ryby - 22566 przepisów (strona:1119/1505)

Pieczony łosoś z pieczonymi ziemniakami i z sosem koperkowym 327

Składniki: 7 ziemniaków, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka oregano, pieprz, sól, 3 łyżki oliwy z oliwek, sos koperkowy: 8 czubatych łyżek gęstego jogurtu naturalnego

W kuchni u Moniki
Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 197

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego

Di gotuje
Łosoś z makaronem i brokułami 171

Składniki: 1 kg fileta z łososia cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 pęczka koperku 2 ząbki czosnku sól

magiczna kuchnia Kasi
KARP SMAŻONY 186

  Przepis na smażonego karpia miał się pojawić jeszcze przed świętami,ewentualnie zaraz po nich.Niestety,natłok obowiązków spowodował,że biedne rybki nie doczekały się sesji fotograficznej

Niespełnione zdolności kulinarne
Stek z tuńczyka na grillowanych warzywach z salsą pomidorową 188

Zaszaleliśmy, podobnie jak w przypadku wcześniejszego łososia tak teraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz

Piekielna Kuchnia Pati
Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i parmezanem / Spinach parmesan oysters 222

Ostatnio robiąc zakupy w moim ulubionym sklepie internetowym zauważyłam super promocję na ostrygi, Nigdy wcześniej ich nie jadłam, a że uwielbiam owoce morza kupiłam kilka sztuk

karmelowy
Śledzie w musztardzie. 183

Śledzie zawsze mają wzięcie, znikają ze stołu nie wiadomo kiedy. Chociaż ja osobiście wolę w śmietanie czy w pomidorach, męska część rodziny zdecydowanie wybiera te! A

Radość kipiąca uśmiechem.
Tatar z łososia wędzonego (z kaparami) 199

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w

Di gotuje
Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym po szwedzku 195

Tak naprawdę nie wiem czy ten przepis tej jakąś tradycyjną szwedzką recepturą bo się na niej po prostu nie znam. Dostałam go od czytelniczki bloga, Donaty

Smaczna Pyza
Śledzie słodko-kwaśne 129

Kolejna wariacja śledziowa...po prostu uwielbiamy <3   Składniki 400 g filetów śledziowych 500 ml mleka 2 cebule 100 ml oleju słonecznikowego 1 mała puszka

R'n'G Kitchen
pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju z paluszkami rybnymi:Airfryer hd9240/30 215

Składniki: ziemniaki 1,2 kg, przyprawa do ziemniaków 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, złote paluszki rybne Frosta 450 gram sos jogurtowy - w opisie te pyszne

W Mojej Kuchni Lubię
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 209

  DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z

Mam To Na Widelcu
Zapiekany łosoś z pesto z natki pietruszki i chipsami z topinamburu 147

cytrynowy,  sól 2 ząbki czosnku  Przygotowanie:   Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st.  Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy i skrapiamy oliwą

Łycha smaków
Pstrąg zapiekany 134

myjemy, następnie nacieramy  solą, pieprzem  i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe,  cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła.  Przyprawy możemy możemy kupić

Łycha smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 169

ryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy  garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie z opi sem na opakowaniu.   Rozgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem

Łycha smaków