całość na dość gładki sos. Zamarynowane piersi podsmażamy doslownie kilka minut, przekladamy do sosu i calosc gotujemy 10 min. I gotowe! U mnie dziś podane z ryżem naturalnym
Mamuśka wraca do formyładnych kilka lat. Potrawka z fasolki szparagowej jest rewelacyjna w smaku. Robi się ją na prawdę bardzo szybko , ma niecodzienny, oryginalny smak. Można podawać ją jako samodzielne danie, z ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) 0,5 kg pieczarek
Pobite gary Barbarybanana obrać, podzielić na kawałki. Brzoskwinię przekroić na ćwiartki, wyjąć pestkę. Owoce zmiksować, dosłodzić miodem, wymieszać. Podawać do picia z listkiem mięty lub jako dodatek do owsianki, jaglanki, lodów, ryżu
Czerwień i błękitpotrzeba dosypujemy do niego nieco więcej mąki). Smażymy z obu stron na średnio rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kurczaka polewamy sosem słodko-kwaśnym, podajemy z ryżem i surówką. Uwagi: Największą trudnością w przygotowaniu tego dania jest dobranie odpowiedniej temperatury smażenia. Ciasto otula mięso dość grubą warstwą, więc potrzebuje ono nieco więcej czasu na dosmażenie się
Smaki Na Talerzupaprykę i pomidorki pokrojone na ćwiartki. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dorzucić usmażone piersi i jeszcze kilka minut poddusić. Można podać z ryżem tak jak ja, ale dobrze smakuje też z makaronem lub ziemniaczkami pokrojonymi w talarki. Pomidorki nie muszą być papryczkowe :) Ja akurat takie miałam. Można dodać dużego pomidora pokrojonego w kostkę
Agusiowe smakołykizrumieni się z jednej strony, obracamy na drugą. Nie smażymy długo, polędwiczka ma pozostać soczysta. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane czarnuszką Podajemy solo lub z dodatkiem ulubione kaszy lub ryżu
Moja smaczna kuchniaJedna z moich ulubionych zup, podaję ją z cienkim makaronem, zamiennie z ryżem. Zupa, którą chyba każdy zna, każdy lubi! Nie może być inaczej! W moim rodzinnym domu Babcia przygotowywała ją na dwa sposoby: - z dwudniowego rosołu bądź świeżą przygotowaną od postaw pomidorową. Każda wersja była wspaniała, każda smakowała wyjątkowo, a już najlepsza była na drugi dzień kiedy wszystkie składniki
Zasmakuj KuchniJaponii. Oczywiście foto podróż smakiem Japonii jest w bardzo dużym skrócie. Japońskie słodycze różnią się nieco od znanych nam smaków, gdyż wykonane są, np. z czerwonej fasoli lub ryżu i zazwyczaj są niezbyt dużych rozmiarów i o delikatnej słodyczy. Osobiście miałam przyjemność posmakować japońskich słodyczy, które nie są bardzo słodkie, szczególnie przypadły mi do gustu czekoladki z nadzieniem z herbaty
Kuchcik gotujeziela angielskiego i pieprzu i gotuję aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawiam solą i pieprzem. Po ugotowaniu rosół przecedzić. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipyszne roladki z podudzi indyka. Najwięcej pracy jest przy usuwaniu kości, ale można w sklepach kupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała
O kuchni z uczuciemDziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne. Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć
magiczna kuchnia Kasiimbir i smażę kolejne 2-3 minuty. Dodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone. Nie dodaję do tego dania soli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataśmietankę i mąkę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 - 8 minut. Dodać cebulę, boczek i zioła. Podgrzewać jeszcze 2 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem, z dodatkiem zielonej sałaty
zadanie-gotowaniebiała -300 ml mleka kokosowego -100 ml wody kokosowej RiRi -1 ½ łyżeczki agaru w proszku -4-5 łyżek ksylitolu lub erytrytolu -łyżeczka pasty waniliowej Dango pandy -**50g mąki z ryżu kleistego -35g mąki ryżowej -15g ksylitolu (najlepiej zmielonego na puder) -55g wody -2-3 kapsułki węgla aptecznego (spożywczego) *polecamy tajski agar , który sprawdza się lepiej
Candy Pandas