Składniki: 7 ziemniaków, 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka oregano, pieprz, sól, 3 łyżki oliwy z oliwek, sos koperkowy: 8 czubatych łyżek gęstego jogurtu naturalnego
W kuchni u Monikihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego
Di gotujeSkładniki: 1 kg fileta z łososia cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 pęczka koperku 2 ząbki czosnku sól
magiczna kuchnia KasiPrzepis na smażonego karpia miał się pojawić jeszcze przed świętami,ewentualnie zaraz po nich.Niestety,natłok obowiązków spowodował,że biedne rybki nie doczekały się sesji fotograficznej
Niespełnione zdolności kulinarneZaszaleliśmy, podobnie jak w przypadku wcześniejszego łososia tak teraz nabyliśmy ponad 0,6 dag tuńczyka w 2 kawałkach nieco większych niż 2 cm (tu pierwsza rzecz
Piekielna Kuchnia PatiOstatnio robiąc zakupy w moim ulubionym sklepie internetowym zauważyłam super promocję na ostrygi, Nigdy wcześniej ich nie jadłam, a że uwielbiam owoce morza kupiłam kilka sztuk
karmelowyŚledzie zawsze mają wzięcie, znikają ze stołu nie wiadomo kiedy. Chociaż ja osobiście wolę w śmietanie czy w pomidorach, męska część rodziny zdecydowanie wybiera te! A
Radość kipiąca uśmiechem.https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w
Di gotujeTak naprawdę nie wiem czy ten przepis tej jakąś tradycyjną szwedzką recepturą bo się na niej po prostu nie znam. Dostałam go od czytelniczki bloga, Donaty
Smaczna PyzaKolejna wariacja śledziowa...po prostu uwielbiamy <3 Składniki 400 g filetów śledziowych 500 ml mleka 2 cebule 100 ml oleju słonecznikowego 1 mała puszka
R'n'G KitchenSkładniki: ziemniaki 1,2 kg, przyprawa do ziemniaków 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, złote paluszki rybne Frosta 450 gram sos jogurtowy - w opisie te pyszne
W Mojej Kuchni LubięDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z
Mam To Na Widelcucytrynowy, sól 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Łosoś dokładnie myjemy,przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać usuwamy ości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią rybę i posypujemy sezamem. Łososia zapiekamy przez 20 min w 200 st. Topinambur obieramy i kroimy na plasterki, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem delikatnie pieprzymy i solimy i skrapiamy oliwą
Łycha smakówmyjemy, następnie nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem. Do środka wkładamy pokrojony koperek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, cytrynowiec chiński oraz plastry cytryny i limonki. Rybę skrapiamy oliwą zawijamy w folię i pieczemy przez ok. 20 min, następnie odwijamy i pieczemy przez kolejne 7 min aby skórka się podpiekła. Przyprawy możemy możemy kupić
Łycha smakówryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie z opi sem na opakowaniu. Rozgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem
Łycha smaków