Hot dogi z brzoskwinią 140Hot dogi z brzoskwinią – czy to już nie jest profanacja tego klasycznego dania? Wczoraj to własnie danie podawałam na urodzinowy obiad mojego męża – mamy
Dorota Smakuje
Prosta sałatka z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem i oliwą z oliwek 148Prosta sałatka z tuńczykiem. Prosta sałatka z tuńczykiem Zdrowa i prosta sałatka z tuńczykiem , pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, natką pietruszki i oliwkami
Moja Książka Kucharska
Sałatka śledziowa z papryką. 143Śledziki bardzo lubię. Lubię też wymyślać nowe smaki. Połączyłam śledzie z kilkoma składnikami i wyszła pyszna sałatka. Sprawdzi się na co dzień, ale
Agusiowe smakołyki
Karp w migdałach z winnym sosem 121Karp – słodkowodna ryba bez której w zdecydowanej większości polskich domów wręcz nie można wyobrazić sobie Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowywany na wiele sposobów – smażony, pieczony, w galarecie czy po żydowsku. Mimo faktu, że jest on aż tak popularny w całym kraju, w moim domu, na przekór, od zawsze był on nieszczególnie darzony sympatią. Jakoś ... The post Karp w migdałach z winnym
Pogotujmy.pl
Pstrąg na parze z warzywami 107Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się ... The post Pstrąg
Pogotujmy.pl
Makaron z cukinią i łososiem 216Szybki obiad na bazie makaronu. Tym razem wstążki makaronu podane ze wstążkami z cukinii z czerwoną cebulą i wędzonym łososiem, obtoczone w sosie na bazie ricotty
Smaki Na Talerzu
marchewka z groszkiem ... 128Wsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia marchewki, podawać jako dodatek do różnych potraw lub jeść samą do podjadania nie za mocno gęstą - doskonały dodatek do obiadu z mięsem, rybą, jajkami lub są do podjadania, bardzo lubimy marchewkę z groszkiem nie za mocno gęstą..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z makaronem, łososiem wędzonym i ogórkiem 136Pyszna, bardzo prosta sałatka. Świeże ogórki i łosoś wędzony to wbrew pozorom bardzo smaczne połącznie. Dodatek makaronu sprawia, że sałatka jest bardzo pożywna, a koperek zapewnia
Healthy food explorer
Makaron z krewetkami i mango 142Pyszne danie w parę chwil, wytrawne, ale z odrobiną słodyczy i delikatnej pikanterii - makaron z krewetkami, soczystym mango, papryką i czosnkową nutą. 2 porcje: 2 porcje
Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z tuńczykiem i brokułami FIT 169Jak mijają Wam wakacje? Jesteście już po urlopie, w trakcie, a może już po? Czy ktoś z Was wybrał/wybiera się w tym roku do Grecji
Be Fit Be Strong
Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym 136nasion i suszonych ziół. Inne warianty przygotowania curry: Zamiast mięsa kurczaka można użyć indyka, dużych obranych krewetek lub przegrzebków. Zrób ten smaczny przepis z dowolną, ulubioną białą rybą (doskonały będzie dorsz, halibut, łupacz lub dorada). Jeżeli lubisz bardziej pikantne curry, możesz dodać posiekaną papryczkę chili albo czerwoną pastę curry. Dodaj liściaste warzywa jak szpinak lub jarmuż. Można dodać
Moja Książka Kucharska
Ciammotta 151regionu Basilicata i nosi nazwę Ciammotta. Ciammotta jest oczywiście podobna do francuskiego ratatouille, wolno gotowane śródziemnomorski warzywa. Gulasz może być bazą do innych sosów, podawanych z mięsem, czy też rybą, lub stanowić samodzielne wegańskie danie, które różni się od siebie, jak pisałem regionem, ale też porą roku. Przede wszystkim, jedno jest pewne, należy, mój drogi czytelniku użyć dobrej jakość warzyw
RafalCook
Gotowanie na parze – dlaczego warto go spróbować? 148Gotowanie to jedna z podstawowych, codziennych czynności, jaką wykonujemy dla siebie oraz naszych bliższych. Jeżeli zależy nam na zdrowszym trybie życia, warto również przyjrzeć się naszym
Zdrowy Styl Joanny
Risotto z bobem i krewetkami 122Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharz