https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka smakuje rewelacyjnie - z lekko słodkawym posmakiem. Jest syta, łatwa w przygotowaniu i i dealnie nadaje się na
Di gotujeKarnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka
Kuchnia z widokiem na ogródW dzieciństwie bardzo lubiłam paprykarz szczeciński, jednak jak kilka lat temu kupiłam go, okazało się że daleko mu do tego, który pamiętam. Dlatego też postanowiłam spróbować
Mama Gotujepokroić na dzwonka (jeśli byłyby z łbami należy je odciąć ) Z podanych składników zagotować zalewę Dzwonka śledzi smażyć kolejno maczając wpierw w mące Do słoja wkładać usmażoną rybę, ewentualnie przekładając sparzoną cebulą Zalać przestudzoną zalewą, zakręcić słój - najlepsze po kilku dniach ( odstawić w chłodne miejsce ). Tak przyrządzone śledzie zrobiłam po raz pierwszy, bo w moim mieście nie mogłam kupić
Proste PotrawyŚledzie lubię pod każdą postacią, smażone w zalewie octowej, marynowane, gotowane ( kiedyś je przedstawię, bo właśnie mi się przypomniały, pycha ), solone, rolmopsy i inne cuda. Na
Smaki Ewyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sałatka jest syta, bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Łosoś świetnie łączy się z ryżem
Di gotujeSkładniki: makrela świeża 2 sztuki średnie, olej rzepakowy 4 łyżki, sok z cytryny 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1,5
W Mojej Kuchni Lubiękolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko
Calzonella.comsukienkę aby na pewno nie trzeba wycierać! ;) Po kilkunastu minutach danie trafiło na stół, a ja byłam już kupiona samym jego wyglądem i zapachem. Smak okazał się równie idealny! Ryba niesamowicie soczysta, delikatna i idealnie doprawiona … makaron al dente w świetnym sosie … Dodatki to kropka nad I, która sprawiła, że danie totalnie podbiło moje serducho i zostało okrzyknięte
Ostra na SłodkoPołączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale. :-) Dobry smak i prostota
Szefowa kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci , to zakochałam się w nich bez pamięci
Kulinarne PrzebojeProste danie z kurczaka, bardzo popularne w Stanach, gdzie myślą, że to włoski przysmak. Ale tutaj jest bardziej jak z naszą rybą po grecku, o której w Grecji nikt nie słyszał. Kurczak w parmezanie z Włoch ma tylko parmezan i sos pomidorowy :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji
Bazując na smakuOstatnio sporo rybek u mnie na blogu ;) Tym razem mam dla Was pyszną sałatkę z tuńczykiem. Sprawdzi się zarówno na śniadanie lub kolację jak i na
Smakołyki Asiwędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przy odcedzaniu odlewamy około 1/3 szklanki wody. Rybę tniemy w kosteczkę. Szpinak myjemy, odcinamy twarde końcówki i siekamy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i dodajemy wędzonego łososia. Podsmażamy około minutki i dorzucamy szpinak. Smażymy, aż zwiędnie
Kolizje Smaków