Przegrzebki zwane są też jako małże św. Jakuba. Są to dość chętnie wybierane owoce morza oraz jednym z najbardziej cenionych przysmaków na świecie. Oprócz wykwintnego smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śledzie z suszonymi pomidorami to wyjątkowo szybkie i łatwe do przygotowania danie, które podać można jako przekąskę imprezową . Podstawą tego dania są oczywiście śledzie, suszone pomidory
MeCooksPomysł na super zdrowy i wyjątkowy keto obiad, który jednak można przygotować na szybko także po powrocie z pracy. Łosoś w stylu śródziemnomorskim to bogate źródło
Modern Cave GirlIdealna sałatka jajeczna z najlepszym sosem>>> Jajecznica z kiełbasą, delikatna i puszysta, przepis>>> Jajka zapiekane w muszelkach>>> Jajecznica z rybą wędzoną>>> Jajka sadzone w sosie chrzanowym>>> Jajka faszerowane ćwikłą i serkiem>>> Jajka w sosie śmietanowym z rzodkiewką>>> Surówka
Moja Książka KucharskaDzisiaj zapraszam Cię na kolejną rybną inspirację, którą przygotowałam w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie. Tym razem naszym bohaterem jest mały szprot, czy też szprotka? Wyjaśnienie, jak
Kulinarne przygody GatityJeśli uda Ci się zdobyć świeże śledzie zachęcam, byś przygotował je właśnie w ten sposób, są bardzo smaczne! Artykuł Smażone śledzie w zalewie pomidorowej pochodzi z
Pieprzyć z Fantazjąprzystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo – koperkowym. Na deser czekał talerz owoców i białe wino. Było pysznie i elegancko! Jeszcze nigdy nie jadłam w tak uroczych okolicznościach! Tuż przed wyjazdem swoją domową herbaciarnię
Raj dla Podniebieniapropozycję i wspólne spotkanie w doskonale znanym jej otoczeniu! Pogoda dopisała nam tego dnia wyśmienicie! Było przyjemnie i tak wakacyjnie! W restauracji “Panorama” wszyscy zamówiliśmy dania z rybą w roli głównej. Po obiedzie obowiązkowo trzeba było zakupić lody! Dla najmłodszej – smerfowe! W ramach “spalenia” obiadowych kalorii wybraliśmy się wszyscy na spacer do parku w pobliżu
Raj dla PodniebieniaZalewamy napojem ryżowo- kokosowym, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości ok.15 minut. Po tym czasie wyjmujemy liść i ziele angielskie. Zupę miksujemy na krem. Zupę wylewamy do miseczki, wykładamy rybę i posypujemy szczypiorkiem
AZgotuj!Dla mnie pyszne, polecam. W głębokiej patelni roztopić masło, wlać oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić pokrojony drobno czosnek. Chwilkę smażyć. Wrzucić szpinak i smażyć aż zmięknie
Kuchnia Pokoleń