Koktajl lekki,rześki i przywracający siły , świetny na dietę , która ostatnio krąży na fb.Polecam .! 5 dag.ugotowanego ryżu 30dag.truskawek 1 łyżka miodu ( nie musowo) 0.5 l.mleka bezlaktozowego 0.5 limonki - sok i startą skórka 2 łyżki wiórków kokosowych 1 pojemnik jogurtu naturalnego *************************************** Truskawki umyć, odszypułkować , zmiksować.Dodac do blendera z truskawkami resztę podanych składników , oprócz skórki z limonki , i zmiksować.Rozlac
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigołąbków nie robię zbyt często, tak średnio raz w miesiącu, to w domu bardzo je lubimy. Najczęściej z uwagi na moją mamę , mają one formę tradycyjną ( mięso, ryż), ale zdarzają się tez i inne, choćby z kaszą gryczaną czy grzybami . Dzisiaj całkowita nowość, choć już wiem, że zagości u nas na stałe. Gołąbki z ziemniakami, bo o nich
Gosia gotujeLekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, kukurydzą konserwową i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 1/2 długiego ogórka lub 2 ogórki gruntowe puszka kukurydzy konserwowej duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy
Smak mojego domunagrzać do 200 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i cienko rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Przełożyć do naczynia do pieczenia tarty, ciasto wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać na niego ryż, groch, fasolę lub specjalny ceramiczny groszek do pieczenia i piec przez 10 minut. Tartę wyjąć z piekarnika, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 5 minut. Spód do tarty wyjąć, napełnić
Codzienne GotowanieMożna go jeść bezpośrednio po ugotowaniu i wymieszaniu z sosem. Smak zapiekanki można wzbogacić o pieprz cayenne czy tymianek. Zapiekankę polecam jako dodatek do obiadu, zamiast ziemniaków czy ryżu. Sam oczywiście można też jeść, ale może być zapychający i w takim przypadku warto go wzbogacić o różyczki brokuła czy kalafiora. Do przepisu należy użyć łatwo topliwego gatunku sera
Gospodyni Miejskasposób zapobiegamy nadmiernemu „spływaniu” ciasta z brzegów. Ciasto oprószamy delikatnie mąką i wykładamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy ceramiczne kulki obciążeniowe lub ewentualnie groch czy ryż. Pieczemy 15 minut w 220 stopniach, po czym wyciągamy ciasto z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia z obciążeniem i pieczemy jeszcze 7-8 minut zmniejszając piekarnik do 200 stopni. Odkładamy
Relaxtimemomencie należy zmniejszyć ogień). Po upływie czasu, garnek zdjąć z ognia i poczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotowy gulasz podawać z ryżem lub kaszą. Powyższy gulasz możecie przygotować w zwykłym garnku pod przykryciem, jednak czas duszenia będziecie musieli wydłużyć do co najmniej do 1 godziny (czyli łączny czas duszenia będzie wynosił 2 godziny)! Przepis
Ugotowaćskładników Wielką wagę przywiązuję się nie tylko do smaku potrawy, ale także do sposobu jej podania, aromatu i wszelkich wrażeń zmysłowych. Japonia słynie z przepysznych owoców morza, warzyw, ryżu i makaronów. Do najbardziej rozpoznawalnych japońskich potraw zaliczyć można sushi, ramen, okonomiyaki, suszone ryby, mięso wołowe, wieprzowe i drób, takoyaki, gomae, desery przyrządzane z zielonej herbaty, czy miso, czyli tradycyjna
Cynamonowe szczęściecałemu daniu. Jest kolorowo i smacznie na talerzu, wszystko podane z kaszą, posypane szczypiorem lub natką. Danie podałam z kaszą, choć zamiennie takie warzywa pasują do ryżu i makaronów. Składniki: szklanka kaszy pęczak 1 mniejsza cukinia 1 czerwona papryka 1 średni pomidor 1 średnia cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku kilka talarków papryczki chili sól, pieprz, vegeta
Zasmakuj Kuchniminut. Następnie dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki i groszek cukrowy. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem, solą i bazylią. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem bądź ryżem * użyłam wołowiny 20% tłuszczu Notes - pamiętajmy o zachowaniu odpowiedniej konsystencji dania. Leczo nie jest zupą, a sosem z dużą ilością warzyw - jestem miłośniczką chrupiących warzyw, dlatego moje leczo wygląda
Wędrówki po kuchnisiebie i do rzeczywistości. Jeszcze niewyspana, obolała od siedzenia w autokarze, ale pełna wrażeń i szczęśliwa. Przed wyjazdem zrobiłam przepyszny koktajl owocowy. I dzisiaj na obiad chyba zrobię sobie ryż z truskawkami, bo w końcu mamy najsmaczniejsze owoce z Polski... Składniki: 250 g czereśni 250 g mrożonych truskawek 2 banany 3 mandarynki 1 duży kubek jogurtu naturalnego Truskawki pozbawić
Czerwień i błękitTaka sałatka zawiera wszystko mięso, warzywa gotowane i surowe oraz ryż. Sałatka jest pyszna. Przygotowanie sosu – ząbki czosnku posiekać drobno, wrzucić do moździerza i utrzeć. Dodać również ocet winny, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sos chilli, sos sojowy. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na później. Przygotowanie kurczaka – piersi kurze doprawić solą i pieprzem ziołowym oraz oregano, bazylią
Kuchnia Pokoleńminimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną masłem formę. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia i obciążamy na przykład grochem lub ryżem. Jest to ważny krok, gdyż w innym wypadku boki naszego ciasta nie spłyną. Pieczemy 10 minut pod obciążeniem w 180 stopniach. Po tym czasie należy zdjąć pergamin z grochem
Delusional Trine