Śledzie są nieodłącznym elementem Świąt. W każdym regionie Polski występują pod różnymi postaciami. Ja je uwielbiam w każdej wersji. Dziś proponuje śledzie na ostro, polecam 😊
Kulinarne przemysleniaprzyszła do mnie zajawka, że Świst szykuje nową książkę, przebierałam nóżkami, w głowie szepcząc…uff… no w końcu no! No i przyszła. Wciągnęłam jak ryba przynętę- na raz Co wyróżnia książki tej autorki? Dialogi! Totalna mieszanina mądrości, z sarkazmem, z rzeczywistości, humorem i często seksualną pikanterią. Znajdziecie tu akcję, dużo humoru, krążący testosteron, kopiastą porcję pikanterii, pożądania
LatosiowydomSkładniki: filety śledziowe dobrej jakości 1 opakowanie, ogórek kiszony 2 sztuki średnie, ziemniaki ugotowane 8 sztuk średnie, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk "M", pieprz mielony
W Mojej Kuchni Lubięadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledź to bardzo lubiana i często spożywana ryba przez wiele osób. Istnieje mnóstwo pysznych przepisów na dania ze śledziem. Marynowane śledzie z dodatkiem cebuli, czy też w sosie słodko-kwaśnym to prawdziwy raj dla naszego podniebienia. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla Was 12 najlepszych przepisów na pyszne śledzie, które idealnie sprawdzą się jako przekąska dla gości, smaczna
Damusia.plRolada buraczkowa z serkiem i śledziem to fantastyczny sposób na wykorzystanie buraków ćwikłowych. Prezentuje się cudnie i ma świetny smak. Ciasto na roladę przygotowane jest na
MeCooksWpis trochę nieplanowany, dość wyjątkowy. Powinnam już dziś publikować przepisy świąteczne, ale postanowiłam przemycić Wam jeszcze coś innego. I nie, to nie jest wpis sponsorowany. Parę
KardamonovyNadszedł czas na przepis na śledzia po żydowsku, bo robię je od lat. Jeśli miałabym określić jego smak, to zdecydowanie czosnkowo-majerankowy. To jedna
Codziennik KuchennyDomowe hot dogi to danie, które ostatnio przygotowywałam z dziećmi na ich prośbę. Nieśmiertelna, kultowa potrawa typu fast food jest też niesamowicie prosta do przygotowania a
Dorota SmakujeŚledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w sosie pomidorowym z cebulką i nutką słodyczy uzyskaną po dodaniu rodzynek lub suszonych śliwek. Pyszna potrawa
Zrób to smaczniedobrane makro. Ich atutem jest też to, że doskonale smakują zarówno „na słodko” np. z mascarpone, twarogiem, dżemem, owocami, jak i w wytrawnej – z warzywami, awokado, mięsem lub rybą. Naleśniki bambusowe polecam także jako bazę do krokietów. Składniki – naleśniki bambusowe (4 sztuki) 4 jajka 40 g śmietany 30% 20 g błonnika bambusowego/mąki bambusowej (ilość zależy od wielkości
Ola la LCHFTo nasz ulubiony sposób na przyrządzanie krewetek z patelni. Maślany sos z czosnkiem i chili robi tu niesamowitą robotę. Uwielbiamy! Przepis na krewetki z patelni z
Kulinarna Polskazależy od piekarnika), pilnując by bułeczki nie przypiekły się za bardzo. Keto bułki bambusowe w zależności od indywidualnego makro należy serwować np. z masłem, wędliną, jajkiem, rybą, pasztetem, serem, pastą itp.) oraz oczywiście warzywami. Wszystkie dodatki należy wliczyć do bilansu kalorycznego i makro. — BTW całości bez dodatków: 490 g, 1009 kcal
Ola la LCHFłyżki posiekanego koperku 3 duże łyżki sosu chrzanowego sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Jajka, ser i ogórek kroimy w kostkę. Rybę, fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa możemy pokroić na mniejsze cząsteczki (zależy od preferencji). Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym i koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed
R'n'G Kitchenprzyszła do mnie zajawka, że Świst szykuje nową książkę, przebierałam nóżkami, w głowie szepcząc…uff… no w końcu no! No i przyszła. Wciągnęłam jak ryba przynętę- na raz Co wyróżnia książki tej autorki? Dialogi! Totalna mieszanina mądrości, z sarkazmem, z rzeczywistości, humorem i często seksualną pikanterią. Znajdziecie tu akcję, dużo humoru, krążący testosteron, kopiastą porcję pikanterii, pożądania
LatosiowydomZapraszam dzisiaj na przepis z kuchni azjatyckiej. Danie jest proste do przygotowania i szybkie jak to dania makaronowe. Azjatycki makaron – fajny, uniwersalny produkt, który warto mieć
Dorota Smakuje