Czy świeże śledzie są niedoceniane? Mam przeczucie, że tak. O ile matiasy, koreczki, w śmietanie i tak dalej, i tak dalej… cieszą się poważaniem, o
Mam To Na Widelcu„Jak się nie ma pomysłu na obiad to naleśniki zawsze są dobrym kołem ratunkowym. U nas w domu wszyscy je uwielbiają, zarówno w wersji słodkiej jak
Wiem co jemBardzo fajna i sycąca sałatka. Doskonały pomysł na pyszną kolację. Można przygotować ją bez majonezu, będzie mniej kaloryczna ;) A jeśli nie wyobrażacie sobie sałatki bez majonezu
Czerwona PorzeczkaKarnawał trwa. Często gościmy na różnych imprezach , domówkach, zapraszamy też znajomych do siebie. Zastanawiamy wtedy sobie pytanie: Co podać, żeby było oryginalnie? Wypróbujcie te zakręcone roladki
Z Majeczką w kuchniSzukasz przepisu na szybką przekąskę.....oto nasza propozycja. Składniki 400 g wędzonego halibuta 250 g pomidorków koktajlowych 2 szalotki sałata rzymska sos 1000 wysp
R'n'G KitchenKalmary smażone w pysznej panierce Kalmary smażone, to pyszne danie na przystawkę. Kalmary smażone to danie a wręcz przystawka, którą zrobiłam niedawno i bardzo
Kuchnia na wzgórzuRustykalne pizze oryginalnie wyglądają i ciekawe nadzienie w sobie mają. Pieczarki podsmażone, z tuńczykiem, serem i kaparami połączone. Pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim doprawione i w piekarniku
Moniki Smakołykisię wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese
Pyza i Surówkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pastę z makreli chyba zna każdy. Osobiście robię ją w najprostszej wersji, ale można do niej dodać np
Di gotujeniej cytryna w plastrach. Następnie dania główne: jesiotr, perliczka i wołowy ozór. Zacznijmy od grillowanego jesiotra: wybrałam go z karty, bo od dawna polowałam na tą rzadko spotykaną rybę. Muszę powiedzieć, że nieco się rozczarowałam jej smakiem, choć dzwonko ( niezbyt okazałe ) było dobrze przyrządzone na grillu. Lepiej wypadła „perliczka pieczona w majerankowym maśle i morelach” – spróbujcie, jeśli nie jedliście
Smaki Ewyzgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw. 3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki. 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie
Szefowa kuchniGorące plaże z miałkim złocistym piaskiem, skrzące się na tafli wody kryształy...Turkus bezkresny turkus, powiew słonego wiatru, który smakuje zawsze wytrawnie. Wchodzisz do zimnej i
Z Kuchni Do KuchniWeekend karnawałowy już za chwilę się zacznie, więc proponuję Wam przystawkę na zimno - prostą, smaczną, lekko pikantną. Składniki: 1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem
Nie tylko w kuchniTe sałatki…mogłabym chyba tylko się nimi żywić. Często tak mówię, ale to nie do końca prawda. Pewnie po pewnym czasie by mi się znudziły. Ale
Smaki Ewy