spożywczą i umieszczam na grillu elektrycznym. Przypiekam zgodnie z czasem podanym przez producenta (najczęściej jest to bardzo krótki czas - na moim sprzęcie są to zaledwie 3 minuty, a jeśli ryba jest zamrożona, jest to 5 minut). Gotowego łososia obficie skrapiam sokiem z cytryny. Można oczywiście podać z ryżem lub ziemniakami, ale po tej wersji wcale głodni nie pozostaniemy ;-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowozdejmowany przez kucharza. To nieco podobny sposób wypieku jak w kuchni gruzińskiej. Specyfiką kuchni indyjskiej jest to, że zwykle je się tam coś na kształt potrawki – z mięsem, rybą lub wegetariańską zawsze w przepysznym sosie. Sosy mogą być przeróżne, ja polecam te na bazie orzechów, pomidorów i szpinaku. Do tego podaje się jako tzw. zapychacz ryż lub naan. Chlebkiem
Mieszam w GarnkuDomowy paprykarz szczeciński Była już pasta bezrybna z wegańskim twarogiem , a teraz czas na kolejną bardzo popularną w Polsce pastę, tradycyjnie występującą z rybą, czyli paprykarz szczeciński. Dla mnie pierwsze skojarzenie jakie z nim mam to brzydka (wręcz paskudna) puszka, z której po otworzeniu wyłaniała się ryżowo-rybna pasta do smarowania na chlebie. Nie powiem, żeby mi to nie smakowało
BlendmanRolada szpinakowa z łososiem wędzonym Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym gości w naszej kuchni co jakiś czas. Jest jednym z naszych ulubionych lekkich dań. Znakomicie
Kuchnia na wzgórzuśledzie w tatarskim sosie Dania ze śledzi są nie tylko smaczne, ale tez ich przyrządzenie
Miód i pieprzTo jest pycha, uwielbiam krewetki. Zrobiłam to danie z sosem Ajwar, który zrobiłam wcześniej. Mam go w słoiczkach w spiżarce, ale możecie ten sos kupić w
Kuchnia PokoleńDwa dni pod rząd to istne szaleństwo :) Dzisiejsza niedziela trochę z doskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała
KucharzycaW związku z tym, że studenci tworzą szerokie grono moich odbiorców, postanowiłam opublikować przepis skierowany głównie do nich. Mało pieniędzy, dużo imprez i innych poważnych wydatków
Be Fit Be StrongŁososia już łączyłam z wieloma dodatkami, dla jednych może za dużo dla innych może w sam raz. Jest to bardzo delikatna ryba z którą trzeba uważać żeby nie zabić jej smaku tylko wydostać go jeszcze bardziej. Połączenie szpinaku i cukinii idealne dla złamania ciut smaków koncepcja zapieczenia pod 3 serami :) Składniki 300-400 g łososia bez skóry (skórę zawsze można
Piekielna Kuchnia PatiNajwyraźniej lato się rozpędziło :-) i dobrze :-) taka pogoda zawsze nastraja mnie optymizmem i dodaje mi energii :-) chociaż dziś z tą energią coś kiepsko... ale za to
Czary - gary w kuchniOlśniło mnie dziś, że jeszcze tydzień i dzieciaki rozpoczynają wakacje... ja moje mam nadzieję zacząć za miesiąc... Plany? Póki co brak... jak co roku... a potem
Czary - gary w kuchniSałatki z makaronem dość rzadko pojawiają się na naszym stole. Raczej gustujemy w samych sałatkach warzywnych lub z dodatkiem protein. Do dzisiejszej sałatki z tuńczykiem też
Moja Delicjahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest prosta, szybka i jednocześnie niezwykle pyyyszna. Smak jajek i paluszków surimi - idealnie przełamuje ostrość szczypiorku oraz
Di gotujeUwielbiam azjatycka kuchnie w każdej postaci. Nie ma dla mnie nic bardziej magicznego, niż oglądanie kucharzy rozciągających makaron na ramen, czy w skupieniu dzielących rybę na sushi. Sprawia mi to tyle samo radości, co jedzenie tych przysmaków. Uwielbiam też bogactwo przypraw i różnorodność tej kuchni. Za każdym razem musimy chwile pomysleć jakich składników użyto. Dzisiejsza zupa jest sycąca, a zarazem
Smakuj życie!