Pomysły na śledzie na wigilię — sprawdzone przepisy 75ciekawa propozycja na wigilijnym stole. Śledzie w oleju odsącz i pokrój na małe kawałki. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, a ananas z puszki pokrój na mniejsze kawałki. Połącz rybę z owocami, a następnie dodaj kukurydzę z puszki, śmietanę i majonez. Całość wymieszaj. Gotową sałatkę śledziową dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch możesz udekorować posiekanymi orzechami włoskimi. Kanapeczki ze śledziem
Kuchnia Bazylii
Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej 715/5 - (4 votes) Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej Mam obecnie klęskę urodzaju boczniaków, więc coś musiałam szybko wymyślić, żeby nadwyżki się
Ogrodnik w podróży
Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą 86Połączenie ziemniaków z wędzoną makrelą w sałatkach bardzo mi zasmakowało, dlatego postanowiłam przygotować kolejną sałatkę bazującą na tych dwóch produktach. Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą, ogórkiem
Smaki Na Talerzu
Łosoś w miodowej glazurze z pomarańczami 93Łosoś w aromatycznym sosie pomarańczowo-sojowym to wykwintne i jednocześnie proste w przygotowaniu danie, które zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem. Delikatna ryba, podkreślona słodyczą miodu i świeżym aromatem pomarańczy, doskonale komponuje się z ziemniakami i surówką, tworząc pełnowartościowy posiłek. To idealna propozycja na elegancki obiad lub kolację, która z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach. Zapraszam do spróbowania tego
Kulinarna Chwila
Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej 1035/5 - (3 votes) Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie korzenno-octowej Mam obecnie klęskę urodzaju boczniaków, więc coś musiałam szybko wymyślić, żeby nadwyżki się
Ogrodnik w podróży
Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła 100Share Pinterest Print Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła smakują wyjątkowo i robi się je błyskawicznie. To prosta i efektowna przekąska nie tylko na Wielkanoc
Oryginalny smak
Dorsz z warzywami i soczewicą 91Pyszna ryba, z kolorowymi warzywami które uwielbiam. Prosty obiad lekki i smakuje naprawdę wyśmienicie. Polecam spróbujcie koniecznie... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko
Śledzie w oleju 121Śledzie solone to śledzie, które zawsze używam do przyrządzenia moich świątecznych śledzi. Przepis na śledzie w oleju nie jest wyjątkiem. Pierwszym krokiem do przyrządzenia smacznych śledzi
codojedzenia
Kulki rybne w occie 88łyżeczki soli Wykonanie Rozmrożone filety rybne odsączamy z nadmiaru wody, za pomocą ręcznika papierowego, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Kajzerkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy i kroimy ćwiartki. Rybę, odsączoną z mleka bułkę i cebulę przepuszczamy razem przez maszynkę do mięsa. Do otrzymanej masy dodajemy jajko, szczyptę soli, pieprzu oraz ostrej papryki. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy
Alle Dobre!
Śledzie z marynowanym imbirem 108Śledzie z marynowanym imbirem i porem to orientalna propozycja przepisu na nową wigilijną zakąskę. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3-5osób Trudność
karolgotuje
Karp w panierce czosnkowej, idealny na Wigilię 130Rate this post Karp w panierce czosnkowej, idealny na Wigilię Święta nadchodzą wielkimi krokami. Jak co roku trzeba coś przygotować i ugotować. Coś smacznego i ciekawego
Ogrodnik w podróży
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem. 101Dzisiaj przepis na szybki obiad. Zapiekanka z ziemniaczana z łososiem i szpinakiem. Obiad, który przygotujecie bardzo szybko. Sprawdzony przepis na pyszną zapiekankę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecam
Faworki z karpia 94Uwielbiam karpia, cały rok czekam właśnie na tą rybę. Kupuje zawsze więcej żeby zrobić ją na różne sposoby, jednym z moich ulubionych są właśnie faworki z karpia. To pyszne soczyste kąski z rybki i do tego nie mają ości, polecam jak jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko
Z czym łączyć sushi? Co jeść razem z sushi? 106W japońskich sushi barach często możemy zamówić nie tylko sushi, ale także przystawki czy deser. Ze względu na specyfikę kuchni japońskiej, niektórzy nie wiedzą, co mogą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg łososiowy z mozzarellą i pomidorami 108filetów usuwamy skórę. Dzielimy na 4 części. Każdy filet solimy oraz pieprzymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wykładamy na filet bazylię. Pomidora oraz ser kroimy w plastry układamy na rybie. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15 minut
Lena Gotuje