ryby - 22566 przepisów (strona:1134/1505)

Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą 283

Dziś na obiad ryba, więc surówki z kiszonej kapusty nie może zabraknąć :) Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 pęczek zielonej cebulki 1 jabłko cukier, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobniej kroimy, cebulę czerwoną również drobno siekamy. 2. Zieloną cebulkę kroimy, a jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Składniki łączymy, dodajemy odrobiny cukru i oleju do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco 212

sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy – dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną i śliwkowym toffi Bardzo dziękuję marce Kikkoman i Tabasco za możliwość uczestniczenia w warsztatach. Atmosfera spotkania

Moja pasja smaku
Duszona i grillowana ośmiornica z chimichurri i warzywami – jak przyrządzić ośmiornicę? 258

Jeśli do tej pory zdarzało Wam się nad owocami morza kręcić nosem i z uporem maniaka twierdzić, że są gumowe, macie okazję przekonać się że określony

Karo in the Kitchen
Dynia makaronowa i sos z łososiem 211

Od lat obserwuję z przyjemnością wszystkie wpisy pojawiające się w ramach Festiwalu Dyni,który organizuje Bea z bloga Bea w Kuchni. Po raz pierwszy postanowiłam i

Polska Zupa
siekane kotleciki rybne z brokułem 165

różyczek brokuła kilka gałązek koperku pieprz sól bułka tarta tłuszcz do smażenia Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pasta z makreli i papryki 208

szczypiorek Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić już nie trzeba, ryba jest wystarczająco słona

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
koreczki z tortilli z tuńczykiem 401

Polecam na przyjęcia.  Składniki: 2 placki tortilli kilka liści sałaty 2 puszki tuńczyka 2 łyżki majonezu 3 jajka pieprz Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć. Jajka, rybę i majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Finał konkursu Taste the Summer by Almette Fruit - relacja 187

potraw, więc jury miało twardy orzech do zgryzienia. Na miejscu panował ogromy (ale pozytywny) chaos, uwijaliśmy się jak mrówki. Dla mnie to wymarzone miejsce pracy, czułam się jak ryba w wodzie. Strasznie żałuję, że to trwało tak krótko. Nie zdążyłam się nacieszyć a już się skończyło:( Niestety na wejściu zaliczyłyśmy wpadkę, przez korki spóźniłyśmy się trochę i miałyśmy mniej czasu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
JESIENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 208

Kiedy nadeszły już te chłodniejsze, deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat

Z Majeczką w kuchni
Ostrygi à la Rockefeller w Tajlandii 199

O strygi à la Rockefeller w Tajlandii to nasza ostrygowa wariacja w stylu tajskim :), smakuje równie dobrze co pierwowzór.  Ostrygi sparzone w sosie własnym, sos

SzczyptaSmaQ
PASTA Z MAKRELI 190

SKŁADNIKI: 2 wędzone makrele 4 jajka ugotowane na twardo garść koperku garść natki pietruszki pieprz mielony 2 łyżeczki musztardy dijon 3 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE: Do naczynia

ClauditteMissCooking
Pierogi ruskie. 1167

pierogi robi moja mama, nauczyła ją babcia, ale na szczęście odziedziczyłam po nich tę zdolność. Jako, że to danie bezmięsne najczęściej pierogi ruskie jadaliśmy w piątki, na przemian z rybą, czy  pierogami z kapustą i grzybami . Od czasu do czasu pojawiały się także  pierogi z mięsem , lub  pierogi z mięsem, kapustą i grzybami , latem z jagodami

Rozpustne gotowanie
MAKARON Z KREWETKAMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 331

W weekend kupiłam w fantastycznej cenie naprawdę cudnej urody krewetki i moje Dzieci pomogły mi przygotować szybciutko bardzo prostą potrawę :)) Jest to jedno z Ich ulubionych

Słodko-Słony Świat Ilony
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 305

kroimy go na ósemki (najpierw wzdłuż na ćwiartki, a następnie każdą z nich – także wzdłuż na pół). Łososia i cząstki fenkułu posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Skrapiamy rybę i warzywo oliwą oraz sokiem z pomarańczy. Wcieramy marynatę i zostawiamy na 30-60 minut. Marynowanie w tym daniu jest niezbędne. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (tylko

Poezja smaku
Pieczone burgery z dorsza i batatów z pietruszkowym pesto 282

P ieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami

SzczyptaSmaQ