ryż smażony - 6533 przepisów (strona:355/436)

Piersi z kaczki w sosie ostrygowym z bok choy i czerwoną papryką 253

  Piersi z kaczki w sosie ostrygowym z bok choy i czerwoną papryką W przypadku tego dania szkoda czasu na wstęp. Nie ma co gadać- to

olalacooking
Sałatka z brokułem i jajkiem 343

Sałatka z brokułem i jajkiem to lekka i pożywna propozycja na kolację. Przygotujemy ją dość szybko i w bardzo prosty sposób. Smak podkreśli nam kurczak w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowe risotto ze szparagami i krewetkami 181

Pogoda w Trójmieście niestety nie dopisuje.. nie można wyjść ani na ulubione rolki, rower, czy pobiegać… Całe szczęście już lada dzień wylatuję na Sycylię

Be Fit Be Strong
Zupa Tajska – Przepis 112

pyszną i zdrową zupę, potrzebny będzie duży garnek do zupy. Na początek rozgrzej olej sezamowy w garnku, dodaj czosnek, imbir i koncentrat pomidorowy. Po kilku minutach dodaj grzyby i smaż do uzyskania ciemnobrązowego koloru. Gdy się ugotują, dodaj bulion warzywny i pozostałe składniki. Kontynuuj gotowanie przez około 30 minut. Można również użyć mleka kokosowego z puszki. Jeśli nie masz świeżego(...)potraw, możesz zastąpić pastę z chili lub cukier dżemem z chili. Ta smaczna zupa opiera się na starożytnym przepisie z regionu Równin Centralnych w Tajlandii. Jej podstawowe składniki to ryż, ryba, warzywa i przyprawy, a sama w sobie stanowi doskonały posiłek. Jeśli chcesz, możesz dodać cayenne, aby uzyskać dodatkowe ciepło. Jeśli jesteś wrażliwy na sól, możesz użyć niskosodowego rosołu

Patchwork
Risotto grzybowe z kurczakiem / Mushroom risotto with chicken 319

Wstyd się przyznać, że nigdy wcześniej nie robiłam w domu risotta… Wprawdzie zdarzało się, że gdzieś na warsztatach widziałam jak to robią, więc generalnie ogólne

karmelowy
Szaszłyki drobiowo-warzywne z ryżem curry 164

Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki

Fitsweet.me
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 177

Prosty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną.  Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy

cool and minty
Menu na tydzień: Idealne na lunch do pracy 278

lunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku. Świetnie nadaje się do mrożenia, pakowania(...)wystarczyło wystudzić i zapakować do pojemników lub plastikowych worków (pamiętajcie, że można je myć i wykorzystywać wielokrotnie). W tygodniu na świeżo przygotowywaliśmy już tylko dodatki – czyli kaszę lub ryż i kroiliśmy świeże warzywa. Podsmażenia wymagało tylko tofu do Buddha bowl. Jak dobrze zamrozić lunche Z tego menu na tydzień zamroziliśmy bakłażany, kurczaka, pulpeciki i cieciorkę z batatem. Niska

Niedzielny kucharz
Ryż po marokańsku 1488

Kuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji

Even Better Food
Risotto z ośmiornicą 215

Dzisiaj przenosimy się do słonecznych Włoch. Ośmiornica jest we Włoszech popularnym składnikiem potraw. W przeciwieństwie do większości owoców morza, zyskuje ona podczas mrożenia. Jej mięso kruszeje

Passions hobbies life
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 219

Ryż dokładnie wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być lekko twardawy, gdyż do miękkości dojdzie podczas duszenia z mięsem.Wieprzowinę, pierś z kurczaka i wystudzony ryż połączyć razem, dodając resztę składników. (Wodę dodajemy, aby mięso było bardziej soczyste.) Masę dokładnie wyrobić i odstawić do lodówki, aby wszystko razem "przegryzło się".Kapustę obrać z wierzchnich(...)szybkie gotowanie oznacza mniejsze straty wartości odżywczych. Pokrywka posiada niewielki otwór, którym którym uchodzi bezpieczna ilość pary.Używając garnka Concept Plus zauważyłam różnicę między smażeniem, a przypalaniem. Może brzmi śmiesznie, ale to moja pierwsza myśl podczas pierwszego użycia. Idealnie obsmażone mięso, zarumienione równomiernie bez śladów przypalenia - chcąc przygotować idealny ciemny sos, musimy własnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie pomidorowym 364

 Jeśli chcecie skorzystać z sezonowych produktów, to właśnie czas na młodą kapustę i aromatyczny świeży koperek, który wykorzystałem w dzisiejszej potrawie.   Od kiedy

kulinarnyJa
Weselne toasty po duńsku. I żółciutka tarta z kurkami 269

większego zamieszania, ale wypełniła ich kuchnię głośnym śmiechem, a życie jego syna miłością. Wszyscy, którzy zrozumieli, ukradkiem ocierali oczy. W końcu przyszła mojej kolej. Odpowiedzialny za trzymanie wszystkiego w ryzach i lekko już pijany, mój ulubiony kuzyn C. podszedł do mnie i wyszeptał do ucha, że po deserze mam być gotowa. Wzięłam głęboki oddech, i stwierdziłam, że będę. Pięć(...)Gorące ciasto posmarować roztrzepanym białkiem. Kurki oczyścić, opłukać, osuszyć. Większe przekroić na połówki lub ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać kurki. Smażyć, aż cały płyn odparuje. Wlać białe wino, smażyć nadal, aż alkohol odparuje. Posolić. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, ser i listki tymianku, doprawić solą i pieprzem. Na przestudzony spód wyłożyć kurki, zalać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 179

DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To

Martyna Cooks
Kotleciki ryżowo-grzybowe z sosem grzybowym 351

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię kotleciki ryżowe. Zawsze mi smakują, niezależnie od dodatków, choć czasami przy ich formowaniu zarzekam się, że nigdy więcej

Smaki Na Talerzu