ryby - 22566 przepisów (strona:1169/1505)

Kimchi Jjigae - koreańska zupa z tuńczykiem 252

                          

Kuchnia Prezydentowej
Zupa pomidorowa zapiekana z tortellini cytrynowo-szpinakowymi 138

dają do popisu. Oczywiście wszelkie konkursy są świetnym katalizatorem takich pomysłów, inspiracji i odrobiny rywalizacji. To taka szczypta adrenaliny i ekscytacji, a ja w takich klimatach czuję się jak ryba w wodzie, a Wy? ;) Składniki Cytrynowo - szpinakowe tortellini: ok 1,5 szklanki mąki typ 550 1 jajko skórka otarta z jednej cytryny szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek woda

Kuchnia Prezydentowej
Jajka faszerowane kremem z łososia 180

                       Moje ulubione jajka to takie

Kuchnia Prezydentowej
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 213

                 Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie

Kuchnia Prezydentowej
Vindaloo z kurczaka (Chicken Vindaloo) 269

potrawa (choć w sumie jeden z rodzajów sosu curry) tej kuchni. Trudność właściwie nie polega na samym wykonaniu, co w niewiadomej, jaka kryje się w efekcie końcowym. Mięso lub rybę najpierw marynuje się kilka godzin, potem tworzy pastę-bazę, później praży nasiona i przyprawy, które już na tym etapie napełnią kuchnię na wiele godzin niezwykłym, zdecydowanym aromatem prosto

Kuchnia Prezydentowej
Rolada szpinakowa z łososiem 216

Co za miesiąc! Najpierw obok mojego zaparkowanego samochodu płonie inny i uszkadza mój. Potem stłuczka. Walka u prawnika o odszkodowanie. Potem psuje się rozrusznik, hamulec, i

Bon Appetit Małgorzaty
Mintaj zapiekany z warzywami 95

"Moja wersja przepisu zamieszczonego w książce "Kuchnia mikrofalowa". Zrobiłam go w klasycznej wersji, zapieczony w piekarniku. Zamiast dorsza użyłam mintaja. Świeże pomidory zastąpiłam

Wiem co jem
Śledź w sosie jogurtowym 169

„Kilka dni temu portal Prozdrowie.pl zaproponował mi udział w Świątecznym projekcie Kulinarnym. Bardzo mnie to ucieszyło, że mój blog został zauważony. Poczułam się doceniona i zaszczycona

Wiem co jem
Pieczony mintaj z fasolką szparagową i salsą pomidorową 159

„W naszych obiadach staram się zazwyczaj maksymalnie wykorzystać produkty sezonowe, aby jak najwięcej świeżych warzyw i owoców trafiało na nasz stół. Propozycja dzisiejszego obiadu jest jednocześnie

Wiem co jem
Zapiekany mix ryżowy z wędzonym łososiem 132

"Miałam pewne trudności z nazwaniem tej potrawy w końcu wymyśliłam taką, ponieważ "postumencik" pod łososia to mieszanka trzech gatunków ryżu, doprawiona i zapieczona

Wiem co jem
Pstrąg z migdałami 110

„Gdy byłam wczoraj na zakupach i zobaczyłam te świeżutkie pstrągi, nie mogłam im się oprzeć. Od razu zakupiłam dla nas na obiad. Upiekłam je w piekarniku

Wiem co jem
Pstrągi faszerowane ziołami z pieczonymi ziemniakami i olejem rzepakowym 114

„Mogą być alternatywą dla tradycyjnego karpia na wigilijnym stole. Ja osobiście je wolę z uwagi na to, że mają mniej ości i łatwiej je usunąć. Przesiąknięte

Wiem co jem
Nominacja 172

słodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen czy spacer? - basen 8. Twój ulubiony film? - Miasto Aniołów 9. Mięso czy ryba? - mięso 10. Sok owocowy czy coca-cola? - sok owocowy 11. Twoja ulubiona zupa? - krupnik Pytania, które zadaję nominowanym: 1. Kot czy pies? 2. Zupa czy drugie danie? 3. Owsianka

Kuchenne zapiski Edyty
Świderki z tuńczykiem i kukurydzą 202

Pyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle

Kuchenne zapiski Edyty
Ryba z grilla w chilli i rozmarynie 154

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku

Proponowane wyszukiwania