Śledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki wody
W królestwie smaków BeatyPyszne bułeczki Składniki - 2 bułki - 4 listki sałaty - 2 plastry sera - 2 kotleciki Fish burgery przepis w mojej kolekcji - majonez - 2 pomidory Sposób przygotowania 1. - Kotleciki
W królestwie smaków BeatyPyszna sałatka dla wielbicieli śledzi Składniki - 4 płaty śledzi matiasów - 5 oliwek zielonych - 4 płaty papryki konserwowej - 4 jajka - pęczek szczypiorku - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki
W królestwie smaków BeatyŚledzie to bardzo dobra przekąska w każdej postaci, dziś przygotowuję śledzika ze śliwką suszoną. SKŁADNIKI: 5 śledzi marynowanych 20 dag. śliwek suszonych bez pestek 6 średnich
Kuchnia BeatyMakaron ryżowy podany z koktajlowymi krewetkami i świeżym, zielonym groszkiem, doprawiony czosnkiem, chili oraz sosem rybnym- proste danie z delikatnie pikantno-słodkim (sos rybny nadaje lekkiej
Kraina Miodem Płynącakoniec gotowania dołożyć pokrojonego w grubą kostkę, odfiletowanego,obranego ze skóry dorsza i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Gotować z dorszem kilka minut i pozostawić pod przykryciem, by ryba "doszła" w międzyczasie ugotować makaron wg wskazań na opakowaniu. Zostawić kilka łyżek wody z gotowania makaronu ugotowany, odcedzony makaron dodać do sosu, dodać wodę z gotowania makaronu i wymieszać podawać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gotuj w zdrowym stylu! Zdrowe, smaczne, aromatyczne, w przepięknych jasno zielonych muszlach małże nowozelandzkie podane w ostrym sosie limonkowym, z dodatkiem aromatycznej mięty, serwowane na złotych
SMYKWKUCHNIKarnawał w pełni. Jak karnawał to i procenty, jak procenty to i zagrycha :-) a i "śledzik" już wkrótce, więc postanowiłam się z
Rozpustne gotowanieZimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis na śledzie po staropolsku oraz na śledzie po kaszubsku , dziś przyszedł czas
Rozpustne gotowaniebulion. Wszystko gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Dodajemy owoce morza i tymianek i gotujemy aż wszystko zmięknie. W tym czasie smażymy na oliwie łososia na złoty kolor. Rybę łączymy z zupą i doprawiamy do smaku. Podajemy z plasterkiem cytryny i świeżą ciabattą. PS Jeżeli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia
Bon Ton ItaliaSezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy
mojewypiekiinietylkoUwielbiam owoce morza odkąd tylko pamiętam i w swojej - tej łódzkiej, i w domowej mazurskiej zamrażarce zawsze ukrywają się jakieś małe pyszności ;) Mama poprosiła mnie
Spektrum SmakuNareszcie do Łodzi zawitały słoneczne dni! Głęboko wierzę, że Wiosna jest już tuż tuż i za chwilę ogłuszy nas rozwijającymi się pąkami drzew! :) Marzą mi się
Spektrum SmakuCo zrobić, kiedy okazuje się, że na śniadaniu będzie kilku łakomczuchów, a w lodówce właściwie "żeberka i światło"? :) Punkt pierwszy, jajka! Polecam wam dzisiaj pyszne kanapki
Spektrum SmakuHej, witajcie! :) Postanowiłam zaglądać na bloga co dziennie i zostawiać dla Was jakieś smakołyki albo ciekawostki :) Dziękuję, że jesteście ze mną, mimo mojej ulotności :) Dzisiaj kolejny
Spektrum Smaku