Risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy nie chcemy gotować czegoś skomplikowanego, długo z wyszukanych składników. Risotto to prosta, włoska kuchnia, to dobry początek pysznego dnia. Ryż, mięso, wino, 20 minut i obiad gotowy. Zapraszam. Porcja na 3 osoby. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrazem mięso mielone kryje w sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól
Czerwień i błękitłososia przynajmniej raz w tygodniu ale za każdym razem inaczej. Łosoś w koprze to moje standartowe danie latem. Piekę go w piekarniku lub na grillu. Podaję z sałatką, kaszą, ryżem lub ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji 800 g fileta
codojedzeniamusach. Świetnie też nadają się na galaretki, dżemy, do ciast i muffinek. Z powodzeniem można używać ich jako nadzienia do pierogów, knedli, a także jako dodatku do makaronu czy ryżu. Gorąco polecam i życzę smacznego. W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Jagodowo i borówkowo wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział
mojewypiekiinietylkoMiodowo musztardowe , podudzia Glazurowane podudzia z kurczaka są pyszne , pełne aromatu i smaku . Delikatne mięsko , doskonale pasuje do ryżu lub frytek . Moi chłopcy uwielbiają kurczaki, pod każda postacią , wręcz do obrzydzenia ..kurczak , pałki, skrzydełka , piersi z kurczaka , czyli także kurczak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyzielony groszek Bonduelle w potrawie z makaronem. Od tego czasu moje poglądy zmieniły się zupełnie i groszek towarzyszy mi wszędzie :-) W szczególności smakuje mi w daniach z makaronem, czy ryżem :-) Z podanych składników wychodzą 2 pizze o średnicy 32 cm. SKŁADNIKI Na ciasto do pizzy: 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 330 ml letniej wody
Passions hobbies lifepieprzem. Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki. Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni. Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenmój profil na Instagramie i dołącz do mnie na Facebooku ! Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko Drukuj Porcje: 12 naleśników Czas przygotowania: 20 - 30 minut Składniki: 160g mąki z białego ryżu 50g skrobi ziemniaczanej 30g maki z tapioki szczypta soli 2 łyżki cukru kokosowego lub 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka sproszkowanego błonnika buraczanego (opcjonalnie) 3 duże jaja w temperaturze pokojowej
Book of spellsKoktajl lekki,rześki i przywracający siły , świetny na dietę , która ostatnio krąży na fb.Polecam .! 5 dag.ugotowanego ryżu 30dag.truskawek 1 łyżka miodu ( nie musowo) 0.5 l.mleka bezlaktozowego 0.5 limonki - sok i startą skórka 2 łyżki wiórków kokosowych 1 pojemnik jogurtu naturalnego *************************************** Truskawki umyć, odszypułkować , zmiksować.Dodac do blendera z truskawkami resztę podanych składników , oprócz skórki z limonki , i zmiksować.Rozlac
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigołąbków nie robię zbyt często, tak średnio raz w miesiącu, to w domu bardzo je lubimy. Najczęściej z uwagi na moją mamę , mają one formę tradycyjną ( mięso, ryż), ale zdarzają się tez i inne, choćby z kaszą gryczaną czy grzybami . Dzisiaj całkowita nowość, choć już wiem, że zagości u nas na stałe. Gołąbki z ziemniakami, bo o nich
Gosia gotujeLekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, kukurydzą konserwową i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 1/2 długiego ogórka lub 2 ogórki gruntowe puszka kukurydzy konserwowej duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy
Smak mojego domunagrzać do 200 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i cienko rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Przełożyć do naczynia do pieczenia tarty, ciasto wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać na niego ryż, groch, fasolę lub specjalny ceramiczny groszek do pieczenia i piec przez 10 minut. Tartę wyjąć z piekarnika, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 5 minut. Spód do tarty wyjąć, napełnić
Codzienne GotowanieMożna go jeść bezpośrednio po ugotowaniu i wymieszaniu z sosem. Smak zapiekanki można wzbogacić o pieprz cayenne czy tymianek. Zapiekankę polecam jako dodatek do obiadu, zamiast ziemniaków czy ryżu. Sam oczywiście można też jeść, ale może być zapychający i w takim przypadku warto go wzbogacić o różyczki brokuła czy kalafiora. Do przepisu należy użyć łatwo topliwego gatunku sera
Gospodyni Miejska