ryby - 22566 przepisów (strona:922/1505)

Poke bowl z łososiem – z czym to się je? 70

jęczmienna wiejska lub rzadziej wykorzystywana komosa ryżowa, czy amarantus.  Dodatek białkowy stanowi np. łosoś MOWI . Oryginalnie, podążając za trendami kuchni azjatyckiej w poke bowl powinna się znaleźć surowa ryba. Dla osób, które nie przepadają za tym rozwiązaniem lub w przypadku kobiet ciężarnych, które nie powinny jeść surowego łososia, równie dobrze sprawdzą się podsmażone kawałki łososia lub łosoś wędzony

Ugotowane pozamiatane
Łosoś w miodowo-cytrynowej glazurze 54

Łosoś w miodowo-cytrynowej glazurze Łososia umyć, osuszyć i przekroić na 2 mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Do małego naczynia wlać

ememe kitchen
Sycące sałatki na obiad – TOP 10 przepisów 82

sałatki, które doskonale sprawdzą się na rodzinny obiad. Sałatki na obiad wyróżniają się tym, że zawierają w swoim składzie bardziej sycące składniki takie jak makaron, mięso czy rybę, dzięki czemu zasycą na dłużej i będą doskonałą odskocznią od standardowych obiadów, jakie przygotowuje się na co dzień. Zapraszam do zapoznania się z propozycjami. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś

BabskiePorady.pl - Przepisy
Tonnato Bucatini 70

cienkie plasterki, jest podawama z kaparami i zemulgowanym sosem z tuńczyka. Vitello Tonnato zwane również Vitel Tonné, powstało w Piemoncie we Włoszech w XVIII wieku. Połączenie mięsa z rybą jest dość ciekawe, ale chyba jeszcze ciekawsza jest historia z nazwą. Vitel Tonné lub Vitello Tonnato ❓ może uda mi się to jakiś wytłumaczyć, czy to danie włoskie, czy francuskie 😉. W XVIII

RafalCook
Fasolka po bretońsku 65

FACEBOOKU Skąd pochodzi fasolka po bretońsku? Mamy w naszej polskiej kuchni tradycyjnej parę takich dań, których nazwy brzmią egzotycznie, ale są jak najbardziej rodzimym wymysłem. Tak, patrzę na was, rybo po grecku i kotlecie de volaille. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku fasolki po bretońsku . Bretania jest jednym z regionów Francji, gdzie popularne jest inne danie z fasoli – cassoulet

Na-talerzu.pl
Jesteśmy Twoim Anna Ficner-Ogonowska 50

opowieść o miłości, rodzinie, macierzyństwie, piękną, niespieszną, pozwalająca wczuć się w emocje jakie towarzyszą bohaterom i niejednokrotnie wzruszyć. "Jeśli wiesz, czego chcesz od życia, to się nie rzucasz jak ryba bez wody, tylko dążysz do celu

Cynamonowe szczęście
Chrupiące kotlety ziemniaczane 63

serem twarogowym oraz majerankiem. Mogą zawierać różne dodatki. Ciasto do smaku powinno doprawić się solą i pieprzem, a do ciasta można dodać także usmażoną posiekaną cebulę, mięso lub wędzoną rybę np. dorsza. Kotlety ziemniaczane najlepiej smakują podawane z sosem np. grzybowym lub pomidorowym oraz sałatką. Ponadto są pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Są dobrym pomysłem na rodzinny obiad

ProstePesto.pl
Krewetki z chorizo 69

Bez dwóch zdań należę do osób, które uwielbiają owoce morza. Kiedy mam tylko możliwość sięgam po nie w restauracjach bądź przyrządzam w domu. Do owoców morza

MeCooks
Paella z owocami morza. Hiszpańskie danie z ryżem do zrobienia na jednej patelni. PRZEPIS 68

Jedno z najsłynniejszych hiszpańskich dań, które tym razem zrobiliśmy z owocami morza. Smakowało wspaniale. Przepis na paellę z owocami morza Składniki: 250 gramów ryżu krótkoziarnistego do

Kulinarna Polska
Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką 57

 Migdałowa tarta z konfiturą z czarnej porzeczki ze śledziem i gruszką. Tarta wyszła rewelacyjna. Chrupiące ciasto, konfitura świetnie wpasowała się ze śledzikiem i gruszką.  

wesoła kuchnia
Bezglutenowe gofry z pastą z dorsza 67

  Gofry wytrawne bez glutenu,które są świetną propozycją na śniadanie zamiast kanapek. Podała je z gotową pastą z dorsza, jajkiem, roszponką i oliwkami. Będą świetne

wesoła kuchnia
Tzatziki. Oryginalny przepis na grecki sos jogurtowy z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem 81

prostu pyszny.  Tzatziki — kulinarny symbol Grecji  Sos tzatziki to jedno z tych dań, które od razu kojarzą się z Helladą — grecką tawerną, warzywami z grilla, suvlakami, świeżą rybą z rusztu. Próbowałam tzatziki w wielu miejscach i prawie zawsze były pyszne, jednak dla mnie najlepsze są te przygotowane wg najprostszej receptury, bez wymyślnych dodatków ziół i przypraw. Takim przepisem

Gotujemy i jemy