2 pstrągi pół pomarańczy 2 łyżki oliwy sól tymianek mąka do panierowania olej do smażenia ziemniaki sól pieprz papryczka słodka 1 łyżka surówka z kapusty 400
Gotowanie jest łatwe10 pomidorków równej wielkości 3/4 szkl kaszki kuskus 2 puszki łososia w sosie pomidorowym 3 jajka sól pieprz natka pietruszki pół małej cebuli ziarenka pieprzu Pomidorki
Gotowanie jest łatwe150 - 200 g wędzonego dorsza 200 g makaronu (w kształcie ryżu) pół czerwonej papryki 3/4 puszki groszku zielonego 1 cebula 4-5 łyżek majonezu natka pietruszki
Gotowanie jest łatwewyjdzie krzywo, jedna rolka jest odrobinę grubsza od drugiej. Za to w smaku dorównają tym wykonanym u sushi mistrza. Robię sushi z dostępnych mi składników. Trudną do kupienia świeżą rybę zastępuję wędzonym łososiem, odpowiednio przygotowanymi owocami morza czy paluszkami krabowymi. Używam zazwyczaj sezonowych warzyw. Natomiast jeżeli chodzi o ryż - zamiennie używam tego przeznaczonego do sushi ze zwykłym białym ( nie oburzajcie
kawawszklanceW weekend zawsze robię takie dania, które od razu mogę podać na stół bez odgrzewania. Stwierdziłam, że dawno nie robiłam tarty wytrawnej, a ponieważ bardzo lubimy
O kuchni z uczuciemmusi być wtedy jednak bardziej wilgotne – do makaronowej wersji dodałabym zarówno oliwę, jak i Parmezan :) Jeśli podobnie jak mój mąż nie przepadasz za łososiem, spróbuj z dorszem lub inną rybą. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 Wartość kaloryczna
Bazując na smakuF ioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru - ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami
SzczyptaSmaQQuinoa - czyli komosa ryżowa z wędzonym łososiem, szpinakiem i brokułami, to nasza dzisiejsza propozycja na lekki posiłek. Ta pyszna sałatka to samo zdrowie - bogactwo witamin i
zobacz ich smakD ietetycznie, wcale nie znaczy niesmacznie! Od pewnego czasu zrewolucjonizowałam swoje podejście do posiłków zawierających śmietanę lub majonez . Obywam się bez tej tłustej „dobroci”, zastępując
Grunt to przepis!liści włoskiej kapusty 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 l bulionu warzywnego lub rybnego kieliszek białego wina słoiczek chrzanu ze śmietaną 2-3 łyżki śmietany koperek Wykonanie: rybę zmielić. Dodać jajko, sok z cytryny, gałkę muszkatałową, mąkę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz musi być intensywnie doprawiony i zwarty. Bez cytryny, soli i gałki muszkatałowej będzie mdły
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Taki obiad przyrządzałam ostatnio dwa razy w ciągu jednego tygodnia tak nam posmakowało. Za pierwszym razem nie planowałam dodawać przepisu na bloga bo stwierdziłam, że danie
Mienta blogPrzepyszne danie, ja byłam zachwycona. Smak przepyszny i nie trzeba już nic nic więcej, po takim obiedzie każdy będzie syty i zadowolony. Nie przeraźcie się tego
Kuchnia PokoleńNa piątkowy obiad idealny będzie pieczony łosoś z dodatkiem brokułowego puree. Polecam, jest to lekki i smaczny obiad :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldoliwy z dwóch stron na rumiano . Trzeba je ostrożnie przekładać na drugą stronę ,bo łatwo się rozpadają .Podajemy ciepłe z keksem jogurtu i prażonym słonecznikiem .U mnie była jeszcze ryba ,ale to już nie jest konieczne
Ladylaura.