ryż - 22970 przepisów (strona:1028/1532)

Kurczak tikka masala 145

całość na dość gładki sos.  Zamarynowane piersi podsmażamy doslownie kilka minut, przekladamy do sosu i calosc gotujemy 10 min.  I gotowe!  U mnie dziś podane z ryżem naturalnym

Mamuśka wraca do formy
Potrawka z fasolki szparagowej 147

ładnych kilka lat. Potrawka z fasolki szparagowej jest rewelacyjna w smaku. Robi się ją na prawdę bardzo szybko , ma niecodzienny, oryginalny smak. Można podawać ją jako samodzielne danie, z ryżem bądź z makaronem. Mam nadzieję, że zakochacie się w tym smaku tak jak ja. Sprawdźcie... Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (u mnie ok. 60 dag) 0,5 kg pieczarek

Pobite gary Barbary
Mus owocowy z miodem 133

banana obrać, podzielić na kawałki. Brzoskwinię przekroić na ćwiartki, wyjąć pestkę. Owoce zmiksować, dosłodzić miodem, wymieszać. Podawać do picia z listkiem mięty lub jako dodatek do owsianki, jaglanki, lodów, ryżu

Czerwień i błękit
Kąski kurczaka w cieście kokosowym 252

potrzeba dosypujemy do niego nieco więcej mąki). Smażymy z obu stron na średnio rozgrzanym tłuszczu. Osączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kurczaka polewamy sosem słodko-kwaśnym, podajemy z ryżem i surówką.   Uwagi: Największą trudnością w przygotowaniu tego dania jest dobranie odpowiedniej temperatury smażenia. Ciasto otula mięso dość grubą warstwą, więc potrzebuje ono nieco więcej czasu na dosmażenie się

Smaki Na Talerzu
Pierś z kurczaka z warzywami. 151

paprykę i pomidorki pokrojone na ćwiartki. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu około 10 minut. Na koniec dorzucić usmażone piersi i jeszcze kilka minut poddusić. Można podać z ryżem tak jak ja, ale dobrze smakuje też z makaronem lub ziemniaczkami pokrojonymi w talarki. Pomidorki nie muszą być papryczkowe :) Ja akurat takie miałam. Można dodać dużego pomidora pokrojonego w kostkę

Agusiowe smakołyki
Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką 118

zrumieni się z jednej strony, obracamy na drugą. Nie smażymy długo, polędwiczka ma pozostać soczysta. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane czarnuszką Podajemy solo lub z dodatkiem ulubione kaszy lub ryżu

Moja smaczna kuchnia
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 166

Jedna z moich ulubionych zup, podaję ją z cienkim makaronem, zamiennie z ryżem. Zupa, którą chyba każdy zna, każdy lubi! Nie może być inaczej! W moim rodzinnym domu Babcia przygotowywała ją na dwa sposoby: - z dwudniowego rosołu bądź świeżą przygotowaną od postaw pomidorową. Każda wersja była wspaniała, każda smakowała wyjątkowo, a już najlepsza była na drugi dzień kiedy wszystkie składniki

Zasmakuj Kuchni
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 3 166

Japonii. Oczywiście foto podróż smakiem Japonii jest w bardzo dużym skrócie. Japońskie słodycze różnią się nieco od znanych nam smaków, gdyż wykonane są, np. z czerwonej fasoli lub ryżu i zazwyczaj są niezbyt dużych rozmiarów i o delikatnej słodyczy. Osobiście miałam przyjemność posmakować japońskich słodyczy, które nie są bardzo słodkie, szczególnie przypadły mi do gustu czekoladki z nadzieniem z herbaty

Kuchcik gotuje
Rosół z gołębia 154

ziela angielskiego i pieprzu i gotuję aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawiam solą i pieprzem. Po ugotowaniu rosół przecedzić. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z podudzi indyka 134

pyszne roladki z podudzi indyka. Najwięcej pracy jest przy usuwaniu kości, ale można w sklepach kupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała

O kuchni z uczuciem
Roladki z kurczaka z cukinią i papryką 145

Dziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką   konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne.   Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć

magiczna kuchnia Kasi
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 178

imbir i smażę kolejne 2-3 minuty. Dodaję rozmieszaną z wodą mąkę ziemniaczaną i cały czas mieszając gotuję kolejne 2 3 minuty, aż sos zgęstnieje. Podaję z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami). Przed podaniem posypują grubo posiekaną dymką. Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone.  Nie dodaję do tego dania soli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczarki z boczkiem pani Maggot. 135

śmietankę i mąkę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 - 8 minut. Dodać cebulę, boczek i zioła. Podgrzewać jeszcze 2 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami, kaszą lub ryżem, z dodatkiem zielonej sałaty

zadanie-gotowanie
Kokosowa galaretka i pandy dango (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 141

biała -300 ml mleka kokosowego -100 ml wody kokosowej RiRi -1 ½ łyżeczki agaru w proszku -4-5 łyżek ksylitolu lub erytrytolu -łyżeczka pasty waniliowej Dango pandy -**50g mąki z ryżu kleistego -35g mąki ryżowej -15g ksylitolu (najlepiej zmielonego na puder) -55g wody -2-3 kapsułki węgla aptecznego (spożywczego) *polecamy  tajski agar , który sprawdza się  lepiej

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania