Wigilijny tatar ze śledzia 150Jako że uwielbiam śledzie to nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Eksperymentuje z ich smakiem, ale w tym przepisie postawiłam na klasykę i piękną, nietypową
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba w galarecie z jajkiem i warzywami 268Pyszna ,mięciutka ryba,delikatna i dietetyczna,pięknie wygląda na stole i posmakuje każdemu-polecam
Swojskie jedzonko
Ryba po grecku w cieście francuskim 238Uwielbiam rybę po grecku i nie wyobrażam sobie bez niej świąt,tym razem trochę inaczej,zapieczona w cieście francuskim,pięknie się prezentuje na stole i można ją podać i na zimno i na ciepło-polecam
Swojskie jedzonko
Sałatka śledziowa z pieczarkami. Przepis, który przyda się podczas świąt 3890Śledzie w oleju z cebulką czy śmietanie są pyszne, ale warto też zaskoczyć gości czymś nowym. Mamy przepis na świetną sałatkę z pieczarkami. Idealnie sprawdzi się
Kulinarna Polska
Zapiekane ziemniaczki podane z sałatka z tuńczyka 176NONE X-NONE Tuńczyk – u nas zdania są podzielone. Jedno nie lubi, drugie uwielbia, ale tuńczyk podany w sałatce to coś co oboje chętnie zjemy. W końcu jest to ryba, która potrafi dobrze podkreślić smak warzyw, Zgodzicie się? Zapiekane ziemniaczki podane z sałatka z tuńczyka SKŁADNIKI DO SAŁATKI: - 140 g tuńczyka w oleju (puszka) - 300 g kukurydzy (puszka
Związek na patelni
Pstrōng ze sezamym (Pstrąg w sezamie) 139Zdołwałoby sie, że niy ma barzi1 ajnfachowego2 dania, jak ryba we paniyrce, ale styknie3 dodać do ni jaki inkszy4 składnik i już mōmy blank5 nowy [...] Artykuł Pstrōng ze sezamym (Pstrąg w sezamie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni
Sałatka z wędzonym pstrągiem 201hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajko gotujemy na twardo Rybę rozdzielamy na mniejsze kawałki. Rukolę myjemy i odsączamy z wody. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. To samo robimy z cebulą. Pomidorki kroimy na pół. Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy
I LOVE LIFE
Kasza gryczana z dynią, szarą renetą i kerguleną 160pół małej cukinii 250 g dyni hokkaido 1 szara reneta 1 mała marchew 1/2 małego selera natka pietruszki wędzona kergulena, lub inna niezbyt intensywna wędzona ryba Kaszą gryczaną gotuję w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Warzywa kroję w kostkę lub półplastry, dowolnie. Cebulę siekam drobno. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażę cebulkę oraz pokrojone warzywa: dynię, cukinię, marchew
Mango Papaja
Łosoś w sezamie 138Składniki Filet z łososia 300-400g Ziarna sezamu 4 łyżki Sos sojowy 3 łyżki Cytryna 2 łyżki soku z cytryny Miód 1 łyżeczka płynnego miodu
Kulinarne Przeboje
Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym 136Soczysty łosoś w aromatycznym sosie pomidorowo-cebulowym. Składniki Łosoś świeży 400g, filet Oliwa z oliwek 5 łyżek Sos sojowy 2 łyżeczki Pieprz cytrynowy 1 łyżeczka Cytryna
Kulinarne Przeboje
Pyszna pasta z tuńczyka - na kanapki 221jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki. Siekamy drobno szczypiorek i delikatnie soląc mieszamy z rybą. Ogórek i obrane jajko kroimy w drobna kostkę i łączymy z reszta składników. Całość dokładnie ugniatamy, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy do smaku i jemy :) Smacznego
ChilliJemy
Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym 211Łosoś pieczony w masełku czosnkowo-koperkowym poleca się na piątkowy obiad ;) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na łososia, np. : Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym
Kulinarne Przeboje
Łosoś z pesto bazyliowym wg Jamiego Olivera 135Łosoś z pesto bazyliowym wg Jamiego Olivera – pieczony w folii w piekarniku – czyli pyszny pomysł na piątkowy obiad i nie tylko :) Oryginalny przepis pochodzi
Kulinarne Przeboje
Zimny śledź w śmietanie i gorące ziemniaki. Tak, to naprawdę jest pyszne! PRZEPIS 278Ludzie podobno dzielą się na takich, którzy uwielbiają śledzia w śmietanie z gotowanymi ziemniakami, i tych, którzy wzdrygają się na samą myśl o takim zestawieniu. Ci
Kulinarna Polska
Jogurtowy sos czosnkowy 257Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!