ryż - 22970 przepisów (strona:1034/1532)

Sos serowy z liści kalarepki 195

Nigdy nie wyrzucam liści z kalarepki w odpowiedni  sposób przyrządzone są bardzo smaczne  dzisiaj proponuję pyszny sos.  Można go dodać do mięsa ,ryżu i makaronu . Składniki • liście z 1 lub 2 kalarepek  • 1 łyżka masła  • 2/3 szklanki śmietany kremówki  • 1 szklanka mleka  • 2 trójkąty serka topionego śmietankowy  • sól  • pieprz  • gałka

W królestwie smaków Beaty
Batoniki musli 187

płatków owsianych 100 g kokosu 50 g rodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie instrukcji przygotowania nie było takie proste! Uwaga: mieszamy razem

Ciastkozercy
Szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. 143

nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego

Magia jedzenia.
Co dodajemy, a z czym się żegnamy. 99

wiem tyle-ile przez 26 lat mojego życia  udalo mi się  dowiedzieć. Od poczatku wykluczyłam pieczywo,  każde!  Na rzecz tego chrupkiego.  Pozbylam sie ryżu,  makaronu- te zastępuje najczęściej  kuskusem,  kaszą pęczak.  Zaczęłam  kombinować  z używaniem  soczewic,  ciecierzycy.  Nigdy nie sądziłam,  że pomidorowa z soczewicą jest

Mamuśka wraca do formy
Kurczak tikka masala 138

całość na dość gładki sos.  Zamarynowane piersi podsmażamy doslownie kilka minut, przekladamy do sosu i calosc gotujemy 10 min.  I gotowe!  U mnie dziś podane z ryżem naturalnym

Mamuśka wraca do formy
Potrawka z fasolki szparagowej 141

ładnych kilka lat. Potrawka z fasolki szparagowej jest rewelacyjna w smaku. Robi się ją na prawdę bardzo szybko , ma niecodzienny, oryginalny smak. Można podawać ją jako samodzielne danie, z ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) 0,5 kg pieczarek

Pobite gary Barbary
Mus owocowy z miodem 127

banana obrać, podzielić na kawałki. Brzoskwinię przekroić na ćwiartki, wyjąć pestkę. Owoce zmiksować, dosłodzić miodem, wymieszać. Podawać do picia z listkiem mięty lub jako dodatek do owsianki, jaglanki, lodów, ryżu

Czerwień i błękit
Kąski kurczaka w cieście kokosowym 247

potrzeba dosypujemy do niego nieco więcej mąki). Smażymy z obu stron na średnio rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kurczaka polewamy sosem słodko-kwaśnym, podajemy z ryżem i surówką.   Uwagi: Największą trudnością w przygotowaniu tego dania jest dobranie odpowiedniej temperatury smażenia. Ciasto otula mięso dość grubą warstwą, więc potrzebuje ono nieco więcej czasu na dosmażenie się

Smaki Na Talerzu
Pierś z kurczaka z warzywami. 147

paprykę i pomidorki pokrojone na ćwiartki. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dorzucić usmażone piersi i jeszcze kilka minut poddusić. Można podać z ryżem tak jak ja, ale dobrze smakuje też z makaronem lub ziemniaczkami pokrojonymi w talarki. Pomidorki nie muszą być papryczkowe :) Ja akurat takie miałam. Można dodać dużego pomidora pokrojonego w kostkę

Agusiowe smakołyki
Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką 108

zrumieni się z jednej strony, obracamy na drugą. Nie smażymy długo, polędwiczka ma pozostać soczysta. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane czarnuszką Podajemy solo lub z dodatkiem ulubione kaszy lub ryżu

Moja smaczna kuchnia
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 159

Jedna z moich ulubionych zup, podaję ją z cienkim makaronem, zamiennie z ryżem. Zupa, którą chyba każdy zna, każdy lubi! Nie może być inaczej! W moim rodzinnym domu Babcia przygotowywała ją na dwa sposoby: - z dwudniowego rosołu bądź świeżą przygotowaną od postaw pomidorową. Każda wersja była wspaniała, każda smakowała wyjątkowo, a już najlepsza była na drugi dzień kiedy wszystkie składniki

Zasmakuj Kuchni
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 3 162

Japonii. Oczywiście foto podróż smakiem Japonii jest w bardzo dużym skrócie. Japońskie słodycze różnią się nieco od znanych nam smaków, gdyż wykonane są, np. z czerwonej fasoli lub ryżu i zazwyczaj są niezbyt dużych rozmiarów i o delikatnej słodyczy. Osobiście miałam przyjemność posmakować japońskich słodyczy, które nie są bardzo słodkie, szczególnie przypadły mi do gustu czekoladki z nadzieniem z herbaty

Kuchcik gotuje
Rosół z gołębia 147

ziela angielskiego i pieprzu i gotuję aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawiam solą i pieprzem. Po ugotowaniu rosół przecedzić. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z podudzi indyka 130

pyszne roladki z podudzi indyka. Najwięcej pracy jest przy usuwaniu kości, ale można w sklepach kupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania