rybnego - 1 łyżkę sosu sojowego - 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry - 1 małą papryczkę chili bez pestek - garść posiekanej kolendry - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu - olej do smażenia 1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy do niej resztę składników. Całość dokładnie mieszamy. 2. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Bez CebuliSmażone i chrupiące kalmary to stanowczo moja ulubiona przekąska . Mógłbym je wcinać o każdej porze dnia i nocy. Dlatego zawsze w zamrażarce czeka na mnie
Food Squarejajku, a następnie delikatnie połóż na rozgrzany olej. Smaż około 3-4 minuty z jednej strony i 2-3 z drugiej.Pozostałe jajko, jeżeli Ci zostało wlej do smażącej się ryby po przewróceniu na drugą stronę. Pozostałe dwa filety, również przekrój i tym razem najpierw zanurz w jajku, po czym obtocz w bułce i na patelnię z rozgrzanym olejem(...)Smaż około 3-4 minuty z jednej i 2-3 z drugiej strony do uzyskania złotego koloru.Również gdy jajko Ci zostało wlej na gorącą patelnię. I to wszystko. Mało składników a smacznie. Podawaj z ziemniakami i np. kiszoną kapustą, lub z chlebem i masłem. SMACZNEGO . CMOK
Pasje Jolkikaszę bulgur i buraczki . składniki: 3 średnie filety z ryby, u mnie morszczuk 1 jajko 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki przyprawa do ryb olej do smażenia Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb. Mąkę kukurydzianą wymieszać ze słodką papryką. Jajko roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować(...)jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Rybkę podawać z ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotujeowoc kiwi - 100g białego twarogu wędzonego - 8 pomidorków koktajlowych - po czubatej łyżce sezamu czarnego i białego - sól, pieprz - olej rydzowy - zastąpi dressing Dodatkowo : pół cytryny, łyżka masła klarowanego do smażenia, pergamin. 1. Mix sałat płuczemy, osuszamy. 2. Avocado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, po czym zalewamy sokiem z cytryny, żeby nie pociemniało(...)kroimy w paski grubości 1cm. Solimy i pieprzymy bardzo delikatnie. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie już gorące kładziemy kawałek pergaminu, a na nim rybę i smażymy na rumiano z każdej strony. 5. Na talerzu wysypujemy sezam czarny i biały, po czym obtaczamy w nim usmażoną rybkę. Na talerzach układamy sałatkę, następnie avocado i kiwi, oprószamy
Sajkofanka smakuDzisiaj zapraszam na łososia w tempurze. Składniki ciasta: 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki bardzo zimnej wody 1/4 łyżeczki soli kawałek świeżego łososia dodatkowo: olej do smażenia mąka do oprószenia ryby papierowy ręcznik Na początek trzeba przygotować łososia: opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w paseczki niewielkiej wielkości. Dodatkowo można każdy kawałek oprószyć mąką. Kiedy łosoś jest(...)połowy, przy około 180 stopniach – ciasto nie zanurzy się, lecz skwiercząc usmaży się na powierzchni oleju. Kolejność smażenia Jeśli smażymy jednorazowo nie tylko rybę, to w celu uniknięcia zmieszania smaków stosujmy zasadę: najpierw warzywa, potem mięso, a na końcu ryby i owoce morza. Gęstość ciasta Do warzyw, mięczaków, skorupiaków i białych ryb można zastosować ciasto o luźniejszej konsystencji
Codzienna kuchnia niecodziennaRyba po kaszubsku to smażony filet rybny w aromatycznej pomidorowej zalewie. Przepis od lat praktykowany w mojej kuchni,doskonale sprawdza się na różnych uroczystościach rodzinnych oraz podczas Świąt. Zamiast morszczuka można użyć dowolnej ryby. 500 g mrożonego filetu z morszczuka sól pieprz olej do smażenia 2 duże cebule 2 łyżki oleju 4-5 ogórków konserwowych panierka(...)bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć w głębokim naczyniu. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju po czym ułożyć na usmażonych filetach. Ogórki pokroić w cienkie plasterki
Kolorowa kuchnia Elkiczęsto staram się włączać w swój jadłospis ryby. Nie oszukujmy się. Ryby to źródło wysoko przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy D, jak również tak ważnych składników odżywczych jak jod, selen czy wapń. Obiad z rybą, to nie musi być tylko ryba gotowana, czy smażona w panierce. Wszechstronność jej zastosowań ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Jednym z pomysłów, którym(...)patelnię. Dzięki temu unikniemy przywierania mięsa do patelni oraz szybkie zamknięcie struktury mięsa, przez co wszystkie „soki” i smak pozostaną w środku. Filety smażymy po półtorej minuty z każdej strony. Usmażoną rybę przekładamy na folię aluminiową, możemy skropić resztą przygotowanej wcześniej marynaty. Zawijamy folię i wstawiamy na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni
Jacob TastesPrzygotowanie: Rybę rozmrozić, osuszyć papierowymi ręcznikami i każdy filet pokroić na 3-4 części. Następnie posolić, popieprzyć i usmażyć. Na dużej patelni (może być na tej, na której smażyła się ryba) rozgrzać olej z masłem i zrumienić posiekaną cebulę. Wrzucić starte na dużych oczkach warzywa, dodać ziele angielskie, liście laurowe i chwilę podsmażać. Dolać bulion, wymieszać i dusić pod przykryciem(...)potrzeby dolać więcej bulionu lub wody. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na półmisku ułożyć cienką warstwę warzyw, potem usmażone ryby. Całość przykryć warzywami. Ryba po grecku najsmaczniejsza jest następnego dnia, gdy składniki się przegryzą. Smacznego
Oryginalny smakangielskiego, 8 sztuk pieprzu czarnego, 10 ziaren kolendry, sok z cytryny, sól, cukier, olej do smażenia, Płaty umyć osuszyć, oprószyć lekko solą i skropić sokiem z cytryny. Smażyć na oleju. Rybę ułożyć na półmisku do ostudzenia. Cebule obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju dodając szczyptę soli i cukru. Następnie wlać około 200 ml wody, przyprawy i dusić(...)Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} polecam inne dania z rybą w roli głównej: karp smażony karp w marynacie karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr w galarecie oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów zastawa
królestwo garówpietruszki) 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej (można dać trochę mniej lub więcej) 1 płaska łyżeczka soli (można dać mniej) Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotlecików olej do smażenia Wykonanie: Rybę wraz z ziemniakami, marchewką i żółtkiem blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy posiekany koperek, bułkę tartą oraz sól i dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie bardzo mokra można dodać jeszcze(...)Odrywamy kawałki masy i w zwilżonych dłoniach formujemy kulki o średnicy ok. 4 cm i delikatnie je spłaszczamy (na kształt medalionów). Obtaczamy w bułce tartej z każdej strony. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać
MyCookBook.plzwiędnie (około 3 minut). Odcisnąć z nadmiaru wody, doprawić solą i pieprzem. Filety z dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i masło, układać rybę i smażyć na średnim ogniu, z dwóch stron. Pod koniec smażenia na każdym filecie położyć pokrojony w plasterki ser pleśniowy i na chwilę przykryć pokrywką, aby ser się roztopił. Na talerz
Oryginalny smakzamkniętym naczyniu.) Tradycyjna sałatka jarzynowa - skrojona, bez dodatku przypraw i majonezu , bez obaw postoi kilka dni w lodówce. Ryby świeże, do smażenia - dzień wcześniej sprawiamy i przyprawiamy. Smażymy najlepiej przed samym podaniem. Ryby w zalewach - wiadomo, że potrzebują trochę czasu, aby nabrać smaku, więc je nawet trzeba wcześniej przygotować. Zalewy octowe potrzebują, w zależności od wielkości
Codzienna kuchnia niecodziennafiletów z ryby, u mnie morszczuk 2 duże jajka 4 łyżki bułki tartej lub pół bułki namoczonej w mleku 3 łyżki koperku przyprawa do ryb bułka tarta do panierowania olej do smażenia dodatki tłuczone ziemniaki surówka z białej kapusty z koperkiem Filety ryby zmielić na grubych oczkach. Do zmielonej ryby dodać jajka, koperek, 4 łyżki bułki(...)tartej i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku jeśli potrzeba. Z masy uformować kolteciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Smażymy na patelni, ale na nieco głębszym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami. Danie podane na talerzu z kolekcji Agawa Gold
Monia miesza i gotuje