ryby - 22566 przepisów (strona:838/1505)

Tarta z dynią, grzybami i śledziami (przepis K. Okrasy) 156

  Tarta z dynią, borowikami i śledziami to przepis z najnowszego kompendium Kuchni Lidla – “Jeść zdrowiej i żyć dłużej. Żywienie osób w starszym wieku

A to pestka
Śledzie w suszonych pomidorach i musztardzie francuskiej 131

Jutro Wigilia, więc każdy z was już zapewne ma konkretny plan co w tym dniu podaje na świąteczny stół. Ale gdyby jednak jeszcze ktoś z was

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pikantne śledzie w migdałach z daktylami 154

roku przed jednymi z najbardziej rybnych świąt, dodaję kolejny przepis na śledzie, których jestem przeogromną fanką. Ryba, która na naszym rodzinnym stole zajmuje jedno z głównych miejsc. Tym razem w zupełnie nowej, nieco egzotycznej odsłonie z marokańskim tłem. Słodko-ostre i z charakterystycznym dla siebie rybnym posmakiem tworzą zaskakującą mieszankę tekstur, smaków i aromatu. Absolutnie przepyszne! :) Pikantna strona smaku rozgrzewa

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Karp w panierce migdałowej. Wigilijny hit. PRZEPIS 153

Najpierw zaskoczenie, potem już tylko zachwyty. Tak będzie, gdy na kolację wigilijną podasz karpia w przepysznej chrupiącej migdałowej panierce. Zawsze wysoko na naszej liście świątecznych hitów

Kulinarna Polska
Wigilijny tatar ze śledzia 127

Jako że uwielbiam śledzie to nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Eksperymentuje z ich smakiem, ale w tym przepisie postawiłam na klasykę i piękną, nietypową

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba w galarecie z jajkiem i warzywami 229

Pyszna ,mięciutka ryba,delikatna i dietetyczna,pięknie wygląda na stole i posmakuje każdemu-polecam

Swojskie jedzonko
Ryba po grecku w cieście francuskim 201

Uwielbiam rybę po grecku i nie wyobrażam sobie bez niej świąt,tym razem trochę inaczej,zapieczona w cieście francuskim,pięknie się prezentuje na stole i można ją podać i na zimno i na ciepło-polecam

Swojskie jedzonko
Sałatka śledziowa z pieczarkami. Przepis, który przyda się podczas świąt 3860

Śledzie w oleju z cebulką czy śmietanie są pyszne, ale warto też zaskoczyć gości czymś nowym. Mamy przepis na świetną sałatkę z pieczarkami. Idealnie sprawdzi się

Kulinarna Polska
Zapiekane ziemniaczki podane z sałatka z tuńczyka 150

NONE X-NONE Tuńczyk – u nas zdania są podzielone. Jedno nie lubi, drugie uwielbia, ale tuńczyk podany w sałatce to coś co oboje chętnie zjemy. W końcu jest to ryba, która potrafi dobrze podkreślić smak warzyw, Zgodzicie się? Zapiekane ziemniaczki podane z sałatka z tuńczyka SKŁADNIKI DO SAŁATKI: - 140 g tuńczyka w oleju (puszka) - 300 g kukurydzy (puszka

Związek na patelni
Pstrōng ze sezamym (Pstrąg w sezamie) 112

Zdołwałoby sie, że niy ma barzi1 ajnfachowego2 dania, jak ryba we paniyrce, ale styknie3 dodać do ni jaki inkszy4 składnik i już mōmy blank5 nowy [...] Artykuł Pstrōng ze sezamym (Pstrąg w sezamie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Sałatka z wędzonym pstrągiem 153

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajko gotujemy na twardo  Rybę rozdzielamy na mniejsze kawałki. Rukolę myjemy i odsączamy z wody. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. To samo robimy z cebulą. Pomidorki kroimy na pół. Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy

I LOVE LIFE
Kasza gryczana z dynią, szarą renetą i kerguleną 120

pół małej cukinii  250 g dyni hokkaido  1 szara reneta 1 mała marchew 1/2 małego selera natka pietruszki  wędzona kergulena, lub inna niezbyt intensywna wędzona ryba Kaszą gryczaną gotuję w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Warzywa kroję w kostkę lub półplastry, dowolnie. Cebulę siekam drobno. Na rozgrzanym oleju rzepakowym smażę cebulkę oraz pokrojone warzywa: dynię, cukinię, marchew

Mango Papaja
Łosoś w sezamie 112

Składniki Filet z łososia 300-400g Ziarna sezamu 4 łyżki Sos sojowy 3 łyżki Cytryna 2 łyżki soku z cytryny Miód 1 łyżeczka płynnego miodu

Kulinarne Przeboje
Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym 102

Soczysty łosoś w aromatycznym sosie pomidorowo-cebulowym. Składniki Łosoś świeży 400g, filet Oliwa z oliwek 5 łyżek Sos sojowy 2 łyżeczki Pieprz cytrynowy 1 łyżeczka Cytryna

Kulinarne Przeboje
Pyszna pasta z tuńczyka - na kanapki 197

jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki. Siekamy drobno szczypiorek i  delikatnie soląc mieszamy z rybą. Ogórek i obrane jajko kroimy w drobna kostkę i łączymy z reszta składników.  Całość dokładnie ugniatamy, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy do smaku i jemy :) Smacznego

ChilliJemy