tematy kulinarne i to jest jeden z nowo nabytych przepisów od koleżanki Doroty. Skrzydełka przygotowane wg tego przepisu są bardzo pikantne i mają fantastyczną skórkę. Świetnie smakują z ryżem i odparowanym sosem. Polecam dla tych, którzy nie boją się ostrych smaków Pikantne skrzydełka skrzydełka drobiowe bez końcówek sos chili słodko-pikantny Tao Tao ( duży ) pół kostki masła panierka: 1 szkl
Pieguskowa KuchniaPolędwiczka w warzywach to kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad. Uwielbiam to delikatne, soczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :). Polędwiczka w warzywach polędwiczka papryka najlepiej kolorowa 30 dag pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego masło Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy
Pieguskowa Kuchniacałości do słoików i zawekowałam w lekkim syropie, część została potarkowana z przeznaczeniem na szarlotki, a reszta delikatnie podprażona będzie świetnym dodatkiem do nadzienia naleśników czy też do ryżu:) JABŁKA NA ZIMĘ JABŁKA DO CIAST JABŁKA PRAŻONE JABŁKA W LEKKIM SYROPIE Artykuł Jabłka na zimę pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamasy uformować niewielkie pulpeciki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać wcześniej przygotowanym sosem żurawinowo-chrzanowym i zapiekać około 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać resztą natki, podawać z ryżem lub kaszą. *źródło: Wielkanoc 110 najlepszych przepisów Artykuł Pulpeciki indycze w sosie żurawinowo-chrzanowym pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniajuż pewnie zauważyliście, lubię podawać mięso, a szczególnie drób ze słodkimi dodatkami. Dzisiejsza pieczona kaczka pachnie pięknie przyprawą pięć smaków i wspaniale smakuje z dodatkiem karmelizowanych brzoskwiń i ryżu. Artykuł PIECZONA KACZKA Z BRZOSKWINIAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamięso jest prawie gotowe dodać pokrojoną paprykę i pomidory z puszki. Pogotować jeszcze około 10-15 minut. Doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z wodą. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Artykuł GULASZ CIELĘCY pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaDzisiaj propozycja dla mięsożerców. Danie, które bardzo lubimy – w wydaniu klasycznym, francuskim i każdym innym 😉 Pora więc na wersję azjatycką. Idealna na lato. Podawana bez
slodkokwasnaplkurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej. Są to placki do których nie potrzeba gotować oddzielnie ryżu, ani ziemniaków. Placki jaglane świetnie smakują same! Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji
KuchniaWeDwoje.plSałatka bazująca na trzech składnikach, błyskawiczna w wykonaniu. Ja ją zjadłam z ryżem. Czytaj więcej
Kasia SarnaPowinny być podłużne, nadziane na patyczek do szaszłyków. Posmarujcie kofty olejem, obsmażcie na gorącej patelni i włóżcie do piekarnika (nagrzanego 190sC) na 5-8 minut. Podawajcie jak lubicie z ryżem, sałatą, sosem tzatziki, lub w pszennych tortillach . Przepis na tortille znajdziecie TU Powodzenia
Piekarz-Kucharz-GarkotłukIdealne, pachnące smarowidło do kanapek. Takie pesto super smakuje z makaronem spaghetti czy ryżem. Warto wypróbować przepis by cieszyć się daniem godnym mistrzów. Można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni zalane w słoiczku z wierzchu olejem. Pesto z rukoli i pistacji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepatelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem jaśminowym i świeżym szpinakiem- po prostu niebo! :)) SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkawręcz frunęłam na kolejne z licznych przedślubnych spotkań. Tym razem ustalaliśmy kolor obrusów, sposób złożenia serwetek, strategię rozmieszczenia stołów, ilość i wielkość bukietów, miejsce, gdzie będzie nas można obsypać ryżem, godziny spotkania, zwiedzania i toastów, zainstalowanie muzyków, bezglutenowego gościa, i tak dalej, i tym podobnie... Godzina minęła, zanim się spostrzegliśmy, ale przynajmniej - takie mam wrażenie - mamy wszystko pod kontrolą. Przynajmniej
Pożeraczka, czyli raz adobrzedodatek wychodzi mu to doskonałe - śniadanie było wyjątkowe pod każdym względem: smaku, aromatów, połączenia składników i cudnych kolorów na talerzu. Pojawiła się na nim grillowana tortilla z ryżem i kurczakiem, boskie guacamole, puszysty sos majonezowy, domowe kukurydziane tortille, salsa pomidorowa, aksamitny krem z pieczonego batata, pieczone warzywa i zupełnie odlotowy mus z mango. Należy jeszcze dodać, że lokal jest urządzony
Kulinarne przygody Gatitypół szklanki wrzątku. Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Pod koniec duszenia (cukinia musi pozostać chrupka) dodać pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą. Danie podawać np. z ryżem (ja podałam z pęczakiem) posypane pokrojonym koperkiem. "Wakacyjne przyjaciółki" Luanne Rice to kolejna książka, która skusiła mnie okładką 😊 Sugeruje ona urlopowy czas spędzany przez ojca z córką i tak rzeczywiście jest
Weekendy w domu i ogrodzie