dodać również domową wędlinę, bakłażan, cukinię czy oliwki. Wszystko na co mamy ochotę. Nawet dodatek dobrego sera powinien idealnie pasować do naszej szakszuki. Do swojego dania dodałem nawet odrobinę ryżu, która została mi z wczorajszego obiadu. Dania wyszło jeszcze bardziej sycące. Przygotowanie: Pomidorki obieramy ze skórki i siekamy. Nie musimy tego robić dokładnie, ponieważ na patelni i tak się rozlecą
Gar Zdrowiaporę( cały czas mieszając,wok na największym ogniu)paski kurczaka razem z marynatą. Smażymy 2-3 minuty.Dodać orzeszki ziemne i jeszcze chwilę mieszamy ok.2 minut.Podajemy od razu z ryżem i surówkami ,posypane szczypiorkiem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiStoisław . Kasza jęczmienna pęczak jest bardzo zdrowa, bogata w wiele wartości odżywczych między innymi w białko, węglowodany czy żelazo. Można podać również pierś z kurczaka w sosie z ryżem, makaronem czy innym rodzajem kaszy. Składniki: * 3 pojedyncze piersi z kurczaka * oliwa z oliwek do podsmażenia * sól * przyprawa do kurczaka (użyłam Skworcu) * papryka ostra (użyłam Skworcu) * odrobina pieprzu
Zrób to smacznieprawa się znudzić. Nieważne jakie mięso użyjemy gulasz mięsny z warzywami zawsze świetnie się komponuje. Z czym podać gulasz mięsny? Przyznam, że moi domownicy najbardziej lubią gulasz z ryżem lub ziemniakami. Ja jednak najbardziej lubię gulasz z kaszą….Ho, ho…Jeszcze kilka lat temu raczej bym się nie podpisała pod jakąkolwiek kaszą. Obecnie smakują mi wszystkie rodzaje kasz
codojedzeniakażdy kawałek kurczak został pokryty sosem pomarańczowym. Zestawić z ognia. Kurczaka podawać gorącego, bezpośrednio po przygotowaniu, polanego sosem pomarańczowym, oprószonego startą skórką pomarańczową i drobno posiekanym szczypiorkiem, z ryżem lub ulubioną kaszą (u mnie z kaszą bulgur). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Do przygotowania dania potrzebne są 2 średnie pomarańcze. Kurczaka
Gospodyni Miejskaprzygotowywanych przez Polaków, nie inaczej jest także w moim przypadku. Kwaskowy smak tej zupy powoduje, że jest taka wyjątkowa. Zupę ogórkową możemy jadać w różnych wariantach – z ryżem, z makaronem, ze śmietaną i bez śmietany, jednak chyba najbardziej klasyczną wersją jest zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną. Zastanawiam się, jaką zupę ogórkową lubicie… dajcie znać w komentarzach, chętnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krócej. Można mięso w między czasie odwracać. Zostaw w piekarniku do ostygnięcia. I to tyle. Podawaj w hamburgerze, albo na tortilli , z warzywami , na kanapce lub z ryżem. SMACZNEGO. CMOK
Pasje JolkiNiemożliwe? A jednak! Mój najnowszy pomysł na obiad to filety z kurczaka, nadziane aromatycznym pesto i suszonymi pomidorami, zawinięte w szynkę dojrzewającą i upieczone z pomidorkami koktajlowymi. Podane z ryżem, albo pieczonymi ziemniakami będą świetnym obiadem, a pokrojone w plastry sprawdzą się jako przystawka. Składniki: 3-4 piersi kurczaka 6-8 plasterków szynki dojrzewającej garść suszonych pomidorów (suchych
Kulinarne Inspiracjejeść prosto z torebki. Ja zaproponuję wam dziś połączenie dwóch ekspandowanych zbóż w formie miękkich ciasteczek. Jest to alternatywa dla ciastek sklepowych, które są z reguły zrobione z ryżu z dodatkiem owocu. W tych ciasteczkach ukryjemy kolejne warzywo. W naszej kuchni zagości dziś batat. Zastąpi nieco nudnego ziemniaka i trochę podkręci słodycz Dziubas zjadł już wszystko. Chyba muszę zrobić kolejną
KrupeczkiDzisiaj mam dla Was gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania. Można podawać go z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ziemniaczanymi. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dziczyzny to polecam właśnie ten przepis na pyszny gulasz. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. 400 g mięsa z sarniny
O kuchni z uczuciemcałość lekko się przyrumieni. W naczyniu żaroodpornym czas pieczenia można wydłużyć o ok. 10 minut, ale również należy przed końcem pieczenia otworzyć, żeby się przyrumieniło. Podawać można z ryżem lub kaszą jaglaną. Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią. Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów
Ze smakiem bez glutenurozmieszać w niej 1/2 łyżki mąki kukurydzianej. Wlać mąkę do gotującego się gulaszu i szybko wymieszać. Pogotować chwilę nie dopuszczając do przypalenia. Podawać z dowolną kaszą (kuskus, jaglana) lub ryżem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenumoże się okazać, że za bardzo przeschną. Dlatego lepiej smażyć je tuż po zwinięciu a następne sztuki robić w trakcie smażenia poprzedniej partii. Podawać z sosem do sajgonek , ryżem i surówką z kapusty. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuWszelakie kasze kochałam zawsze 💗 Nigdy nie używałam jednak w kuchni pęczaku. Kojarzył mi się tylko i wyłącznie ... z przynętą na ryby 😉 No i okazuje się, że
Walijskie PichcenieChoć kasza jaglana nie jest produktem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, to w połączeniu z klasycznymi składnikami potrafi przemienić się w prawdziwie włoskie danie. Bo też tam
Even Better Food