opcjonalnie: łyżka oleju sól, pieprz do smaku Gotujemy ryż w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Śledzia wraz ze składnikami marynaty miksujemy. Rozdrobnionego śledzia mieszamy z ryżem. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do pieczywa. The post Paprykarz ze śledzia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięogórki kiszone - 2 pojedyncze filety z kurczaka - 35 dag żółtego sera - 1 cebula - ½ opakowanie przyprawy kebab-gyros - 6 łyżek majonezu - 6 łyżek ketchupu - olej - sól, pieprz Wykonanie Ryż ugotować. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Filet umyć, osuszyć i pokroić w krótkie paski. Dodać do cebuli, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą. Usmażyć(...)rumiano. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, osuszyć i usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w cienkie paski. Ogórki pokroić w plasterki. Do naczynia żaroodpornego włożyć kolejno: ryż, 1/3 majonezu, 1/3 ketchupu, 1/3 sera, mięso, 1/3 majonezu i ketchupu, 1/3 sera, ogórki, paprykę, resztę majonezu, ketchupu i sera. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury
Świat Smakujednym zamachem przygotowujemy pełne danie dla całej rodziny. Mięso jest bardzo soczyste a ryż aromatyczny. Samo przygotowanie również nie zabiera dużo czasu. Składniki - 7 udek - 2 szklanki ryżu - ½ kostki margaryny - 1 litr bulionu drobiowego - 5 ziaren ziela angielskiego - mały koncentrat pomidorowy - pieprz - przyprawa do kurczaka - duża cebula Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Udka oprószyć przyprawami. Odstawić. Margarynę rozpuścić na dużej patelni. Zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Wlać bulion, dodać ziele angielskie oraz koncentrat. Zagotować. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego. Włożyć udka i wlać gorącą zalewę.Przykryć i piec ok. 1,5 h w temperaturze 200 o C Życzę smacznego i zapraszam również na mój
Świat Smakuowocami morza. Do grillowanego mięsa można również dodać duszoną paprykę i cebulkę. 7. PRZYPRAWA DO SMAŻONEGO RYŻU NASI – GORENG pozwoli na nowo odkryć możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu z intensywnym smakiem chili i czosnku zachwycą każdego. Czasami urozmaica się je dodając kawałki kurczaka, warzyw, makaronu smażonego a nawet omletu czy jajka
Słodkości i nie tylkopół główki kapusty 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka sos Napoli Knorr suszone pomidory w oliwie Ryż ugotowałam na półmiękko, wystudziłam. Kapustę drobno posiekałam. Do mięsa dodałam jajko, ryż, kapustę. Doprawiłam przyprawami. Wszystko razem wymieszałam i uformowałam kotlety. Gołąbki lekko podsmażyłam na oliwie, a następnie wszystko przełożyłam do żaroodpornego naczynia. Sos Napoli Knorr przygotowałam zgodnie z instrukcją
bastalenaczyli pajeja , że ojeja Mowa oczywiście o hiszpańskiej paelli (czyt. pajeja). Na pozór wydawać by się mogło, że to zwykły ryż z dodatkami. Nic bardziej mylnego. Specjalnie przyrządzony ryż z dodatkiem szafranu, długo gotowany, nie mieszany. To cała tajemnica doskonałej paelli. W zależności od upodobania dodatki mogą być różne- mięso kurczaka, warzywa, owoce morza. U nas znowu(...)padło na morskie żyjątka. Jednak ja rozsmakowałam się w ryżu. Dodatek świeżych pomidorów koktajlowych to istny strzał w dziesiątkę. Całość bardzo okazale się prezentowała i początkowo nikt nie chciał jej rozporcjować, aby nie zepsuć dzieła ;) Wszystko oczywiście serwowane było w akompaniamencie hiszpańskiego i portugalskiego wina. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Idąc za ciosem zakupiłam kilogram muszelek i postaram się choć w malutkim stopniu zbliżyć
bastalenawegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego 1 l wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia
Moje domowe kucharzeniecebula 3 ogórki konserwowe mały słoik papryki konserwowej 15 dag żółtego sera 4-5 łyżek śmietany 4-5 łyżek majonezu 4-5 łyżek keczupu ½ op. przyprawy kebab-gyros Ryż ugotować z dodatkiem wegety. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki i wymieszać z przyprawą kebab.Cebul(...)pokroić w kostkę i zeszklić, dodać kawałki piersi i razem chwilę smażyć. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać ze śmietaną i keczupem. Ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.Posmarować sosem z majonezu i ketchupu, posypać serem żółtym.Na to wyłożyć podsmażoną pierś z kurczaka, posypać serem, posmarować sosem
Moje domowe kucharzeniegałązki natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka słonecznika łuskanego Olej do smażenia Sól, pieprz Przepis: Ryż oraz soczewicę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, gdy ryż i soczewica się gotuje, piersi kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na oleju do zarumienienia (ok. 10 minut). Następnie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i również podsmażamy
Emcia Pichcipuszka kukurydzy konserwowej 1/2 cebuli fioletowej 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koperku (opcjonalnie) Szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki chili w proszku Sól, pieprz Olej do smażenia Przepis: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i smażymy(...)minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy koperku i przyprawiamy całość do smaku chili w proszku, solą i pieprzem. Po zdjęciu chili z ognia, dodajemy do niego ryż (wszystko razem mieszamy
Emcia Pichcidokładnie pasta z czarnej fasoli z boczkiem i ryżem czyli jeszcze jedno danie kuchni koreańskiej. Teraz uwaga podajemy nazwę: jjajangbap. Tak, tak… nikt się nie pomylił, nie spadło nam nic na klawiaturę. Nazwa jest poprawna i oznacza dokładnie danie, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplPrzygotowanie: Rybę kroimy w dość dużą kostkę (około 3 cm ) i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Imbir i papryczkę chilli siekamy drobno. Dymkę kroimy w kawałki. Gotujemy ryż. Przygotowujemy sos. Miód podgrzewamy na mały ogniu, aż będzie płynny. Następnie dodajemy do niego: sosy sojowe, wódkę, ocet, oraz wyciśnięty sok z cytryny i limonki. Mieszamy cały(...)się rozpada. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje. Na końcu dodajemy dymkę. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy przykrytego pokrywką. W tym czasie nakładamy ryż. Łososia posypujemy sezamem
Mania Gotowaniaolej. Zamarynowanego kurczaka panierujemy w mące. Smażymy partiami na głębokim oleju, do momentu aż będzie złoty (około 4-5 minut). Kurczaka przekładamy na osobny talerz, ręcznikiem odsączamy nadmiar oleju. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wok czyścimy, rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim warzywa, przez około 3 minuty, aby były chrupiące. Gotowe warzywa przekładamy na talerz(...)talerz. Do woka wlewamy sos, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje, kiedy będzie gotowy dodajemy do niego kurczaka, dymkę oraz warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu z ryżem
Mania GotowaniaDoprawiamy do smaku, dodajemy zioła. Kaszę i ryż gotujemy wedłg przepisu na opakowaniu ( ewentualnie 1-2 minuty krócej, jeżeli wolicie gdy są bardziej twarde). Połowę mięsa mieszamy z ryżem, a drugą połowę z kaszą. Wypełniamy papryki farszem, potem na każdą z nich nakładamy po kawałku masła i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy serem
Czerwona Porzeczkalistek laurowy, wodę i bulion i całość doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 1 godzinę aż fasola zmięknie. Od czasu do czasu mieszamy. Następnie dodajemy ryż, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 30 minut, aż fasola będzie zupełnie miękka. Na koniec zupę doprawiamy do smaku, wyciągamy listek laurowy. Podajemy w ogrzanym, ciepłym talerzu. Zupę
Blondynka Gotuje