29.12.2022 Magda Muszle makaronowe nadziewane różnymi składnikami i podawane na zimno to bardzo smaczna i idealnie podzielna przystawka na wiele imprez. Na tegorocznego Sylwestra, właśnie taką
Smaczna StronaKLOPSY Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 300 gramów fileta z łososia bez skóry; 1 papryka czerwona; 1 papryka żółta; liście szczawiu; świeża kolendra; kiełki zielonego groszku; 150 gramów
Kuchnia TomkaDORADA DUSZONA PO MAROKAŃSKU SKŁADNIKI 2 świeże dorady; szafran; kuskus; harissa; kilka gałązek tymianku; dymka; pół pęczka świeżej kolendry; połowa kiszonej cytryny; 2 kawałki grillowanej papryki
Kuchnia TomkaWołowina pieczona w sosie musztardowo miodowym to moja propozycja na wykwintny obiad świąteczny. Ładny kawałek mięsa pokrojony w plastry i obsmażony na patelni a następnie posmarowany
Dorota SmakujeKARP WIGILIJNY DEMONEM JAKOŚCI Karp wigilijny być musi. Ja wiem, że czasy się zmieniają i karp powoli odchodzi w zapomnienie, ale dla mnie jedna rzecz niezmienna
Kuchnia Tomkadodaje bulion i piecze całość tak długo, aż ziemniaki są miękkie. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych. Sprawdzają się podane z pieczonym drobiem, grillowaną rybą oraz pieczoną wołowiną. Po upieczeniu ziemniaki pięknie pachną ziołami , w tym czosnkiem oraz tymiankiem. Polecam Wam poniższy przepis na ziemniaki fondant i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog
MeCooksŁOSOŚ ZAPIEKANY z koperkiem SKŁADNIKI filet z łososia o wadze 300 gramów (na 2 osoby); pęczek świeżego koperku; limonka lub cytryna; oliwa z oliwek extra vergine
Kuchnia TomkaSteki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się
Dorota SmakujeBigos – lubicie? Ja muszę przyznać, że przepadam choć moi domownicy niekoniecznie… A wy? Jak często go przygotowujecie? Tylko na święta czy również bez okazji? Uwielbiam
Dorota SmakujeŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z WINOGRONAMI SKŁADNIKI 250 gramów śledzi typu matjas; 300 gramów gęstej, kwaśnej śmietany wysokiej jakości; 1-2 cebule (najlepiej białe, tzw. czosnkowe); 200
Kuchnia TomkaJAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 5 dużych, wiejskich jajek; 200 gramów wędzonego na zimno łososia; Twoja ulubiona musztarda; majonez; pęczek koperku; pieprz; przepis na jajka faszerowane łososiem
Kuchnia Tomkałyżka kwaśnej śmietany pieprz Przygotowanie: Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy przed podaniem. Jeśli nie macie pewności
R'n'G KitchenMEDALIONY Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 250 gramów „brzuszków” z łososia; pęczek świeżej kolendry; czerwona pasta curry; suszone liście limonki kaffir; 1-2 limonki; sos sojowy; sos rybny
Kuchnia TomkaŁatwe do przygotowania śledzie z marynowaną cebulą. Idealne śledzie na święta, gdy znudzą się tradycyjne śledzie w oleju. Śledzie świąteczne w oleju z marynowaną cebulą i
Kuchcik gotujeowoce. Zobacz też inne przepisy wigilijne : Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz ostatnie przepisy: Kompot z suszu Ryba po grecku Przepisy na śledzie – 9 pomysłów Śledzie po sułtańsku Śledzie po kaszubsku Artykuł Kompot z suszu pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl