie

Ugotowane pozamiatane
Piersi z kurczaka w pomidorowym sosie podane z kaszą jęczmienną 260

naszego sosu i opcjonalnie doprawiamy (ja doprawiłam sos jeszcze pieprzem i chwilę jeszcze gotowałam). Propozycja podania: Tak przygotowane piersi z kurczaka w pomidorowym sosie podajemy z kaszą jęczmienną i sałatą. Smacznego

Słodkie okruszki
Naleśnikowe TORTILLE – domowy i tani FAST FOOD! 279

olej lub oliwa, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, curry, słodka papryka, czosnek granulowany lub inne zioła i przyprawy duży jogurt naturalny (najlepiej grecki) + 4 duże ząbki czosnku, sól, pieprz (cayenne) sałata lodowa cukinia pomidor cebula można użyć również sera i innych warzyw   Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię

Via Gusto
LASAGNE BOLOGNESE - miesne inspiracje z Pudliszkami 91

mleka 100g utartego, twardego sera żółtego sól pieprz gałka muszkatołowa oliwa z oliwek masło do wysmarowania formy dodatkowo: natka pietruszki do dekoracji listki melisy do dekoracji liście sałaty do dekoracji posiekany szczypiorek do posypania kilka małych pomidorków przekrojonych na połówki PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy farsz mięsny: mięso mielone zasmażamy na 2 łyżkach masła,dodajemy zmiażdżony czosnek, dolewamy wino, chwilę gotujemy

Moja Książka Kucharska
WYTWORNA SALATKA Z PIECZONYM SCHABEM I CZERESNIAMI 118

sałatek (czosnkowy) - 1 saszetka 3 łyżki soku oraz skórka otarta z 1 cytryny 1,5 łyżeczki musztardy stołowej (łagodnej) sól himalajska  oraz biały pieprz do smaku dodatkowo: liście sałaty do dekoracji natka pietruszki do dekoracji gałązki melisy cytrynowej do dekoracji kilka gałązek natki marchewki do dekoracji Kujawski ze smakiem do sałatek (czosnkowy) - 1 saszetka do polania dekoracji inne PRZYGOTOWANIE

Moja Książka Kucharska
PLACKI ZIEMNIACZANE 114

przepis na tradycyjne placki ziemniaczane . Placki  z zewnątrz są bardzo chrupiące, a w środku miękkie. Możemy je podać z gęstą śmietaną, cukrem, majonezem lub z dużą ilością zielonej sałaty - aby danie było nieco 'lżejsze' . Polecam przepis na placki ziemniaczane. SKŁADNIKI: 1kg ziemniaków 2 jajka 2 średnie cebule około 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka kwaśnej śmietany sól pieprz

Moja Książka Kucharska
WOLOWINA PO BURGUNDZKU W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM 116

smaku oraz aromatu, a serkiem z czosnkiem i ziołami możemy posmarować kawałki sera feta, który dalej panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni lub grillujemy (danie podajemy na sałacie i polewamy ulubionym sosem np. winegret ) - kremowe serki Apetina nadają każdemu daniu nowego wymiaru smaku. Wołowina po burgundzku jest idealna na niedzielny lub świąteczny obiad. Mamy tu duże, rozpływające się

Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 224

syrniki odkładamy na moment na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu i podajemy od razu. Do tych będzie pasować każda świeża wiosenna i letnia surówka, mizeria, świeże pomidory, sałata ze śmietaną, szczypior, kefir. SKŁADNIKI na 10 sztuk 500g białego sera twarogowego 2 jajka M 100g boczku wędzonego na gorąco, w kawałku ½ solidnego pęczka szczypioru z dymki ½ szklanki mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Gofry z ciecierzycy 186

mój wilczy apetyt. Niestety- jeść w kółko tego samego nie potrafię, po prostu nudzi mi się i na samą myśl, że mam znowu na śniadanie chrupkie pieczywo z liściem sałaty, chudego białego sera i plastrem pomidora tracę apetyt... Podobnie jest z obiadem. Zainspirowana falafelami wegańskimi z ostatniej książki Eryka Wałkowicza narodził się w mojej głowie pomysł na takie gofry

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z zielonej soczewicy i selera 162

konkubenta jedzenia surowego selera. Nie i już! Żadne zaklęcia magiczne, żadne prośby, szantaże i fochy. Nic nie działa. Jednak istnieje coś takiego jak ambicja. To ona karze nam żreć sałatę i zapijać żalem i goryczą, to ona powoduje, że tłumimy odruch wymiotny na widok Jarusia i jego matki, to ona w końcu, doprowadza nas do łez i stwierdzenia

ladykitchen
Swieza tortilla z meksykanskim akcentem 142

świeżej kolendry  1/2 łyżeczki cukru  1 duży ząbek czosnku  1 łyżka oliwy DODATKI:  sok z połowy limonki  sól  1/2 puszki kukurydzy  pieprz  1/2 puszki czerwonej fasoli  200 g mixu sałat  kiełki rzodkiewki - opcjonalnie  oliwa do skropienia TORTILLE: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, olej i powoli zalewamy wodą jednocześnie mieszając powstające ciasto. Woda nie powinna być wrząca, najlepsza jest taka

Kuchnia od dwojga