ryby - 22566 przepisów (strona:1171/1505)

Łososiowa ekstaza 171

począwszy na tych wytrawnych, skończywszy na słodkich - stanowi wtedy świetne "przełamanie" smaków. Wersja tatara, który prezentuję dzisiaj, nadaje się idealnie dla tych, którzy nie przepadają za surowym mięsem czy rybą oraz obawiają się surowych jajek, które najczęściej występują obok tatara. Postarałam się również tak połączyć poszczególne składniki, aby tatar miał różne tekstury - co stanowi niebywałą przyjemność podczas kosztowania

Garniec Magalie
Mule z szafranem w białym winie 199

Składniki dla dwóch osób: 500 g świeżych muli szczypta szafranu 3 łyżki wrzątku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki 125 ml białego wina 2

My Culinary Art
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą 318

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z 

Marta Gotuje
Moules mariniere z cydrem green mill 168

Z nakomita przekąska, lunch lub kolacja, wszystko zależy od wielkości porcji, a smak rewelacyjny więc na małych raczej się nie skończy ;).  Cydr z polskich jabłek

SzczyptaSmaQ
Kotlety ze szpinaku i łososia 120

pieprzem do smaku, dodać 2 ząbki zmiażdżonego czosnku i dusić na patelni około 15 minut.  Jeszcze ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki, zmielić lub dobrze zdusić. Następnie dodać rybę, szpinak i jajo. Jeżeli jest taka konieczność dodać bułkę tartą i mąkę (aby uzyskać lepszą konsystencję). Formować kotleciki, obtoczyć w jajku i panierce. Smażyć na rumiany kolor na rozgrzanym oleju

Tradycyjna Kuchnia
Domowy paprykarz z kurczaka 105

Paprykarz zdecydowanie należy do smaków mojego dzieciństwa. Zmodyfikowałam nieco to danie, zastępując rybę- kurczakiem. Idealnie smakuje na ciepło, na zimno, na kanapkach czy jako dodatek do dań. Składniki: 1 szklanka ryżu 2 filety z kurczaka 1 puszka pomidorów 4 papryki czerwone 1 cebula 1 strączek chilli sól, pieprz mielona czerwona papryka 1 ząbek czosnku liść laurowy olej Wykonanie: Ryż ugotować

Tradycyjna Kuchnia
Zupa rybna z kaszą jaglaną 139

Następnie pokroić cebulę w piórka, marchewkę zetrzeć i smażyć na maśle przez 10 minut na bardzo wolnym ogniu (stale mieszając). Włożyć filety rybne i poddusić przez następne 5 minut. Rybę z warzywami przełożyć do zupy, doprawić i gotować powoli przez 15-20 minut, następnie zmiksować. Posypać koperkiem i podawać ze śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Racuchy/ placki z cukinii 132

soku, dodać jajka, bułkę, mąkę, przyprawy i sodę. Wymieszać masę, kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną lub z rybą w pomidorze

Tradycyjna Kuchnia
Łosoś pieczony z migdałami. 183

                                                   

Bazylia kontra Rozmaryn
Warstwowa sałatka śledziowa 219

Warstwowa sałatka śledziowa tradycyjnie pojawia się na stole dwa razy w roku: na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Ma w sobie jeden z ważniejszych dla mnie smaków

Szefowa kuchni
Sałatka z jarmużu z orzechami 192

bardzo twardy można go zblanszować 4 minuty w gotującej wodzie, jednak ja preferuje go na surowo. Jarmuż ma dla mnie lekko gorzki posmak i wspaniale komponuje się z jajkami, rybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki

Lubczyk i Wanilia
Spaghetti z klopsikami z tuńczyka 238

Dzień dobry, Ale pogoda :( Gdzie się podziała piękna wiosna? W taki dzień jak dzisiaj mam ochotę na coś ciepłego i sycącego. Klasyczne włoskie połączenie makaronu, sosu

Chilli Czosnek i Oliwa
Szparagi z truskawkowym sosem balsamicznym 167

wyjątkowe okazje. Na co dzień proponuję lekki, dietetyczny owocowy sos truskawkowy do szparagów. Błyskawiczny do przygotowania i bardzo smaczny. Pasuje nie tylko do szparagów, wspaniale komponuje się z rybą i delikatnym białym mięsem drobiowym. Polecam do wypróbowania! Składniki: pęczek ugotowanych szparagów 150-200 g truskawek 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka miodu lub syropu z agawy pieprz z młynka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryż z botwinką i małżami 175

Połączenie wydawałoby się niemożliwe, bo nasza kochana polska botwinka i co i małże? Siedziałam tak sobie i myślałam z czym ją tu jeszcze podać i raptem

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania